• 25 Απριλίου 2024,

Επιδόματα πριν από τον 15αύγουστο;

 Επιδόματα πριν από τον 15αύγουστο;

Ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, μίλησε χθες σε αθηναίους δημοσιογράφους και υποσχέθηκε ότι μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 6 Αυγούστου, θα έχουνε εκταμιευθεί από το γενικό λογιστήριο του κράτους τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Τα επιδόματα αυτά έπρεπε να πληρωθούν και στο νομό Καβάλας στις 15 Ιουλίου. Αυτό δεν έγινε. Τώρα το κράτος υπόσχεται ότι τα επιδόματα θα πληρωθούν κανονικά με τη νέα διαδικασία μέσω τραπεζικών λογαριασμών το αργότερο πριν το 15αύγουστο.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο και αφού τα χρήματα εκταμιευθούν από το γενικό λογιστήριο του κράτους, πρέπει να μεσολαβήσουν διαδικασίες που τις προηγούμενες φορές αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Για την περίπτωση του νομού Καβάλας πρέπει κατ΄ αρχήν τα χρήματα να σταλούν στο Δήμο Καβάλας να γίνει μία αποδοχή της χρηματοδότησης από την οικονομική επιτροπή, που σχετικά πρέπει να αποφασίσει σε συνεδρίασή της.

Στη συνέχεια η απόφαση εγκρίνεται από τον επίτροπο και μέσω της τοπικής υπηρεσίας πρόνοιας, τα χρήματα προωθούνται σε κάθε ένα δικαιούχο, από το τραπεζικό σύστημα DIAS.

Θα είναι η δεύτερη φορά που τα επιδόματα θα πληρωθούν, όχι με ταχυδρομικές επιταγές, αλλά απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που οι δικαιούχοι έχουν παρουσιάσει στην υπηρεσία μέσω της διαδικασίας απογραφής τους τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Εάν υπολογίσει κανείς εκτός από τη διαδικασία που μεσολαβεί και τις καλοκαιρινές άδειες, τότε μάλλον είναι δύσκολο να πιστέψει ότι όλα θα λειτουργήσουν τόσο συντονισμένα και τα επιδόματα που ήδη άργησαν θα πληρωθούν πριν το 15αύγουστο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης