• 26 Απριλίου 2024,

Η ομάδα ΔΙΑΣ βοηθά τα ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης

 Η ομάδα ΔΙΑΣ βοηθά τα ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες από εξορμηση που έκανε μαζί με την ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας.

Η ομάδα ΔΙΑΣ όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη, βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν πιο άνετα, με ασφάλεια, στο κέντρο της Καβάλας.

Ας θυμηθούμε ότι πριν από λίγες μέρες ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες ζήτησε γι΄ αυτό το λόγο τη βοήθεια του αστυνομικού διευθυντή, καθώς η ράμπες αναπήρων, είναι συχνά πιασμένες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, την εποχή που δεν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει για την πόλη της Καβάλας, δημοτική αστυνομία.

Στο ραντεβού των ατόμων με ειδικές ανάγκες με το Μάκη Κοσκερίδη, ο αστυνομικός διευθυντής υποσχέθηκε να διαθέσει προς τη βοήθειά τους την ομάδα ΔΙΑΣ.

Χθες λοιπόν για πρώτη φορά έκαναν περιπολίες στο κέντρο, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με εκπροσώπους του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η δράση και η περιπολία ήταν στοχευμένη σε κεντρικές περιοχές, όπου υπάρχουν χώροι για να σταθμεύουν αναπηρικά αυτοκίνητα, κυρίως όμως σε ράμπες για να κυκλοφορούν πιο άνετα, οι ανάπηροι και βρήκαν παντού παρκαρισμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αφήρεσαν πινακίδες, βεβαίωσαν παραβάσεις, έστειλαν το μήνυμα ότι η Καβάλα υπάρχει ή δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, πρέπει να δείχνει σεβασμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Στο πλευρό μας είναι ο αστυνομικός διευθυντής και η ομάδα ΔΙΑΣ. Σήμερα αρχίσαμε ελέγχους και με δικιά μας συμμετοχή» γράφουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες του νομού.

«Κοινή διαπίστωση – συνεχίζουν – η αυθαιρεσία των ασυνείδητων οδηγών. Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε, γι΄ αυτό και οι έλεγχοι – τονίζουν – θα συνεχίζονται συστηματικά και με μεγαλύτερη αυστηρότητα».

 

Διαβάστε επίσης