Καλοκαίρι για πάντα παιδιά …

 Καλοκαίρι για πάντα παιδιά …

Οι ζυμώσεις , διαπραγματεύσεις , επαφές με το ΔΝΤ συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο αλλα λευκός καπνός δεν βγήκε.

Οι εκπρόσωποι του Ταμείου θα επιστρέψουν απο σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι επαφές οι οποίες σύφωνα με τις εκτιμήσεις του Τσίπρα θα ολοκληρώσουν τις διαπραγμετεύσεις και θα την πολυπόθητη αξιολόγηση και μάλιστα όλα αυτά θα γίνουν πριν απο το ΠΑΣΧΑ που σημαίνει οτι την αυτή την εβδομάδα κυρίως και την άλλη την Μεγάλη Εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε κουλάρει το ταμείο να έχουμε συμφωνήσει και να περνάμε με συνοπτικές διαδικασίες στην αξιολόγηση.

Μου φαίνονται πολύ ωραία όλα αυτά για να βγούνε αληθινά αφού το ταμείο φαίνεται οτι δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί απο τις υπερβολικές του απαιτήσεις απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το ταμείο ζητάει τώρα ώς εγγύηση επιπλέον μέτρα 3,6 δις που καταλαβαίνετε οτι αν δεχτεί ο ΄Τσίπρας θα πρέπει εν συνεχεία να στήσει κάλπες στο εσωτερικό της χώρας αφού η κυβέρνηση θα ζοριστεί αρκετά.

Καιρικά ο καιρός συνεχίζει να είναι ανοιξιάτικος – καλοκαιρινός αφού το θερμόμετρο αυτή την εβδομάδα θα πατήσει τους 20 βαθμούς και θα φλερτάρει και με τους 24-25 Τρίτη και Τετάρτη που σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα είναι οι πιο θερμές ημέρες της εβδομάδας.

Το ερώτημα είναι τι καιρό θα μας κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ που θα γυρίσουμε τον οβελία.

Η Ρούλα Κορομηλά επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση με ένα ΄σώου που μόνο ο τίτλος θύμιζε τα σώου του τηλεοπτικά σώου του παρελθόντος αφού απο τότε και η Ρούλα έχει αλλάξει και η τηλεόραση έχει αλλάξει αλλα κυρίως έχει αλλάξει το τηλεπτικό κοινό που ζητάει άλλα πράγματα.

Η Ρούλα θέλησε να κάνει ένα τηλεοπτικό come back με λάθος τρόπο αφού αυτού του είδους τα σώου έχουν ξεπεραστεί.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο το κέρδος το οποίο ΄πλέον έρχεται εύκολα και γρήγροα μέσα απο τα τηλεφωνήματα των τηλεθεατών που πληρώνουν περίπου 3 ευρώ την κλήση.

Προχθές η Ρούλα Κορομηλά έβαλε τους τηλεθεατές της εκπομπής της να καλούν με 3 ευρώ αντίτιμο και να ψηφίζουν την καλύτερη , την ομορφότερη πόλη ανάμεσα στην Καλαμάτα και τα Χανιά.

Το τυράκι ήταν ότι όλοι αυτοί που θα πέρνανε μέρος στην ψηφοφορία  θα κερδίζανε απο δωροεπιταγές , σεσουάρ, σιδερώστρες ,μανταλάκια,μπατονέτες για τα αυτιά και άλλα.

Ο καλύτερος και πιο δυνατός σύμμαχος του Ταμείου σε σε αυτό το μπραντ ντε φερ με την ελληνική κυβέρνηση είναι ο Σόϊμπλε που στέλνει το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας οτι δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς ΔΝΤ.

Μας λέει δηλαδή με τον γνωστό του ωμό τρόπο οτι θα πρέπει σε πρώτη φάση να πάρουμε απόφαση την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που έρχεται και σε δεύτερη να αποδεχτούμε αυτά που ζητάνε τα Αμερικανάκια που έχουν ακόμα πολύ θυμό μέσα τους για τις γνωστές διαρροές πίσω απο τις οποίες κατά την γνώμη τους κρύβεται η ελληνική κυβέρνηση.

Είναι ένα απο τα μεγαλύτερηα λάθη του Τσίπρα οτι στην διάρκεια των δύσκολων και κρίσιμων διαπραγματεύσεων αντί να κάνει συμμάχους κάνει εχθρούς.

Ο Γιούνεκρ και ο Σούλτς είναι σύμμαχοι που όμως δεν μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αφού ο ρόλος τους είναι κυρίως ρητορικός.

Ευχές , καλά λόγια και ένα χτύπημα στην πλάτη.

Μέχρι και μπορεί να φτάσει η δική τους υποστήριξη.

Αυτό που μένει να δούμε απο εδώ και πέρα είναι πόσο μας έχει θυμώσει το Ταμείο και μέχρι που είναι αποφασισμένοι να την πάνε την δουλειά οι Αμερικάνοι οι οποίοι αν επιμείνουν σε αυτά που ζητάνε καταλαβαίνετε οτι μπούμε σε περιπέτειες.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Γέμισε ασφυκτικά το Βερούλειο προχθές για το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Αετό Ορφανού και ίσως ο κόσμος αν υπήρχε και η απέναντι κερκίδα να ήταν περισσότερος.

Πάντως αν ο Ηρακλής καταφέρει και ανέβει στην Γ’ Εθνική θα πρέπει να ο  Δήμος Καβάλας να δεί σοβαρά την κατασκευή μιας δεύτερη κερκίδας.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης