• 21 Μαΐου 2024,

Θα επανέλθει το υδροπτέρυγο παρά την αρνητική απόφαση

 Θα επανέλθει το υδροπτέρυγο παρά την αρνητική απόφαση

Ξαφνιάστηκαν οι τοπικοί παράγοντες και φορείς από την απόφαση που πήρε την Τρίτη το βράδυ το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, για το υδροπτέρυγο, απέρριψε την αίτησή του κι έτσι κατ΄ αρχήν το υδροπτέρυγο δεν έρχεται στην περιοχή.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη καθώς το αίτημα υποστήριξαν τοπικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, ακόμη και βουλευτές. Ο Γιάννης Πασχαλίδης είπε χθες στην εφημερίδα μας, ότι το αίτημα απορρίφθηκε επειδή το υδροπτέρυγο ζητούσε να εκτελεί δρομολόγια μόνο 45 ημέρες, το μισό Νοέμβριο μέχρι το τέλος Δεκέμβρη.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης είπε επίσης ότι οι εταιρίες εμμέσως πλην σαφώς υπόσχονται το χειμώνα φέτος πιο πολλά δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος και το αντίστροφο.

Θέμα φαίνεται να υπάρχει και με την ηλικία του υδροπτέρυγου, καθώς στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς συμπληρώνει 35ετία. Με βάση τη νομοθεσία απαγορεύεται να εκτελεί δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο που τα πράγματα έχουν και την άλλη τους πλευρά. Ο πλοιοκτήτης ισχυρίζεται ότι ήδη είναι ψηφισμένος νόμος που δίνει παράταση στο όριο ζωής αυτών των πλοίων. Για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να εκδοθούν τα απαραίτητα προεδρικά διατάγματα, που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

Με λίγα λόγια το υδροπτέρυγο απορρίφθηκε από τη συνεδρίαση του συμβουλίου την Τρίτη, σύντομα όμως θα επανέλθει δριμύτερο. Το θέμα παρακολουθεί στενά ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Και ο Οργανισμός επιθυμεί το υδροπτέρυγο να μπει στα δρομολόγια από Καβάλα προς Θάσο.

«Το θέμα δεν έχει τελειώσει. Άλλωστε μετά από έναν μήνα το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ξανασυνεδριάζει. Το ενδιαφέρον του υδροπτέρυγου είναι δεδομένο», είπε χθες το απόγευμα στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης.

Όπως διηγείται στο περιβάλλον του ο ιδιοκτήτης του υδροπτέρυγου, όση ώρα το θέμα απασχόλησε το συμβούλιο, συνάντησε μία εχθρική αντιμετώπιση, από ορισμένα μέλη του συμβουλίου. Ένα αρνητικό κλίμα που κι ο ίδιος δε μπορεί να εξηγήσει που οφείλεται.

 

 

Διαβάστε επίσης