• 25 Απριλίου 2024,

«Κοινωφελής» κινητοποίηση στην Ελευθερούπολη

 «Κοινωφελής» κινητοποίηση στην Ελευθερούπολη

Η αλληλογραφία ανάμεσα στην Καβάλα και την Αθήνα συνεχίστηκε χθες, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας δεν έχει αλλάξει. Σήμερα ή αύριο αναμένονται τα χρήματα να φτάσουν στους ενδιάμεσους φορείς και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τραπεζών να μοιραστούν στους δικαιούχους για την πληρωμή του ενός ή περισσότερων μισθών.

Οι κινητοποιήσεις πάντως συνεχίστηκαν χθες. Ευρισκομενοι σε διαμαρτυρία, θύματα παραπληροφόρησης, αγανακτισμενοι και θυμωμένοι δεν δούλεψαν οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται στο Δήμο Παγγαίου. Συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο της Ελευθερούπολης, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και μάλλον δεν πείστηκαν από τη συζήτηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Σταμάτη Ματσάγκο. Διαμαρτύρονται γιατί εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμα, εργάζονται σ’ αυτό περισσότερο από τρεις μήνες αλλά δεν έχουν εισπράξει ακόμη ούτε ένα ευρώ. Χθες δούλεψαν κανονικά οι εργαζόμενοι του προγράμματος στον πρώην Δήμο Φιλίππων που έκαναν διαμαρτυρία την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ροή εγγράφων από την Καβάλα προς την Αθήνα συνεχίστηκε και χθες, τα στοιχεία αναφέρουν ότι η ΠΝΟΗ είναι η πιο έτοιμη σε σχέση με ολους τους άλλους ενδιάμεσους φορείς, καθώς έχει στείλει πιο γρήγορα τα δικαιολογητικά που χρειάστηκε το υπουργείο. Παρόλα αυτά θεωρείται βέβαιο ότι και οι τρεις ενδιάμεσοι φορείς θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και θα πληρωθούν ταυτόχρονα.

 

 

Διαβάστε επίσης