Καλό μήνα και καλό Σεπτέμβρη …

 Καλό μήνα και καλό Σεπτέμβρη …

Καλό μήνα , καλό Σεπτέμβρη και καλή έναρξη σχολικής χρονιάς σε όλους τους μαθητές και όλους τους γονείς αφού με την έναρξη της σχολικής περιόδου, φροντιστηρίων και δραστηριοτήτων των παιδιών ξεκινάνε παράλληλα και τα πέρα – δώθε των γονέων.

Έχουν άλλη μια χρονιά να γράψουν χιλιόμετρα ….

Για τον λόγο αυτό καλό κουράγιο και στους μαθητές.

Πάντως το καλοκαίρι καιρικά συνεχίζεται και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ αυτή την εβδομάδα θα φλερτάρουμε με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών.

Τα μεταξωτά και να φυσάει δηλαδή.

Σύμφωνα με τα ημερομήνια ο Σεπτέμβρης στο μεγαλύτερο του μέρος θα είναι καλοκαιρινός και εν συνεχεία αναμένονται πολλές βροχές και χιόνια απο τον Νοέμβρη και μετά.

Για τον λόγο αυτό και οι περισσότερο κάνουν λόγο για ένα χειμώνα ξηρό και βαρύ.

‘Οσο αφορά το μέτωπο των εκλογών τα κόμματα προετοιμάζονται με συσκέψεις εσωτερικές σε πρώτη φάση προκειμένου να βγούνε με οργάνωση στο κόσμο και να πείσουν για τις θέσεις τους.

Προχθές Παρασκευή είχαμε την πρώτην προεκλογική συγκέντρωση που έγινε απο την Λαϊκή Ενότητα με τον Λαπαβίτσα να εξηγεί στους λίγους Καβαλιώτες που βρέθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη ποιός είναι ο άλλος δρόμος και τι σημαίνει για την χώρα επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας ένας νεαρός πλησίασε Λαπαβίτσα και Τσανάκα και τους έριξε απο ένα αυγό.

Το αυγό της Τσανάκα που δεν βρήκε στόχο και έφυγε με δύναμη απο τα χέρια του δράστη θα πρέπει να έσκασε στον Περβανά ενώ το αυγό του Λαπαβίτσα έσκασε ακριβώς μπροστά στα πόδια του αφού το σακάκι του στο ύψος τις κοιλιάκης χώρα και με την ταχύτητα που ήρθε το αυγό λειτούργησε ώς δίχτυ ασφαλείας.

Για τον λόγο αυτό και δεν έσπασε πάνω του αλλα απο την πτώση μπροστά στα πόδια του.

Επι της ουσίας η ζημιά που έγινε είναι μηδαμινή και μένουμε στην σκοπιμότητα της ενέργειας που ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε αφού ο αγανακτισμένος νεαρός κατηγορούσε τον Λαπαβίτσα για κωλοτούμπα όταν είναι γνωστό οτι αυτοί που αντισταθήκανε και δεν κάνανε την κωλοτούμπα ήτανε αυτοί που σήμερα απαρτίζουν την Λαϊκή Ενότητα και κατεβαίνουν στις εκλογές στις 20 του μήνα με σύνθημα την επιστροφή στην δραχμή.

Ο Τσίπρας τώρα το Σαββατοκύριακο μιλώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με διάθεση αυτοκριτικής και χαρακτήρισε το 62% του ΟΧΙ ώς το “γαμώτο” του ελληνικού λαού το οποίο όμως “γαμώτο” είναι χωρίς αντίκρυσμα και το πληρώνουμε ακόμα και σήμερα με τα γνωστά cpaitals controls.

To “γαμώτο” Αλέξη μου μετά τα όσα έχει περάσει ο ελληνικός λαός είναι δεδομένο και ηχηρό.

Το θέμα είναι οτι αυτό το “γαμώτο” του ελληνικού λαού το χρησιμοποίησες για εσωτερική κατανάλωση και για λόγους εσωκομματικούς αφού προς τα έξω αυτό το “γαμώτο” δεν έκανε κάτι καλό και μάλλον κακό.

Αυτό το “γαμώτο” το ξεπληρώνουμε σήμερα με καθημερινά 60άρια και 420 μια φορά την εβδομάδα.

Και η Βούλα Πατουλίδου είχε ρίξει το “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο” αλλά αφού έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού.

Εμείς πλακωθήκαμε στα “γαμώτο” στα μέσα της διαδρομής και για αυτό το “κάψαμε”.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά μέσα σε λίγο χρονικά διάστημα θα πρέπει να τα βάλει όλα κάτω και ψηφίσει με καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά.

Δεν είναι λύση ούτε η αποχή ούτε το άκυρο.

Μακάρι να ήτανε διαφορετικά τα πράγματα και να μην είχαμε κάθε τόσο εκλογικές αναμετρήσεις.

Για να έχουμε όμως σημαίνει οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο ελληνικός λαός ΄θέλει κυβερνήσεις συνεργασιών και αυτό το μήνυμα το στέλνει με την ψήφο τους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.

Το ερώτημα είναι τα κόμματα το παίρνουν το μήνυμα ;

Τα γράφω αυτά γιατί είναι πολύ πιθανό στις 21 του μήνα πρέπει να συνεργαστεί ο Τσίπρας με την Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουμε να κάνουμε κυβέρνηση και να πάμε παρακάτω.

Ας αφήσουν τις δηλώσεις άρνησης και ας κοιτάξουν όλοι μαζί να βγάλουν την χώρα απο τα αδιέξοδα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Η ιστορία έδειξε οτι αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει κανείς απο μόνος τους και μόνο όλοι μαζί.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Έχουμε καλή διάθεση και ψυχολογία και είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα.

Να μην χάνουμε την πίστη μας.

Μακάρι αυτή η εκλογική αναμέτρηση της 20 του μήνα να είναι και η τελευταία πρίν η Ελλάδα βγεί οριστικά απο την κρίση χρέους.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης