• 19 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση μετά τις τουριστικές εκθέσεις

 Ικανοποίηση μετά τις τουριστικές εκθέσεις

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα τρεις τουριστικές εκθέσεις όπου ο Νομός Καβάλας έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο Μιλάνο της Ιταλίας ήταν ο κ. Αντώνης Μιτζάλης εκπροσωπώντας τους ξενοδοχείο LUCY και το ξενοδοχείο ΜΑΚΡΥΑΜΜΟΣ, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή του Νομού Καβάλας και τη Θάσο, σε όλη την Ιταλία.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Μιτζάλης οι Ιταλοί τουρίστες άρχισαν κι έρχονται όλο και πιο συχνά στη γειτονική Χαλκιδική, οπότε είναι στόχος για να επισκεφθούν και την περιοχή του Νομού Καβάλας και ειδικότερα τη Θάσο.

Στη Στοκχόλμη της Σουηδίας ήταν η Δημωφέλεια μ΄ επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Κλωνάρη, εκεί ήταν και η Θάσο σε μια έκθεση ειδικά για την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στην έκθεση της Σόφιας, όπου βρίσκονταν και οι ξενοδόχοι και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την έκθεση της Σόφιας πέρασαν οι δύο δήμαρχοι, της Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, του Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Και οι τέσσερεις δήμοι του Νομού Καβάλας ήταν παρόντες στην έκθεση της Σόφιας, όπου τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Οι Βούλγαροι δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Θάσου και το Νομό Καβάλας γενικότερα. Υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν. Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι λεγόμενες προκρατήσεις.

Το προσεχές σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στο Βελιγράδι όπου πραγματοποιείται η τουριστική έκθεση της Σερβίας και θα βρίσκονται εκεί ο Δήμος Νέστου κι άλλοι Δήμοι του Νομού Καβάλας, όπως επίσης και  το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη στο Βουκουρέστι στην τουριστική έκθεση της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.

Πρόβλημα πάντως γι΄ αυτές τις εκθέσεις καθώς οι μετακινήσεις γίνονται με το αυτοκίνητο και το λεωφορείο, είναι τα μπλόκα των αγροτών, καθώς ειδικά στην έξοδο από την Ελλάδα, στα σύνορα με την Βουλγαρία και τα Σκόπια, οι αποστολές των Δήμων καθυστερούν αρκετά.

 

Διαβάστε επίσης