Κινητοποιήσεις λόγω πώλησης της Τράπεζας

 Κινητοποιήσεις λόγω πώλησης της Τράπεζας

Και στην Καβάλα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα, λόγω της πώλησης της τράπεζας σε ιδιώτη. Η χθεσινή 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ είχε μερική συμμετοχή στην Καβάλα, καθώς οι ιδιωτικές τράπεζες δούλεψαν κανονικά, όχι όμως οι τράπεζες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο νομό Καβάλας τα καταστήματα της Αγροτικής είναι δύο στην Καβάλα, δύο στη Θάσο, ένα στις Κρηνίδες, ένα στην Κεραμωτή, ένα Ελευθερούπολη. Στην Καβάλα στο κεντρικό κατάστημα του κόμβου Φαλήρου εργάστηκαν δύο υπάλληλοι. Το γεγονός βοήθησε στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Υπήρξε όμως ένταση για το ρόλο που έπαιξε η διευθύντρια του καταστήματος, καθώς καταγγέλλεται ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο. Η καταγγελία διατυπώνεται από τους υπόλοιπους εργαζομένους που απείχαν χθες από την εργασία τους.

Όλοι μαζί κινήθηκαν από το κατάστημα της Τράπεζας στον κόμβο Φαλήρου προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, όπου συζήτησαν το πρόβλημα που δημιουργείται.

Ο συνδικαλιστής, εκπρόσωπος των τραπεζοϋπαλλήλων, Βασίλης Θωμαϊδης μίλησε κατ΄ αρχήν στην εφημερίδα μας, για την ένταση που επικρατούσε χθες στα καταστήματα της Αγροτικής στο Νομό Καβάλας. Στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας στη διάρκεια του παρασκευοσαββατοκύριακου. Είπε τα εξής:

«Υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων. Μόνο εδώ στο κεντρικό κατάστημα υπάρχουνε δύο άτομα, τα οποία κάτω από την πίεση που ασκήθηκε από τη διεύθυνση του καταστήματος, τα παιδιά δε μπόρεσαν, υποχώρησαν και μπήκανε μέσα, και μάλιστα υπάρχει η απόφαση από το σύλλογο κεντρικά ότι θα ασκηθεί μήνυση στην διευθύντρια, διότι κάτω από την πίεσή της δε μπόρεσαν να ασκήσουν το δικαίωμα της απεργίας».

ΕΡ: Για πόσο καιρό θα συνεχιστεί η απεργία;

ΑΠ: «Είναι 24ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι που να λυθεί το πρόβλημα. Μέχρι να μπορέσουμε να ξαναπροσφέρουμε την αγροτική τράπεζα στην κοινωνία και στους αγρότες. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σκοπός που υπηρετούμε. Ο κοινωνικός σκοπός, ο πατριωτικός σκοπός».

ΕΡ: Ότι έγινε αυτό το τελευταίο τριήμερο, πως το χαρακτηρίζεται;

ΑΠ: «Είναι μία διαδικασία η οποία μας πηγαίνει σε άλλες εποχές. Είναι έξω από κάθε δεοντολογία, είναι έξω από κάθε νομιμότητα, κι έξω από τα πλαίσια της βουλής. Αυτός είναι ένας λόγος του Ευάγγελου Βενιζέλου, που δίνει σήμερα το δικαίωμα στο πρώην μεγαλοστέλεχος της Πειραιώς και στον πρώην αντιπρόεδρο της Πειραιώς στον κ. Πανταλάκη. Ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Πανταλάκης ήταν αυτοί που συνήργησαν και με τέτοιες διαδικασίες εντελώς αντιδημοκρατικές πέρασαν χωρίς να το ξέρουμε, εν μία νυκτί πέρασαν την αγροτική τράπεζα στην Πειραιώς. Εμείς όμως έτσι σαν εργαζόμενοι και με τις κοινωνικές μας αναφορές θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για να κρατήσουμε την αγροτική τράπεζα στην κοινωνία. Γιατί εάν δεν υπάρξει πιστεύουμε εμείς, ένας δημόσιος τραπεζικός φορέας ουαί τοις ηττημένοις».

 

Διαβάστε επίσης