• 28 Μαρτίου 2024,

Επιτέλους καθάρισε η πόλη !

 Επιτέλους καθάρισε η πόλη !

Εγώ αυτό που ξέρω να πω είναι οτι καλά που μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας , έγιναν οι προσλήψεις και καθάρισε η πόλη.

Οχι οτι οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου δεν κάνανε την δουλειά τους αλλα απλά δεν φθάνανε για να είναι παντού να καθαρίζουν και να δίνουν στην αγαπημένη μας πόλη την εικόνα που έχει σήμερα.

Απλά έτσι όπως είναι σήμερα η Καβάλα θα πρέπει να είναι όλο τον χρόνο αφού όπως λένε και οι παλιοί η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

Μπράβο και στους παλιούς και στους καινούργιους ΄γιατί μετά απο πάρα πολύ καιρό η Καβάλα είναι καθαρή.

Βέβαια για να παραμείνει η πόλη μας καθαρή δεν φθάνει να τρέχουν οι υπάλληλοι του Δήμου απο πίσω μας για να μαζεύουν τις βρωμιές μας.

Θα πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε συνείδηση και να γίνουν πιο υπεύθυνοι σε όλα μας.

Το ΄ξέρετε οτι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν το παράθυρο του αυτοκινήτου τους και πετάνε ενώ αυτό είναι εν κινήση τον φραπέ τους ;

Αλλού το καλαμάκι , αλλού το ποτηράκι το πλαστικό αλλα δεν τρέχει τίποτα για αυτούς.

Απο το δικό τους το χέρι να φύγει και όπου θέλει ας πάει.

Αλλού η θάλασσα και αλλού το πλοίο που λέει και ένα τραγούδι του Λαζόπουλου.

Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν οτι μπορούν για να είναι πόλη μας καθαρή αλλα δεν πρόκειται να μείνει καθαρή η πόλη αν εμείς δεν κάνουμε το σωστό.

Και απο δεκαπέντε χέρια να βγάλουν ο καθένας αν εμείς συνεχίσουμε να πετάμε τον φραπέ απο το παράθυρο του αυτοκινήτου μας δεν θα αλλάξει τίποτα και αυτή η εικόνα της καθαρής πόλης που απολαμβάνουμε θα είναι μια μικρή παρένθεση.

 

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές!

Κατα τα άλλα εκτός απο ζέστη έχουμε και την φυσιολογική γκρίνια του λαού που βλέπει οτι δεν αλλάζει κάτι άμμεσα κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση του αφού μετά απο 4 χρόνια ύφεσης δεν υπάρχουν άλλες αντοχές.

Εγινε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα του κέντρου και δείχνει οτι ο λαός θέλει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να πάρει ανάσα αυτός ο λαός και αυτή η ριμάδα μας η οικονομία με ποσοστά ανεργίας πάνω απο 23%.

Θα πρέπει να αλλάξει η συνταγή γιατί όλα τα προηγούμενα φαγητά πήγανε στον κάδο των απορριμμάτων και πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για άλλους πειραματισμούς.

Πάντως είμαι σίγουρος αν οι εταίροι και δανειστές μας συμπαθούσανε λίγο και θέλανε να μας σώσουν η χώρα μας ΄σήμερα θα ήτανε διαφορετική ΄κατάταση.

Μα δεν έχετε καταλάβει ότι όταν πάει κάτι καλά στην Ελλάδα δεν μιλάει κανείς και όταν στραβώσει κάτι βγαίνουν με την σειρά και μας τα χώνουν ;

Κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους ποιός θα μας ταπεινώσει περισσότερο γιατί μια ζωή μας είχανε στην μπούκα που η χώρα μας ήτανε ο επίγειος παράδεισος και ερχότανε και βλέπανε τα γούστα μας και τρέχανε τα σάλια τους.

Και αυτή την ζήλεια πληρώνουμε σήμερα εκτός όλων των άλλων.

Ακόμα και σήμερα τέσσερα χρόνια μετά δεν ξέρω και δεν ξέρει κανείς πως θα βγεί η Ελλάδα απο αυτό το τούνελ που όσο πάει και μεγαλώνει.

Δεν ξέρω αν τελικά θα καταφέρουμε να βγούμε απο την κρίση και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι οι έλληνες αν αυτό συμβεί.

Πάντως η περίοδος που ξεκίνησε με τις προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά θα είναι δύσκολη αφού θα πρέπει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνουν όλα αυτά που δεν έγιναν τους προηγούμενους μήνες γιατί ψάχναμε να βρούμε κυβέρνηση.

Προβλέπεται ένα καυτό Φθινόπωρο με τις ιδιωτικοποιήσεις να έχουν τον πρώτο λόγο και να δίνουν το έναυσμα για τις πρώτες συγκρούσεις κυβέρνησης – συνδικαλιστών πάνω στην πλάτη του λαού που θα κληθεί να απορροφήσει για άλλη μια φορά όλους τους κραδασμούς αυτών των συγκρούσεων.

Ειδικά με την ΔΕΗ το πάρτι θα είναι τρελό και έρχονται πολλές διακοπές ρεύματος αφού ο Φωτόπουλος δηλώνει έτοιμος να πεθάνει προκειμένου να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

Γεροί να είμαστε να τα ζήσουμε όλα.

Απο Τρίτη δροσίζει …

Οσο αφορά τον καιρό σύμφωνα με την ΕΜΥ και η σημερινή Δευτέρα θα είναι δύσκολη και στενάχωρη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και αν εμείς εδώ πάνω στην Καβάλα έχουμε παράπονο που η θερμοκρασία σκαρφάλωσε το πολύ τους 35 βαθμούς τι να πούμε οι νότιοι που είδανε τον υδράργυρο να φθάνει μέχρι και τους 42 υπο σκιάν.

Για αυτό σου λέω πάμε να φύγουμε απο εδώ και μη ρωτάς που πάμε.

Πάντως σύμφωνα με τα τσακάλια της ΕΜΥ δροσίζει απο Τρίτη όχι όμως για πολύ αφού απο τα τέλη της εβδομάδας θα αρχίσει και πάλι να κουρώνει !

 

Κάτω στην άμμο τα καβουράκια κάνουν γάμο

Και ενώ όλοι εμείς ψάχνουμε τρόπους προκειμένου να δροσίσουμε το σώμα και την τσέπη μας η αγαπημένη ΕΛΕΝΗ της πρωϊνής ζώνης βρίσκεται λέει στον προωσπικό της παράδεισο την Αχλα της Άνδρου με τον γαμπρό τον ματούλη και ζούνε τον έρωτα τους.

Και αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνει το βήμα η Ελένη να το πάρει το παλληκάρι.

Τόσα ζουμιά και σάλια και να μην γίνεται το επόμενο βήμα ;

Η σχέση αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί με έναν γάμο παραδοσιακό και τα παιδιά της Μενεγάκη παρανυφάκια.

Πάντως να ξέρετε οτι αν δεν υπήρχανε οι φώτο ντοκουμέντο που έφεραν την παράνομη τότε σχέση στην επιφάνεια και οδηγήσανε στον αστραπιαίο χωρισμό ακόμα μαζί θα ήτανε Λάτσιος και Μενεγάκη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης