• 19 Μαΐου 2024,

Επιστολή Κώστα Παπακοσμά

 Επιστολή Κώστα Παπακοσμά

Προς την Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ, κ. Νικόλαο Γενικόπουλο

κ. διευθυντά

Με λύπη μου διαπιστώνω την προσπάθεια της διοίκησης της Περιφέρειας, μέσω του αρμοδίου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την προχειρότητα στο περιεχόμενο της πολυδιαφημιζόμενης ιστοσελίδας.

Αντί να καθίσει , να εργαστεί και να διορθώσει τα κραυγαλέα λάθη και να προσθέσει αυτά που … ξέχασε μεταθέτει τις ευθύνες στους Δήμους, στους φορείς και σε διάφορες επιτροπές. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα σας,  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης  λίγο πολύ μας λέει, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από την Περιφέρεια.

Φυσικά η τοπική Αντιπεριφέρεια τηρεί σιγή ιχθύος, λες και όλα αυτά διαδραματίζονται αλλού.

Ευθέως ρωτώ, έχει ή δεν έχει η Περιφέρεια υπηρεσίες και στελέχη που θα μπορούσαν να δουν, να ελέγξουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας πριν αυτό βγει στον «αέρα»;

Γνωρίζω ότι τουλάχιστον η Π.Ε. Καβάλας διαθέτει μια σειρά έμπειρων στελεχών με σπουδές στα τουριστικά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αποφυγή λαθών και παραλείψεων, συμμετείχαν οι άνθρωποι αυτοί στην επιμέλεια της ιστοσελίδας; Έγινε αυτή η επικαιροποίηση; και πότε;

Εδώ δεν λέμε για παραλήψεις στο περιεχόμενο αλλά για τραγικά λάθη. Μια κακή αντιγραφή πληροφοριών από άλλες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν πριν από χρόνια.

Αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να ..περιηγηθώ στην νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης (www.emtgreece.com). Έτσι με λύπη μου διαπίστωσα τα λάθη αυτά, τις ελλείψεις και την ξεκάθαρη προσπάθεια υποβάθμισης της Καβάλας.

Είναι κρίμα γιατί οι ιθύνοντες της Περιφέρειας προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δυστυχώς έχουμε μια στατική ιστοσελίδα, που παραπέμπει στο παρελθόν. Καμία ενημέρωση για σημεία πληροφοριών, ή παραπομπή σε ιστοσελίδες για να κλείσει κανείς κατάλυμα, αν αποφασίσει να επισκεφθεί την περιφέρεια. Η λειτουργικότητα αυτή χαρακτηρίζει όλες τις ιστοσελίδες ακόμα και των πιο μικρών φορέων.

Παρά την συνεχή προσπάθεια μου δεν εμφανίζονται άμεσα , πλην των Ελληνικών και των Αγγλικών, καμιά άλλη από τις γλώσσες που διαφημίζονται, γιατί άραγε;

Ευθέως ρωτώ γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρουσίαση στα Μουσεία της Καβάλας, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, το Ιστορικό Μουσείο στην Χρυσούπολη αλλά και το Μουσείο Ελιάς στο Ελαιοχώρι ;

Είναι δυνατόν για το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας να γίνεται αναφορά ότι… έχει ενταχθεί η κατασκευή επέκτασης του στο Β. Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης; Αυτό έγινε ήδη και λειτουργεί (πρόχειρη αντιγραφή από παλιά ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού).

Είναι δυνατόν πέντε χρόνια μετά… ο Δήμος Φιλίππων και ο Δήμος Θάσου να παρουσιάζονται ως συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ Φιλίππων;

Στην ενότητα οικισμοί , ενώ κυριαρχούν αυτοί της Θράκης, το χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας…δεν έχει κανέναν και από την Θάσο παρουσιάζονται μόνο τα Καζαβίτια.

Στον δρόμο του κρασιού η Καβάλα είναι σχεδόν ανύπαρκτη ενώ οι αμπελώνες και τα οινοποιεία στο Κοκκινόχωρι στο χάρτη, εμφανίζονται ως.. Κοκκινόχωμα.

Φυσικά οι συντάκτες της νέας πολυδιαφημιζόμενης ιστοσελίδας έμειναν στην…προ 2010  εποχή έτσι εμφανίζονται οι Καποδιστριακοί Δήμοι .. όπως αυτός του Ορφανού.

Στην ενότητα γεύσεις και πιάτα απουσιάζουν οι φωτογραφίες (δείγμα βιασύνης και προχειρότητας) ενώ το πλέον γνωστό προϊόν, οι κουραμπίεδες, απουσιάζουν παντελώς. Φυσικά τα προϊόντα της Θράκης κυριαρχούν λες και δεν υπάρχουν άλλα.

Οι ίδιοι οι συντάκτες της σελίδας αναγνωρίζουν στο κείμενο τους για την Θάσο… ΑΣΥΝΤΑΞΙΑ και το αφήνουν να εμφανιστεί στο Ελληνικό κείμενο.

Είναι δυνατόν μια από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα αυτή της Μακρυάμμου της Θάσου να παρουσιάζεται με ..κλειστές ομπρέλες και χωρίς κόσμο .. έλεος φτάνει τόσο προχειρότητα.

Φυσικά για την απουσία των υπολοίπων φημισμένων παραλιών της Καβάλας έχουν γραφτεί ήδη πολλά..

Τις παρατηρήσεις , επισημάνσεις αυτές, θα τις αποστείλω γραπτές τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη ώστε να καταβληθεί προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη και να προστεθούν τα σημαντικά που απουσιάζουν. Στην διάθεση τους, θα είμαι για κάθε πληροφορία και βοήθεια, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός ενώνουν…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ

π. θεματικός ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Πολιτισμού – Τουρισμού Α.Μ.Θ.

 

Υ.Γ.: Το 2012 με απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού Τουρισμού της Περιφέρειας δημιουργήσαμε ως θεματική Αντιπεριφέρεια, μια δυναμική σελίδα που υποστηρίζονταν σε καθημερινή βάση από όλα τα στελέχη των Περιφερειακών ενοτήτων, στο Φ.Β . Τότε συγκεντρώθηκαν από όλες τις Περιφερειακές ενότητες , Δήμους και φορείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού πολλά στοιχεία και οπτικό υλικό το οποίο αναρτήθηκε σε πέντε γλώσσες, μάλιστα η επίσημη παρουσίαση της προσπάθειας εκείνης έγινε στην Ξάνθη… δυστυχώς το 2014, με την ανάληψη της παρούσης διοίκησης,  η σελίδα εκείνη «κατέβηκε…», αν και είπα στον νέο Αντιπεριφερειάρχη ότι κάνει μεγάλο λάθος…

Διαβάστε επίσης