Η τύχη με τους επιχειρηματίες – Σκληρή γλώσσα στην πίτα του Επιμελητηρίου Καβάλας

 Η τύχη με τους επιχειρηματίες – Σκληρή γλώσσα στην πίτα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Υγεία, αισιοδοξία και πολλά κέρδη ευχήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης στην κοπή της πίτας του φορέα το πρωί της Κυριακής και η τύχη έσπευσε να υπερθεματίσει, κρύβοντας το φλουρί σε επιχειρηματικά κομμάτια. Το μεν φλουρί της βασιλόπιτας των επισήμων βρέθηκε στο τελευταίο κομμάτι, το οποίο έλαβε ο Γιάννης Παπαϊωάννου για λογαριασμό του Επιμελητηρίου και το οποίο αντιπροσώπευε ένα συμβολικό δώρο. Ενώ τα δύο φλουριά που βρισκόταν στα ατομικά πιτάκια, έτυχαν στους επιχειρηματίες κ. κ. Καχέλο και Κεσίδη, τα οποία αντιπροσώπευαν ισάριθμα ταξίδια – προσφορές του ομίλου Air Hotel.

Η φετινή πίτα κόπηκε στο roof garden του Galaxy Hotel που γέμισε ασφυκτικά από τις παρουσίες των επιχειρηματιών και των τοπικών αρχών. Φέτος μάλιστα το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας. Την τελετή κοπή της βασιλόπιτας τίμησαν με τις παρουσίες τους οι βουλευτές Ντίνος Κλειτσιώτης και Γιάννης Πασχαλίδης, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού – πολιτισμού Γιώργος Γερομάρκος, οι Δήμαρχοι Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης.

Για μία ακόμη χρονιά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα ενάντια στο πολιτικό σύστημα που δεν έχει κατανοήσει την επιβεβλημένη ανάγκη για ριζικές τομές κι επιδίδεται σε χαζομάρες. Ο κ. Τσατσούλης ανέτρεξε σε ομιλίες περασμένων ετών και ανακάλυψε κομμάτια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αναλλοίωτα, αφού ελάχιστες βελτιώσεις έχουν μεσολαβήσει.

 

ΟΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ

«Η χώρα οδεύει από το κακό στο χειρότερο, παρ’ όλες τις θυσίες πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει εξασφαλισθεί, η ανεργία – η ύφεση – η έλλειψη ανάπτυξης, οδηγούν το καράβι κατευθείαν στα βράχια. Ενόσω η χώρα καίγεται, οι πολιτικοί της κυβέρνησης ενδιαφέρονται για την επανεκλογή τους και ασχολούνται με χαζομάρες όπως τα στικάκια και η βίλα Αμαλία. Ομοίως, με χαζομάρες και γελοιότητες ασχολείται και η αξιωματική αντιπολίτευση», παρατήρησε καυστικά ο κ. Τσατσούλης.

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας σχολίασε το τρένο που ακόμη δε σφύριξε, τις συνθήκες του εμπορικού λιμανιού που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, την επιδότηση 12% που παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις δεν εφαρμόζεται αφού δεν έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, τα χρωστούμενα που ήρθαν μεν αλλά είναι ελάχιστα. Ο κ. Τσατσούλης εστιάστηκε στο θέμα του λιμανιού και ειδικότερα του εμπορικού, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει σημασία σε ποιον θ’ ανήκει η διοίκηση αρκεί να προχωρήσουν τα έργα και να αξιοποιηθεί. Ωστόσο, τα υπόλοιπα λιμάνια, Καβάλας – Ελευθερών – Κεραμωτής, θα πρέπει να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Ως ευχάριστη εξέλιξη χαρακτηρίστηκε η προδημοσίευση του προγράμματος μετεγκατάστασης επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει το δυνατόν συντομότερα, αφού την 1/1/2015 η νομοθεσία θα αλλάξει κι άρα η αδειδότηση επιχειρήσεων θα είναι ακόμη δυσκολότερη.

Ιδιαίτερη αναφορά επιφυλάχθηκε όχι μόνο από τον κ. Τσατσούλη αλλά και από αρκετούς επίσημους ομιλητές, για τα πρόσφατα επεισόδια που καταγράφηκαν εις βάρος του Τούρκου προξένου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι ανάλογες κινήσεις ορισμένων μόνο ως αντεθνικές και αντικαβαλιώτικες δύναται να χαρακτηρισθούν, σε μία περίοδο όπου ο τουρισμός είναι απαραίτητο εργαλείο τοπικής ανάπτυξης. Απορία εξέφρασε ο κ. Τσατσούλης, εάν όσοι καταφέρθηκαν ενάντια στον φιλοξενούμενο διπλωμάτη, είχαν προηγούμενα ρωτήσει τους ξενοδόχους και του εστιάτορες της Καβάλας για την επιβίωσή τους στα χρόνια τα ύφεσης.

 

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ

Ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος υποδεικνύει ουσιαστικά τον στόχο που θα πρέπει να έχει γενικότερα και η χώρα για το 2013. Το πολιτικό σκηνικό οφείλει να εναρμονιστεί με τις υφιστάμενες ανάγκες του λαού, αφού κανείς δε θα αντέξει σε μία ακόμη χρονιά ύφεσης. Ο κ. Γιαννακίδης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι διαλόγου προκειμένου να αναζητήσουν σοβαρά τις λύσεις σωτηρίας για τη χώρα. Αναφορικά με το 12% ο περιφερειάρχης μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση, διαφορετικά δυναμιτίζεται η φιλοσοφία της ενδοπεριφερειακής ισότητας. Τέλος, ο περιφερειάρχης μιλώντας για τον Άγγελο Τσατσούλη, τον χαρακτήρισε ως μία «αξιόλογη πολιτική δύναμη της περιφέρειας ΑΜΘ».

Σε επίπεδο ευχών εξαντλήθηκαν οι χαιρετισμοί των δύο παριστάμενων βουλευτών, οι οποίοι δικαιολόγησαν τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας απαραίτητα τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής. Ο Δήμαρχος Καβάλας συμφώνησε με τις διαπιστώσεις και τις αντιρρήσεις του κ. Τσατσούλη, εστιάστηκε στο διαχωρισμό του εμπορικού από το επιβατικό λιμάνι, ευχαρίστησε τον επιχειρηματικό φορέα για τη συνεργασία του και παρότρυνε τους διοικούντες να προχωρήσουν τον αγώνα τους με αρωγό τον δήμο και με απώτερο στόχο το καλό του τόπου.

 

 

Διαβάστε επίσης