Ομόφωνες αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή

 Ομόφωνες αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ήταν η 40η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από την αρχή του χρόνου. Για μία ακόμη φορά όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε μόνο από το δημοτικό σύμβουλο Μανόλη Κελαϊδάκη.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν και συζητήθηκαν επτά θέματα, ενώ υπήρχαν και επτά έκτακτα. Από τα έκτακτα θέματα κυριότερα είναι τα εξής:

-Το έργο πυρασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, που με τη χθεσινή απόφαση δρομολογήθηκε.

-Η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού δημοτικού έργου για τον καθαρισμό των ρεμάτων σε όλο το Δήμο Καβάλας. Το έργο θα εκτελέσει η εταιρία του Κώστα Πετρομελίδη που έκανε έκπτωση επί του αρχικού προϋπολογισμού, 59.000 ευρώ.

-Εξασφάλιση μίσθωσης 15.000 ευρώ προκειμένου ν΄ αγορασθούν 4 πίνακες για το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας, απαραίτητοι στους εντός έδρας αγώνες, της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους.

-Ξεχωρίζει η επιστροφή από το ταμείο του Δήμου Καβάλας στη Δημωφέλεια και το Δημοτικό Ωδείο χρημάτων που ο Δήμος Καβάλας πήρε από τα προαναφερθέν νομικό πρόσωπο και την προαναφερθείσα δημοτική επιχείρηση για να τα γλυτώσει την εποχή που τα ταμιακά διαθέσιμα των δήμων τα βολιδοσκοπούσε το κράτος. Επιστρέφουν λοιπόν στο ταμείο του Δημοτικού Ωδείου 100.000 ευρώ, στο ταμείο της Δημωφέλειας 200.000 ευρώ.

=Εγκρίθηκε το πρακτικό οικονομικών προσφορών στον ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας και των νομικών του προσώπων.

Πρόκειται για τρόφιμα για όλο το Δήμο Καβάλας μέχρι και τον Ιούλιο του 2016. Η διαδικασία εξελίχθηκε σχετικά ομαλά. Ειδικότερα προμηθευτές, σύμφωνα με τις οικονομικές προσφορές είναι οι εξής: Βασίλης Ανανιάδης, Νεογάλ, Αδελφοί Ζησίμου, Γκουτζαμάνη, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Για τα γλυκά προμηθεύτρια εταιρία θα είναι η εταιρία του κ. Δαγκούλη από τις Σέρρες.

Ο διαγωνισμός έγινε όπως συνήθως ανά ομάδα, σύμφωνα με το είδος των τροφίμων, που ο Δήμος Καβάλας ζήτησε να προμηθευτεί.

-Εγκρίθηκε επίσης το πρακτικό των οικονομικών προσφορών στο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια γραφικής ύλης, αναλώσιμων ειδών μηχανογράφησης, φωτοτυπικών, φάξ και φωτοτυπικού χαρτιού, έτους 2015. Το έργο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 163.000 ευρώ. Προμηθευτές είναι η εταιρία Πληροφορική Καβάλας και το κατάστημα της κας Χαϊνά Ζωής.

Σημειώνουμε ότι στο διαγωνισμό για τα τρόφιμα ενδεικτικός προϋπολογισμός ήταν το ποσό των 545.000 ευρώ.

-Τέλος εγκρίθηκε οριστικά ο ανάδοχος του έργου «άρση επικινδυνότητας επικίνδυνων κτισμάτων έτους 2015 σε όλο το Δήμο Καβάλας». Ανάδοχος είναι ο Οδυσσέας Θεοχαρίδης που σε έργο με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, έκανε έκπτωση 52%.

 

Διαβάστε επίσης