• 7 Μαΐου 2024,

«Κουρέψανε» και το σύστημα ποτίσματος!

 «Κουρέψανε» και το σύστημα ποτίσματος!

Tο διοικητικό συμβούλιο του γενικού νοσοκομείου Καβάλας, συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες και αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη την περιποίηση των εξωτερικών χώρων πρασίνου στον περιβάλλοντο χώρο του νοσοκομείου.

Ενδιαφέρον έχει η συζήτηση που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του οποίου Δημήτρης Παπαδόπουλος, εμφανίζεται να περιγράφει στα υπόλοιπα μέλη ότι το νοσοκομείο Καβάλας έπαθε ζημιά όταν τους ίδιους χώρους πρασίνου κλήθηκαν να περιποιηθούν εργάτες από την κοινωφελή εργασία.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο πρακτικό, ο Δ. Παπαδόπουλος είπε στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ότι οι ανειδίκευτοι αυτοί εργάτες, φυσικά από λάθος μαζί με το γκαζόν κούρεψαν και το σύστημα ποτισμού του, με αποτέλεσμα να βγει το σύστημα εκτός λειτουργίας και ν΄ αντικατασταθεί. Κατόπιν όλων αυτών ο Δ. Παπαδόπουλος εισηγήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο, ν΄ ανατεθεί η δουλειά σε ιδιώτη αντί του ποσού των 11.000 ευρώ, σε βάση ετήσια. Τα χρήματα δεν είναι πολλά όμως για πρώτη φορά αμφισβητείται η δουλειά που κάνει το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας, όχι αόριστα, αλλά πολύ συγκεκριμένα.

Το πρακτικό στο οποίο περιγράφεται η συζήτηση, οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανατεθεί σε ιδιώτη η συγκεκριμένη δουλειά και το είδος της δουλειάς που θα κάνει ο ιδιώτης, είναι το ακόλουθο:

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, θέτει υπόψη των μελών την υπ’ αριθμ.11176/02-08-2012 εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία έχει ως ακολούθως: Σας πληροφορούμε ότι μετά την συνταξιοδότηση το Δεκέμβριο του 2011 του μοναδικού κηπουρού που διέθετε το Νοσοκομείο οι κήποι του ιδρύματος είναι παντελώς ασυντήρητοι. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από την Περιφέρεια την συνδρομή της με εργάτες για το κούρεμα των χόρτων αλλά οι εργάτες που ήρθαν και έκοψαν τα χόρτα μαζί με αυτά σε πολλά σημεία έκοψαν και τα λάστιχα από τα ποτιστικά δίκτυα διότι επρόκειτο για ανειδίκευτους εργάτες του Προγράμματος Κοινωνικής εργασίας και όχι ειδικευμένους κηπουρούς. Μετά λοιπόν από προφορική εντολή του Διοικητή του ΓΝΚ σχετικά με την «Συντήρησης πρασίνου του περιβάλλοντα χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας» προτείνεται η ανάθεση, μετά από λήψη τουλάχιστον τριών προσφορών της «Συντήρησης πρασίνου του περιβάλλοντα χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας» σε ιδιωτικό συνεργείο με αντίστοιχο εργοληπτικό πτυχίο εκτέλεσης έργων πρασίνου το οποίο θα εκτελεί προγραμματισμένα ετησίως τις παρακάτω εργασίες: • Κούρεμα γκαζόν κάθε εβδομάδα επτά (7) μήνες τον χρόνο. Δηλαδή είκοσι οκτώ (28) φορές τον χρόνο. Κλάδεμα δέντρων μια (1) φορά τον χρόνο στις αρχές της Άνοιξης. Βοτάνισμα και καθάρισμα των φυτών που βρίσκονται σε γκαζόν παρτέρια και γλάστρες τέσσερες (4) φορές τον χρόνο. Λίπανση δύο (2) φορές το χρόνο. Όλα τα εργαλεία και οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιούνται θα είναι αποκλειστικά του αναδόχου. Η αγορά λιπασμάτων αλλά και κάθε άλλου υλικού που θα απαιτηθεί θα βαρύνει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Τα άχρηστα υλικά που θα περισυλλέγονται θα μεταφέρονται στον υπάρχοντα κάδο απορριμμάτων του Νοσοκομείου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος των εργασιών που περιγράφονται ανωτέρω ανέρχεται στο πόσον των 11.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης