Και ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Καβάλα

 Και ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Καβάλα

Στην Καβάλα ήταν τη Δευτέρα το βράδυ και σήμερα Τρίτη το πρωί, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΕΛΙΑ, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο κ. Πιερρακάκης ήρθε στην Καβάλα μετά από ομιλία στη Δράμα.
Συνάντησε στελέχη του κόμματος, στην πόλη. Χθες το πρωί μαζί με τον πρώην βουλευτή Ηλία Παπαδόπουλο και το γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Χρήστο Γλάνο συνάντησαν για λίγα λεπτά στο γραφείο του το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Ήταν πρόεδρος του ινστιτούτου νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου και της κεντρικής πολιτικής επιτροπής. Μίλησε στην εφημερίδα μας για την ιδιαιτερότητα των ευρωεκλογών, όπου υπάρχει ο σταυρός προτίμησης. Είπε τα εξής: «Βρίσκομαι εδώ στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης αλλαγής που γίνεται από τη λίστα στο σταυρό προτίμησης με την οποία ο κόσμος επιτέλους θα γνωρίσει τους ευρωβουλευτές του και όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε όλη την επικράτεια, σε κάθε γωνιά της χώρας. Μιλαμε με τους πολίτες. Είχα μία συνάντηση με το δήμαρχο. Τη Δευτέρα είχα μία ομιλία στη Δράμα. Η ουσία εδώ έχει όμως να κάνει όχι τόσο πολύ με τη διαδικασία αλλά με το διακήδευμα, το οποίο είναι ο κόσμος να ψηφίσει για την Ευρώπη, για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και την Αθήνα, για να μπορέσουμε να βρούμε λύση και στο πρόβλημα της ανεργίας, το 1,5 εκατομμύριο ανέργων και στα ζητήματα κοινωνικής συνοχής.
ΕΡ: Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται, το βλέπουμε και στις δημοσκοπήσεις και στην καθημερινότητα;
ΑΠ: «Πιέζεται επειδή απ΄ το 2010 και μετά κλήθηκε να πάρει μιαν απόφαση καθώς βρέθηκε σ΄ ένα δίλημμα. Έπρεπε ν΄ αποφασίσει ανάμεσα στην καταστροφή και το βαθύ πόνο. Επελέγη το δεύτερο. Υπήρξαν λάθη στη διαχείριση, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Αν σταθεί η χώρα στα πόδια, βήμα – βήμα, μ΄ ένα συμπαγές σχέδιο που θα λέει πως θα βρούμε θέσεις εργασίας, πως θα γίνει η ανάπτυξη στον τόπο, σιγά – σιγά θ΄ ανασυγκροτηθεί και η κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε επίσης