Και τώρα …. ο Γενάρης !

 Και τώρα …. ο Γενάρης !

Μετά τον εορτασμό και των Φώτων με όλες τις επισημότητες έχουμε να παλέψουμε τον Γενάρη που έτσι και αλλιώς μαζί με τον Φλεβάρη ήτανε απο τους πιο δύσκολους μήνες της χρονιάς μαζί με τον Αύγουστο.

Βέβαια εμένα αν με ρωτάτε σύμφωνα με τον βαθμό δυσκολίας ο χειρότερος μήνας είναι ο Αύγουστος αφού δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα μετά ο Φλεβάρης και τελευταίος ο Γενάρης αφού οι δυσκολίες του Γενάρη ξεκινάνε μετά τις 15 του μήνα.

Καταλαβαίνετε οτι συνθήκες οικονομικής επιβίωσης τους μήνες αυτούς χειροτερεύουν απο την κρίση που μας έχει στην κυριολεξία τινάξει τα πέταλα.

Μπορεί να πήραμε τα δανεικά και να είμαστε στην αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλα αυτό δε σημαίνει οτι τελειώσανε τα προβλήματα μας.

Θα υπάρξει ζόρι τους επόμενους μήνες και απλά η διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν της χώρας είναι οτι τώρα υπάρχει προοπτική και οτι έχουμε αφήσει πίσω μας το κλίμα αβεβαιότητας για την παραμονή ή οχι της χώρας στην Ευρωζώνη.

Κατα τα άλλα τα ζόρια συνεχίζουν να υπάρχουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κύβερνητικής συμμαχία να δοθεί η εντύπωση οτι κάτι αλλάζει.

Σιγουρα δεν είμαστε όπως είμασταν πέρσυ τέτοια εποχή αλλα έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να βγούμε στο ξέφωτο.

Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη που είναι δύσκολοι μήνες θα πρέπει να πέσουν λεφτά στην αγορά για να ενισχυθεί η ρευστότητα και η αγοραστική δύναμη του κόσμου.

Θα πρέπει το κράτος να πληρώσει αυτά που χρωστάει για να μπορέσουμε να την βγάλουμε αυτούς τους δύο δύσκολους μήνες.

Υπάρχει η αισιοδοξία οτι μετά τον Μάρτη θα περάσουμε σε μια άλλη φάση της ελληνικής οικονομίας που θα αρχίσει να επηρεάζει και την καθημερινότητα του έλληνα.

Αυτό που γράφουμε εμείς στην στήλη αυτή το δήλωσε και ο Στουρνάρας που υποστήριξε οτι και το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά αφού θα πρέπει να διατηρήσουμε σε υψηλά επίππεδα την εμπιστοσύνη των εταίρων μας που τόσο δύσκολα κερδίσαμε και συνεχίζει λέγοτνας ο υπουργός οικονομικών οτι αν οι φόροι που θα κληθούμε να πληρώσουμε φέρουν λεφτά στα ταμεία του κράτους τότε υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να δούμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μέσα στο 2013.

Αν μπορέσουν δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και πληρώσουν το πρώτο εξάμηνο του 2013 τα χαράτσια και τους φόρους που θα έρθουν τότε θα πάμε καλά.

Αν δεν μπορέσουν όμως να ανταπεξέλθουν τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Κατα τα άλλα όλα καλά αφού φαίνεται οτι και αυτό το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ΄δεν θα μας επηρεάσει και πολύ.

Αυτή η εβδομάδα για την Καβάλα θα έχει πολύ κρύο και ίσως το απόγευμα της σημερινής ημέρας να πέσει λίγο χιονόνερο. Κατα τα άλλα θα βγάλουμε με πολύ κρύο και ήλιο με δόντια.Χιόνια στον ορίζοντα δεν φαίνονται τουλάχιστον εδώ για την δική μας περιοχή. Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο για να παλέψουμε τις δύσκολες εβδομάδες που έρχονται μετά την εορταστική περίοδο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης