Το φόρουμ που έγινε παζάρι – Αντί για σύσφιξη σχέσεων προέκυψαν πωλήσεις προϊόντων

 Το φόρουμ που έγινε παζάρι – Αντί για σύσφιξη σχέσεων προέκυψαν πωλήσεις προϊόντων

Σε παζάρι μετατράπηκε το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης η παραλιακή οδός της Καβάλας. Με αφορμή φεστιβάλ του συλλόγου Ελληνοβουλγαρικής Φιλίας λειτούργησαν περίπτερα από τα οποία Βούλγαροι πωλούσαν διάφορα μικροαντικείμενα. Η πώληση έγινε αντιληπτή από μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωπος του οποίου την κατήγγειλε ως παραεμπόριο στο Λιμεναρχείο Καβάλας.

Ο Α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θόδωρος Μακαρίτης ήταν εκείνος που ανακάλυψε τη διαδικασία πώλησης η οποία εξελισσόταν στα περίπτερα, όπου υπήρχαν εκτεθειμένα προϊόντα με ταμπέλες αλλά σε κανένα πάγκο δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή. Τα προϊόντα προς πώληση ήταν μέλι, μαρμελάδες, σκεύη μαγειρικής, κοσμήματα, υποδήματα και πολλά ακόμη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακαρίτης αιφνιδίως λειτούργησαν το απόγευμα της Τετάρτης κι ενώ η τοπική αγορά ήταν κλειστή, περίπου τριάντα παραμάγαζα.

Μπορεί να ήταν θετική η πρωτοβουλία των αιμοδοτών, μπορεί να ήταν θετική και η διοργάνωση φόρουμ φιλίας με τη γειτονική χώρα, αρκεί να μην προκαλούνται προβλήματα. Ο κ. Μακαρίδης επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο του ΟΛΚ Χρήστο Ηλιάδη ώστε να διευκρινίσει το είδος της άδειας που είχε εξασφαλισθεί. Έμαθε λοιπόν ότι ο οργανισμός έδωσε στο δήμο άδεια για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο σύσφιξης των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ουσιαστικά.

Προφανώς άγνοια για τους πραγματικούς σκοπούς είχαν και τα στελέχη του δήμου Καβάλας με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν, αφού εκείνο που περίμεναν ήταν μια απλή έκθεση προϊόντων. Σχετική διαβεβαίωσε έλαβε ο κ. Μακαρίτης και από τον αντιδήμαρχο Χριστόδουλο Μιχαλάκη που βρέθηκε στο σημείο των περιπτέρων. Μάλιστα, αργά το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε με τον κ. Μακαρίτη και ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής που βρισκόταν από την Αθήνα, ομολογώντας ότι ούτε καν θα του περνούσε από το μυαλό η τροπή που θα έπαιρνε η διοργάνωση.

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης