• 5 Μαΐου 2024,

Η Δ.Ο.Υ. Θάσου ετοιμάζεται να έρθει στο Διοικητήριο!

 Η Δ.Ο.Υ. Θάσου ετοιμάζεται να έρθει στο Διοικητήριο!

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου διακόπτουν τη λειτουργία τους οι εφορίες Θάσου και Ελευθερούπολης. Σύμφωνα με νέα δεδομένα οι δύο υπηρεσίες που λειτουργούν για λίγες υπηρεσίες, προετοιμάζουν ταυτόχρονα τη μετακόμισή τους στην Καβάλα, καθώς και οι δύο υπηρεσίες θα λειτουργούν από την ερχόμενη Δευτέρα στον 1ο και 2ο όροφο του διοικητηρίου.

Κι αν με την Ελευθερούπολη αυτή η μετακόμιση δεν είναι είδηση, σαφώς και είναι είδηση για την εφορία της Θάσου, όπου τα δεδομένα αρχικώς παρουσιάστηκαν πολύ – πολύ διαφορετικά.

Είχε δηλαδή ανακοινωθεί ότι η Δ.Ο.Υ. στη Θάσο είχε εξασφαλίσει τη λειτουργία της μέχρι το καλοκαίρι. Από υπηρεσιακής πλευράς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα δείχνουν ότι η εφορία της Θάσου τελειώνει τη λειτουργία της την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ συμφώνησε χθες ότι γύρω από την εφορία του νησιού τα δεδομένα είναι αντικρουόμενα. Από τη μια όπως θύμισε υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφυγή στην οποία υποχρεώθηκε ο Δήμος Θάσου, για να ματαιώσει την κατάργηση της εφορίας – τη συγχώνευσή της με την Καβάλα – από την άλλη συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της τρόικα με τον αρμόδιο υφυπουργό, την ίδια στιγμή που στη Θάσο ετοιμάζεται Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και γίνεται διαγωνισμός για να βρεθεί μεταφορική εταιρία που θα μετακομίσει το υλικό και τα αρχεία της υπηρεσίας της Θάσου, στο διοικητήριο στην Καβάλα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επικρατήσει η άποψη, έτσι όπως είχε προκύψει από τις συναντήσεις στην Αθήνα, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με την οποία η Δ.Ο.Υ. Θάσου συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαϊου 2013.

Στον 1ο όροφο του διοικητηρίου, χθες, υπήρξε μία κατάσταση γενικής αναστάτωσης. Η εφορία της Καβάλας αδειάζει όσα γραφεία μπορεί προωθώντας αρχειακό υλικό στην καπναποθήκη της περιφερειακής ενότητας επί της οδού Φιλίππου. Προσπαθεί να δημιουργήσει κενούς χώρους γραφείων, για να εργαστούν σε αυτά οι νέοι υπάλληλοι που αναμένονται τη Δευτέρα.

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι τι θα γίνει με την εφορία της Θάσου; Σταματά να λειτουργεί από την Παρασκευή και τη Δευτέρα λειτουργεί στην Καβάλα ή θα διασωθεί την τελευταία στιγμή;

 

Διαβάστε επίσης