Η FootBall League επέστρεψε το μπαλάκι στην ΕΠΟ και στη Σουπερ Λιγκ

 Η FootBall League επέστρεψε το μπαλάκι στην ΕΠΟ και στη Σουπερ Λιγκ

Η αγωνία παρατείνεται για τον ΑΟΚ αλλά και για Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή. Χθες τελικά στη συνέλευση της FootBall League δεν έγινε ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν δεχτούν τις 3 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα. Η συνέλευση αποφάσισε να αναπέμψει το θέμα ΑΟΚ, Ολυμπιακού Βόλου, Ηρακλή στην ΕΠΟ και θα δεχτεί αύξηση των ομάδων σε 21, μόνο με δυο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να ανέβουν 5 ομάδες στη Σουπερ Λιγκ και η δεύτερη να διασφαλίσει το υφυπουργείο αθλητισμού τα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις και τον ΟΠΑΠ. Αν ανέβουν 5 ομάδες στη Σουπερ Λιγκ, να υποβιβαστούν στη Γ` Εθνική 3 ομάδες. Στην ανακοίνωση της η FootBall League τονίζει ότι η Σουπερ Λιγκ πρέπει να προβεί άμεσα σε τροποποίηση της προκήρυξης της, ούτως ώστε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτή να είναι 18. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε και η FootBall θα τροποποιήσει κι αυτή την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την περίοδο 2012-2013.

Δεν έγινε χθες ψηφοφορία. Η FootBall League έδωσε προθεσμία στην ΕΠΟ μέχρι τις 31 Αυγούστου και το πρωτάθλημα πήρε παράταση για μια εβδομάδα αργότερα, απ` ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, αντί στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Η χθεσινή συνέλευση της FootBall League ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Αρχικά τοποθετηθήκαν οι εκπρόσωποι του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή. Γύρω στις 15.00, βγήκαν από την αίθουσα συνεδριάσεων οι 3 εκπρόσωποι των ομάδων και ο Σπύρος Καλογιάννης τοποθετήθηκε έως εξής: « Δεν έχουμε δικαιοδοσία να αποφασίσουμε την αύξηση των ομάδων στη FootBall League».

Αυτή ήταν η γραμμή του προέδρου, η οποία τελικά και πέρασε. Τώρα πλέον η ΕΠΟ και η Σουπερ Λιγκ, θα αποφασίσουν για τη συνέχεια. Βασική προϋπόθεση για να παίξει ο ΑΟΚ στη Β` Εθνική, είναι να συμφωνήσει η Σουπερ Λιγκ για αύξηση των ομάδων. Αυτό μεταφράζεται να δεχτεί την άνοδο 5 ομάδων από τη FootBall League. Χθες συνεδρίασε και το Δ. Σ της Σουπερ Λιγκ και αποφάσισε να μην πάρει αναβολή το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό.

*Συνεχίζεται η κοροϊδία

Φαίνεται καθαρά ότι συνεχίζεται η κοροϊδία για τις 3 ομάδες. Ουδείς θέλει να πάρει την ευθύνη. Από τον Ιωαννίδη μέχρι τους προέδρους των ομάδων της Β` Εθνικής. Επίσης είναι άγνωστο το τι θα πράξει η Σουπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο ραδιόφωνο της Πρωινής χθες το πρωί, η Σουπερ Λιγκ βλέπει θετικά την αύξηση των ομάδων. Αυτό όμως πρέπει να μεταφραστεί στην πράξη. Χθες μείναμε πάλι στα λόγια και στις διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά και ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Το κλίμα ήταν αρνητικό στη συνέλευση. Από νωρίς το πρωί υπήρχαν πιέσεις στις ομάδες της Β` Εθνικής που τελικά δεν έπιασαν. Αυτό αποδείχθηκε στη συνέλευση, όπου αρνήθηκαν να ψηφίσουν ρίχνοντας πάλι το μπαλάκι στην ΕΠΟ και στη Σουπερ Λιγκ.

Το θέμα φαίνεται να είναι και πολιτικό. Πάντως η λύση που κάποιοι υποσχέθηκαν στις 3 ομάδες, ακόμη έρχεται.

*Οι κινήσεις Τσοκτουρίδη

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟΚ Γιώργος Τσοκτουρίδης βρέθηκε από νωρίς χθες το πρωί, στην Αθήνα. Αρχικά εισέπραξε το αρνητικό κλίμα από μερικούς προέδρους Β` Εθνικής, μέσα στο αεροπλάνο. Μόλις έφτασε στην Αθήνα προσπάθησε να συναντήσει τον Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά αυτός απουσίαζε. Γύρω στις 11. 30 χθες το πρωί, έκανε δηλώσεις στους 93, 7, λέγοντας ότι όλα πλέον εξαρτώνται από τις πιέσεις που θα δεχτούν οι πρόεδροι από το περιβάλλον του υπουργού. Επίσης τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των ομάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν στη Σουπερ Λιγκ και στη Β` Εθνική. Ακολούθως ο Γιώργος Τσοκτουρίδης πήγε στο χώρο όπου θα γινόταν η συνέλευση και προσπάθησε μαζί με τους παράγοντες του Βόλου και του Ηρακλή, να αλλάξουν το κλίμα. Κάτι τέτοιο φαινόταν ότι δε θα γινόταν.

Το μεσημέρι και στη διάρκεια της συνέλευσης έκανε δηλώσεις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι έχουν μεγάλη ευθύνη στο όλο θέμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιώργος Καλαντζής. Μάλιστα είπε ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο θέμα για τους δυο βουλευτές στην Καβάλα, αν δεν υπάρχει η αποκατάσταση της αδικίας.

Ο Τσοκτουρίδης μετά το αρχικό μούδιασμα του τελευταίου 48ωρου, εμφανίστηκε αισιόδοξος νωρίς το απόγευμα. Τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την τελική δικαίωση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη από την ΕΠΟ και τη Σουπερ Λιγκ.

Μίλησε για ανοιχτό παράθυρο στη συνέχεια.

Επίσης είπε ότι ήταν καλύτερο αυτό που έγινε, από το να υπήρχε μια αρνητική ψηφοφορία.

Φυσικά τα πάντα πάνε πίσω. Μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν πρόκειται να ξεκινήσει το παραμικρό. Ούτε νέος προπονητής, ούτε μεταγραφές. Η αγωνία θα συνεχιστεί για τους πάντες. Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης επέστρεψε χθες το βράδυ στην Καβάλα δείχνοντας αποφασισμένος να φτάσει το θέμα στα άκρα.

 

 

Διαβάστε επίσης