• 8 Μαΐου 2024,

Η καλύτερη είδηση η συμφωνία με BP

 Η καλύτερη είδηση η συμφωνία με BP

Είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη είδηση των ημερών η συμφωνία της Ενεργειακής με την πολυεθνική εταιρία πετρελαίου την BP η οποία θα αγοράζει για τα επόμενα 6 χρόνια το πετρέλαιο που θα βγαίνει απο το κοίτασμα του Πρίνου.

Η συμφωνία αυτή θα φέρει στα ταμεία της Ενεργειακής 500 εκατομμύρια ευρώ και στην ουσία θα ανοίξει τον δρόμο για να χτυπήσει η εταιρία και σε άλλη σημεία.

Η συμφωνία που επετεύχθη είναι μια μεγάλη ιστορία και για την Ενεργειακή αλλα και για την Καβάλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα επόμενα χρόνια η Ενεργειακή είναι έτοιμη να επενδύσει σε σε 5 νέες γεωτρήσεις στον κόλπο της Καβάλας.

Φαίνεται οτι το 2014 ξεκίνησε καλά για την Καβάλα.

Μακάρι με τέτοιες ευνοϊκές συμφωνίες να κυλήσει όλη αυτή η νέα χρονιά η οποία αναμένεται να είναι και η χρονιά της ανάκαμψης , της ανάπτυξης και της ανάτασης.

Μετά την επιστροφή του ο Στουρνάρας απο τις Βρυξέλες άρχισε να μας λέει αυτά που μας λέγανε σε κάθε ευκαιρία οι εταίροι και δανειστές μας.

Οτι θα πρέπει να ξεχάσουμε το κούρεμα και οτι δεν υπάρχει περίπτωση γιατί θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση και δεν το επιτρέπουν τα Συντάγματα των 18 κρατών μέλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναρωτιέμαι αν όντως έτσι είναι πως αποφασίσανε και προχωρήσανε στο πρώτο κούρεμα ;

Τότε δεν υπήρχανε τα Συντάγματα των 18 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;

Απλά τότε τους βόλευε και το ξεπεράσανε το πρόβλημα αυτό και τώρα που δεν τους βολεύει ένα νέο κούρεμα το πρόβλημα είναι απροσπέλαστο.

Βέβαια ο Στουρνάρας μας λέει οτι κούρεμα δεν θα γίνει αλλα θα γίνει κάτι άλλο που θα μειώσει το χρέος μας και επι της ουσίας θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα που είναι η ελάφρυνση και η βιοσιμώτα του χρέους που θα γίνει η αφετερία για το καινούργιο ξεκίνημα που όλοι περιμένουμε μέσα στο 2014.

Κανείς δεν πρόκειται να μας εμπιστευθεί αν δεν γίνει κάτι να κουρευτεί ή να μειωθεί το χρέος μας.

Είμαστε σε μια φάση που δεν μας ενδιαφέρει αυτό το παιχνίδι λέξεων αλλα η ουσία.

Αυτό που θέλουμε μετά απο τόσα χρόνια οικονομικού μαρασμού να γίνει το χρέος μας βιώσιμο.

Το πως θα το καταφέρουν αυτό είναι δική της ευθύνη.

Εμείς κάναμε το χρέος μας και δημιουργήσαμε όλες τις συνθήκες έτσι ώστε να κάνει το επόμενο, και πιο σημαντικό βήμα η Ένωση έτσι ώστε να πάνε όλα καλά.

Η άφιξη της τρόϊκας αναμένεται σε λίγες ημέρες και καταλαβαίνετε οτι πλέον μαζί τους η ελληνική κυβέρνηση θα μιλά για τους τρόπους που υπάρχουν να μειωθεί το χρέος και οχι τις συμφωνίες που πρέπει να κλείσουν για να πάρουμε τα επόμενα δανεικά.

Επόμενα δανεικά αν όλα πάνε καλά δεν θα υπάρχουν.

Υπάρχει και άλλη ευχάριστη είδηση που έχει να κάνει με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία θα παραμείνει η ίδια για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης των ελλήνων λόγω της κρίσης.

Κάτι είναι και αυτό.

Έχω την εντύπωση οτι απο φέτος τον Μάη θα πιάνουμε και πάλι στα χέρια μας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς αυτά να τρέμουν.

Μην ξεχνάτε οτι απο τον Μάϊο , Ιούνιο οι λογαριασμοί θα γίνούν πιο ελαφροί αφού θα φύγει απο μέσα και το χαράτσι της ΔΕΗ που θα αντικατασταθεί απο έναν άλλο φόρο που θα είναι μάλλον μόνιμος.

Ο γνωστός σε όλους φόρος ακίνητης περιουσίας.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι καταιγιστικές με τα δανεικά λεφτά να γίνονται αγύριστα και το πάρτι που γινότανε όλα αυτά τα χρόνια να χαρακτηρίζεται τρελό.

Αυτές τις μέρες είναι να απολογηθεί και ο Κοντομηνάς ο οποίος ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και μπήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο αλλα οι γιατροί που τον παρακαλοθούνε λένε οτι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Απο τα σκάφη και τις χλειδάτες διακοπές το καλοκαίρι στην αδιαθεσία του χειμώνα.

Ο άλλος μεγάλος κατηγορούμενος της υπόθεσης ο κύριος Φιλιππίδης κάνει τα πάντα προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα αφού κινδυνεύει να μείνει στην Τουρκία και στην φυλακή ακόμα και 40 ημέρες.

Καταλαβαίνετε 40 ημέρες φυλακή στην Τουρκίας είναι σαν 40 μήνες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός μετά τις βροχές τις ασθενείς μας επιφυλάσσει για το Σαββατοκύριακο καλές θερμοκρασίες που θα φθάσουν και πάλι μέχρι τους 13- 14 βαθμούς.

Λέτε οι Αλκυονίδες ημέρες να συνεχιστούν και μετά τις 15 του Γενάρη ;

Πάντως θα είναι μεγάλη έκπληξη αν γλυτώσουμε τα χιόνια φέτος τον χειμώνα που τα έχουν προβλέψει απο τον Αύγουστο τα ημερομήνια.

Τελικά η “λευκή εβδομάδα” για τα σχολεία ακριβώς μετά την Καθαρά Δευτέρα βλέπω να γίνεται λευκό διήμερο αφού οι εμπλέκοντες στην τελική απόφαση θορυβήθηκαν απο τις διαμαρτυρίες καθηγητών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την εβδομάδα που έπεφτε two match.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η “λευκή εβδομάδα” ισχύει σε πάρα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αλλα στις χώρες αυτές υπάρχει παιδεία, υπάρχει αρχή και τέλος και τους παίρνει να κάτσουν και μια εβδομάδα μέσα στον χειμώνα για να κάνουν τα σκί τους.

Στην Ελλάδα η “λευκή εβδομάδᨔ είναι σχεδόν απαίτηση των ξενοδόχων που θέλουν την εβδομάδα αυτή προκειμένου να ενισχυθεί ο σχολικός τουρισμός και να δουλέψουν ξενοδοχεία που δεν μπορούν να δουλέψουν με ξένους τουρίστες.

Μάλιστα ο σύλλογος ξενοδόχων θέλει και οι πενταήμερες εκδρομές των σχολείων να γίνονται εντός συνόρων της χώρας και υπόσχονται φθηνές προσφορές αρκεί να γίνονται σε εποχή που μη τουριστική για την Ελλάδα.

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας για την προφυλάκιση του Κοντομηνά που αν τελικά μείνει έξω θα πρέπει να πληρώσει ώς εγγύηση πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση του ανακριτή είναι για 5 εκατομμύρια ευρώ απαγόρευση εξόδου απο την χώρα και συχνές εμφανίσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πάντως το ύψος της εγγύησης αν τελικά μείνει έξω δείχνει οτι ήτανε για μέσα και οτι απλά του χαριστήκανε.

Αυτά λεβέντες και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας και τα μάτια σας ορθάνοιχτα γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.

Πάμε παρακάτω και πάμε παρακάτω με καλή ψυχολογία.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης