• 19 Απριλίου 2024,

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε το Β. Ξουλόγη για την εκταμίευση πόρων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων

 Ο Ν. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε το Β. Ξουλόγη για την εκταμίευση πόρων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων

Συνάντηση και συνεργασία με τον καβαλιώτη Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου. Οι δύο κατασκηνώσεις λειτούργησαν φέτος με αυξημένο οικονομικό ρίσκο διότι δεν εκταμιεύθηκαν τα κονδύλια που αναμενόταν. Επειδή ωστόσο από την περσινή ορθή διαχείριση είχαν εξασφαλισθεί κάποια ταμειακά υπόλοιπα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναλάβει το ρίσκο της λειτουργίας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων σε όλη τη χώρα, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Παγγαίου πως τα κονδύλια θα σταλούν γα την κάλυψη των δαπανών. Ο κ. Ξουλόγης επανέλαβε στη διάρκεια της συναντήσεώς του παλαιότερη θέση του αναφορικά με την αποκλειστική δίμηνη θερινή λειτουργία των κατασκηνώσεων, ενώ αυτό θα μπορούν να επεκταθεί σε δωδεκάμηνη βάση. Ειδικά από τη στιγμή που αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον επίσκεψης από χώρες της Βόρειας Ευρώπης κυρίως ΑμΕΑ και σε άλλα χρονικά διαστήματα πέραν των θερινών. Το ενδεχόμενο αυτό θα ικανοποιήσει και το επίπεδο της τουριστικής κίνησης αλλά και το επίπεδο απασχόλησης των εργαζομένων. Η ικανοποίηση του αιτήματος θα πρέπει να γίνει κατόπιν τακτοποίησης των νομικών δυσκολιών, ώστε να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων

Ο Δήμαρχος Παγγαίου διευκρίνισε πως υπάρχουν κατατεθειμένες προτάσεις για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, σχετικά με την αύξηση του αριθμού των περιόδων φιλοξενίας. Ενώ τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο στη φιλοξενία παιδιών αλλά και διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Εάν επιτευχθεί ο στόχος τότε και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί, αλλά και οικονομική τόνωση θα είναι για την τοπική αγορά.

 

=

 

Ανακοίνωση Ν. Παναγιωτόπουλου για τη συνάντηση με Β. Ξουλόγη

 

Στις 31 Ιουλίου, εγκρίθηκε και υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο η επιχορήγηση ΟΤΑ για την οργάνωση και λειτουργία των κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος έτους 2012. Μεταξύ των Δήμων που έλαβαν επιχορήγηση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων είναι και οι Δήμοι Παγγαίου και Θάσου.

Σημειωτέον ότι τα ποσά που υπογράφηκαν μπορούν να διατεθούν μόνο για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, δεν διατίθενται για άλλους σκοπούς και δεν συμψηφίζονται.

Εξάλλου, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Υφυπουργού με τον Δήμαρχο Παγγαίου Β. Ξουλόγη, συζητήθηκε η δυνατότητα παράτασης της περιόδου λειτουργίας των κατασκηνώσεων Δήμου Παγγαίου ώστε να φιλοξενούνται και αλλοδαποί επισκέπτες , με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Εντός των ημερών αναμένεται σχετική αναλυτική πρόταση του Δημάρχου Παγγαίου ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

Διαβάστε επίσης