• 26 Απριλίου 2024,

Κλείνουν οι 4 αστυνομικοί σταθμοί του Ν. Καβάλας;

 Κλείνουν οι 4 αστυνομικοί σταθμοί του Ν. Καβάλας;

Οι πρώτες πληροφορίες για το γεγονός των συγχωνεύσεων και σε επίπεδο αστυνομικών σταθμών, ήρθαν από τη Θάσο.

Κάτοικοι της νότιας πλευράς του νησιού, εκφράζουν ήδη την ανησυχία τους ότι ο αστυνομικός σταθμός των Λιμεναρίων κινδυνεύει με παύση λειτουργίας. Όπως φαίνεται έχουνε απόλυτο δίκιο. Ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στον τύπο των Αθηνών, σημειώνει ότι το αργότερο στο τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα κλείσουν παντού στην Ελλάδα οι αστυνομικοί σταθμοί.

Στο νομό Καβάλας κινδυνεύουν με κλείσιμο, οι αστυνομικοί σταθμοί στη Νέα Πέραμο, στις Κρηνίδες, στο Ορφάνι και φυσικά στα Λιμενάρια Θάσου.

Η ομοσπονδία παρεμβαίνει προκειμένου να μη συμβεί κάτι τέτοιο, το υπουργείο αποφεύγει ν΄ απαντήσει, καθώς όπως φαίνεται προετοιμάζει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, όπου μεταξύ των άλλων προτείνεται η υλοποίηση των τμημάτων τάξης και τροχαίας, σε κάθε αστυνομική διεύθυνση.

Οι αστυνομικοί σταθμοί του νομού Καβάλας, κουβαλούν μεγάλη ιστορία πίσω τους. Σαφώς και ήταν πολύ περισσότεροι. Με την αποδυνάμωση όμως της αστυνομίας, σιγά – σιγά, ένας – ένας αυτοί κλείνουν.

Οι τέσσερεις τελευταίοι φαίνεται ότι θα κλείσουν με την υλοποίηση του προγράμματος συγχωνεύσεων των υπηρεσιών, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί από τα Λιμενάρια θα μετακινηθούν στο Λιμένα, από την Πέραμο και το Ορφάνι σην Ελευθερούπολη κι από τις Κρηνίδες στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Όσο για την ένωση των τμημάτων τάξης και τροχαίας και στα δύο τμήματα της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας τα κενά είναι μεγάλα με αποτέλεσμα και τα δύο τμήματα να έχουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού.

Από τις 3 Ιανουαρίου, 25 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας βρίσκονται ήδη στην Ορεστιάδα για να συμμετάσχουν στα μέτρα φύλαξης των συνόρων.

Παρόμοια μετακίνηση αστυνομικών από την Καβάλα έγινε και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Τότε είχε ειπωθεί ότι δε θα υπάρχει συνέχεια. Να όμως που υπάρχει.

Οι 25 αστυνομικοί από την Καβάλα θα εναλλάσσονται. Θα βρίσκονται κάθε φορά στην Ορεστιάδα για τους επόμενους τρεις μήνες. Τουλάχιστον δηλαδή μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Καθημερινά έξι αστυνομικοί από την Καβάλα μετακινούνται κι εργάζονται στην Ξάνθη, φυλάγοντας τους λαθρομετανάστες στην αστυνομική σχολή Ξάνθης. Ενώ κάθε μέρα 4 αστυνομικοί από την Καβάλα μετακινούνται στο Παρανέστι για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Έτσι αντί να ενισχύεται η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας φαίνεται ότι χάνει συνεχώς προσωπικό, λόγων των παράπλευρων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις.

Τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι γνωστά, μακροχρόνια. Παρά τις διαμαρτυρίες που ορισμένες φορές είναι έντονες από το τοπικό σωματείο, δεν έχουνε ακόμη αντιμετωπισθεί.

 

Διαβάστε επίσης