Καλές προθέσεις άνευ αποτελέσματος είχε η ηγεσία του υπουργείου υγείας

 Καλές προθέσεις άνευ αποτελέσματος είχε η ηγεσία του υπουργείου υγείας

Υποστηρίζει ο Ξ. Κροκίδης

Ως «θεατρική παράσταση» και μάλιστα με κακές ερμηνείες θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο νοσοκομείο Καβάλας από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο πρώην υπουργός υγείας αντιμετωπίστηκε από κάποια άτομα λες και παραμένει ενεργός στην θέση του, διαθέτοντας τη δυνατότητα να τακτοποιήσει άμεσα όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου. Προβληματισμένος από τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η επίσκεψη δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, αναρωτώμενος μήπως τα κομματικά επιτελεία διαθέτουν αποτελέσματα κρυφών δημοσκοπήσεων και βάσει αυτών ο κ. Κουρουμπλής συζητούσε λες και ήταν ήδη 21 Σεπτεμβρίου, λες και ο ίδιος είχε επιστρέψει στο υπουργικό του γραφείο.

Έκπληξη ένιωσε όμως ο κ. Κροκίδης και από το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εσφαλμένα συνοδευόταν από τον υποδιοικητή της 4ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Θεοδωρίδη, ενώ για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιήθηκε το υπηρεσιακό όχημα. Εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ορισμένες λεπτομέρειες θα έπρεπε να προσέχονται περισσότερο.

Αφήνοντας στην άκρη τα διαδικαστικά και εξετάζοντας την ουσία, ο κ. Κροκίδης παρατήρησε ότι όσο διάστημα ο κ. Κουρουμπλής ήταν υπουργός υγείας βρισκόταν σε διαρκή κόντρα με τον υφυπουργό του. Μπορεί να υπήρχαν καλές προθέσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας, αλλά δυστυχώς θετικά αποτελέσματα δεν εξασφαλίστηκαν. Παρά το γεγονός της ανεκτικότητας που επέδειξε ο ιατρικός κλάδος στη διάρκεια των επτά μηνών διακυβέρνησης αποφεύγοντας να ανεβάσει τους τόνους και να προχωρήσει σε αντιπαράθεση.

Επειδή ο Ιατρικός Σύλλογος ενδιαφέρεται για όλα τα τοπικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και το χωροταξικό σχεδιασμό ο οποίος μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον, ο κ. Κροκίδης κλήθηκε να διατυπώσει ραδιοφωνικά την άποψή του. Έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη σχετική ημερίδα που οργάνωσε η δημοτική παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας», ο πρόεδρος του συλλόγου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ενημερωτική εκδήλωση. Οι προσκεκλημένοι επιστήμονες και ο βασικός εισηγητής ήταν κατατοπιστικοί επί του θέματος. Πρόσφεραν πληροφορίες που θα πρέπει να τις γνωρίζουν όλοι οι καβαλιώτες.

Ο κ. Κροκίδης επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Καβάλας έχουν άμεση συνάρτηση με τα προβλήματα των όμορων περιφερειακών ενοτήτων, επομένως η επίλυση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε περιφερειακό επίπεδο. Στη διάρκεια της ημερίδας ειπώθηκαν και αλήθειες, όπως για παράδειγμα ότι η Καβάλα δε θα πρέπει να αναμένει σύντομα τη σιδηροδρομική σύνδεση διότι προηγούνται έργα οδοποιίας σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Ο κ. Κροκίδης συνέστησε στη διοίκηση του ΟΛΚ να δρομολογήσει συνθήκες αυξημένης ροής πλοίων στο εμπορικό λιμάνι προετοιμάζοντας ευνοϊκά το έδαφος. Ως συμπέρασμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αποφάνθηκε ότι το θέμα δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεμψιμοιρία και οι καβαλιώτες δε θα πρέπει να θεωρούν ότι και πάλι υποβαθμίζονται προς όφελος των Θρακιωτών.

 

Διαβάστε επίσης