• 25 Απριλίου 2024,

Συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη – Θα αποκατασταθούν τα καμένα σπίτια του Βύρωνα

 Συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη – Θα αποκατασταθούν τα καμένα σπίτια του Βύρωνα

Ενόσω το περασμένο Σάββατο η πυρκαγιά στη συνοικία του Βύρωνα κατέστρεφε τα σπίτια τριών συμπολιτών μας, ο δήμος κινητοποιούσε άμεσα φορείς όμως ο σύλλογος ΠΝΟΗ και η Παιδόπολη, ώστε να στηριχθούν οι πληγέντες καβαλιώτες. Προσφάτως για παράδειγμα η Παιδόπολη κατάφερε να συλλέξει πολλά ρούχα στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδηλώσεως, έτσι η πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου υποσχέθηκε την κάλυψη των θυμάτων της φωτιάς. Ομοίως βοήθεια θα παράσχει εκ μέρους της ΠΝΟΗΣ και η πρόεδρος κ. Χατζηβαρύτη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μία οικογένεια και η καθηγήτρια θα μπορέσουν να βολευτούν.

Επιπρόσθετα, ως έκτακτο θέμα στη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα θέτονταν η οικονομική βοήθεια προς την οικογένεια του δημότη Λάζαρου Παπαδόπουλου, η κατοικία του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Ενώ αμέσως μόλις δώσει το ελεύθερο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τότε τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου θα αναλάβουν την αποκατάσταση των ζημιών στη στέγη. Ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λάζαρο Βασιλειάδη ώστε να εκπονηθεί δωρεάν η στατική μελέτη των δύο καμένων κτηρίων.

Ο δήμος θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των κατοικιών παρέχοντας υλικά στα τεχνικά σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, προκειμένου από κοινού να στηρίξουν τις οικογένειες των πληγέντων. Η αγορά υλικών εκ μέρους του δήμου και η προσωπική εργασία εκ μέρους των μαστόρων θα έχει ως στόχο να επιστρέψουν στις ασφαλείς κατοικίες τους οι καβαλιώτες πριν την έλευση του χειμώνα.

Τα τεχνικά σωματεία ξυλουργών – υδραυλικών – ηλεκτρολόγων ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα από το τραγικό περιστατικό της φωτιάς που άφησε πίσω της τρεις άστεγες οικογένειες και τα μέλη τους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους πληγέντες συνδημότες τους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στις κατοικίες τους. Σε πολλές περιπτώσεις του παρελθόντος τα μέλη των συγκεκριμένων σωματείων προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για την ανακούφιση κι εξυπηρέτηση των συνανθρώπων τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος των ξυλουργών κι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μάκης Δημητριάδης, από τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ωφελημένα θα προκύψουν και τα σωματεία, τα μέλη των οποίων συσπειρώνονται περισσότερο μεταξύ τους. Προ ετών το σωματείο του κ. Δημητριάδη για παράδειγμα έπαψε να διοργανώνει γεύματα κι αποκριάτικους χορούς κι εστιάστηκε στη φιλανθρωπική του δράση. Η ανταπόκριση των μελών είναι τόσο μεγάλη ώστε αποδεικνύει πως η ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τους έγινε πλέον καλό «συνήθειο».

Η καταστροφή έχει πάψει προ καιρού να αποτελεί κέρδος για τα μέλη του σωματείου ξυλουργών κι άρα δεν είναι παράξενο που όλοι ανοίγουν την καρδιά τους και προσπαθούν να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν τους συμπολίτες τους.

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης