• 19 Απριλίου 2024,

Κοντά στη διάσωση των δύο σχολείων

 Κοντά στη διάσωση των δύο σχολείων

Αλλάζουν τα δεδομένα θεαματικά στην υπόθεση της λειτουργίας των δύο σχολείων του Πολυστύλου και της Λυδίας. Θεωρείται πλέον πάρα πολύ πιθανό τα δύο δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά και την επόμενη σχολική περίοδο 2012-2013. Για να συμβεί αυτό έκαναν την ύστατη, αλλά όπως φαίνεται πετυχημένη προσπάθεια τους οι γονείς και κηδεμόνες που απευθύνθηκαν και στον βουλευτή Γιώργο Καλαντζή αλλά και στον υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το βράδυ της Τρίτης στη Λυδία στην πλατεία του χωριού πραγματοποιούνταν λαϊκό πανηγύρι με παρόντες πολλούς κατοίκους από την περιοχή. Από το μικρόφωνο της εκδήλωσης μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σιγγιρίδης ο οποίος ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων του χωριού. Όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Αρκετοί ήταν αυτοί που αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα. Λίγη ώρα νωρίτερα οι κάτοικοι της Λυδίας είχαν πληροφορηθεί από συνεργάτες του Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι οι παρεμβάσεις στο Υπουργείο Παιδείας είχαν αποτέλεσμα και το μόνο που απομένει είναι να υπογραφεί η απόφαση με την οποία διατηρούν τη λειτουργία τους για τη νέα σχολική περίοδο και το δημοτικό σχολείο στο Πολύστυλο και το δημοτικό σχολείο στη Λυδία.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο σενάριο το Μάρτιο του 2013 θα γίνει νέα παρέμβαση στο υπουργείο παιδείας ώστε οριστικά να διασωθούν τα δύο δημοτικά σχολεία και να μην χρειάζονται ειδικές παρεμβασεις στο υπουργείο στο τέλος κάθε καλοκαιριού.

Ο Γιάννης Σιγγιρίδης είπε στην εφημερίδα μας χθες το πρωί ότι τα νέα από την Αθήνα είναι ευχάριστα και ας μην είναι οριστικά. «Εμείς περιμένουμε» είπε ο κ. Σιγγιρίδης που ήταν φανερά αισιόδοξος ότι και τα δύο δημοτικά σχολεία σε λίγες μέρες θα κάνουν κανονικά τον αγιασμό τους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η επιχειρηματολογία δεν έχει αλλάξει, δηλαδή για τους ίδιους λόγους που εξαιρέθηκαν των συγχωνεύσεων τα δύο σχολεία πέρσι το φθινόπωρο και το καλοκαίρι για τους ίδιους λόγους διασώζονται και φέτος. Όλοι έχουν ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα περιμένοντας το επίσημο και κυρίως το οριστικό νέο που είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τη μικρή κοινωνία της Λυδίας, του Πολύστυλου αλλά και του Δάτου.

Αμέσως μετά θα πρέπει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας να λύσει τεχνικά θέματα σχετικά με τα δύο σχολεία που έχουν να κάνουν με την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών.

 

Διαβάστε επίσης