• 19 Μαΐου 2024,

Καλό φθινόπωρο ευχήθηκαν στο Δ/Σ – Συμπαράσταση στους άστεγους της πυρκαγιάς

 Καλό φθινόπωρο ευχήθηκαν στο Δ/Σ – Συμπαράσταση στους άστεγους της πυρκαγιάς

Με ευχές για καλό φθινόπωρο άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, τα μέλη του οποίου επανήρθαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων έπειτα από τη σύντομη αυγουστιάτικη διακοπή. Προσφάτως έγινε γιαγιά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμητρα Τσανάκα που χθες απουσίασε από τη συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος έλαβε το λόγο πριν την έναρξη της συζητήσεως και αναφέρθηκε στο περιστατικό της πυρκαγιάς του περασμένου Σαββάτου, που στάθηκε η αιτία να μείνουν άστεγοι κάποιοι καβαλιώτες. Ο Κωστής Σιμιτσής ενημέρωσε το σώμα για το πρωινό ραντεβού του με τα σωματεία ξυλουργών – ηλεκτρολόγων – υδραυλικών προκειμένου να συνεργαστούν με το δήμο και να αποκατασταθούν οι ζημιές των κατεστραμμένων κατοικιών. Ο δήμος θα αναλάβει το κόστος των υλικών ενώ επαφές έγιναν και με ντόπιους επαγγελματίες ώστε τα σπίτια να εφοδιαστούν και με τις απαραίτητες οικοσκευές.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη δωρεάν εκπόνηση της στατικής μελέτης που ανέλαβε το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Επομένως το τεχνικό μέρος της υποθέσεως έχει τακτοποιηθεί και οι πληγέντες θα κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι τους. Πολλοί ακόμη δημότες προσέφεραν τη βοήθειά τους στους άστεγους που βρίσκονται ήδη σε γειτονικά άδεια σπίτια, ενώ και οι ξενοδόχοι έσπευσαν να προσφέρουν στέγη στους πληγέντες για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ως έκτακτο θέμα της συνεδριάσεως είχε προβλεφθεί η οικονομική στήριξη των άστεγων οικογενειών. Σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας θα τοποθετήσει μεγάλους κάδους προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των καμένων κατοικιών. Ρούχα διέθεσαν ο σύλλογος ΠΝΟΗ και η Παιδόπολη. Κάθε προσφορά είναι δεκτή και κυρίως πολύτιμη παρατήρησε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι ο δήμος δέχεται δωρεές για λογαριασμό των οικογενειών και οι προσφορές καλύτερα να είναι σε είδος.

Στις ευθύνες που βαρύνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας σχετικά με την όποια καθυστέρηση, βλάβη κι έλλειψη νερού των οχημάτων, αναφέρθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Γενικευμένα ήταν φυσικά και τα εύσημα που έλαβαν οι επαγγελματίες οι οποίοι κι έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Προτάσεις όπως οι παρεμβάσεις του δήμου για την πληρωμή των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ κατέθεσε ο Δήμος Ζαχαριάδης, που συμφώνησε με την οικονομική στήριξη των πληγέντων.

Παρόντας στη συνεδρίαση ήταν και ο παθόντας συμπολίτης μας Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήτησε από όλους βοήθεια προς αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών.

 

 

Διαβάστε επίσης