Κριτική στο Σιμιτσή & αλλαγή απόψεων περί των προσεχών εκλογών

 Κριτική στο Σιμιτσή & αλλαγή απόψεων περί των προσεχών εκλογών

Αναλυτική συνέντευξη τύπου γεμάτη κριτική προς τον Κωστή Σιμιτσή έδωσε χθες ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης. Αιφνιδίασε πάντως τους δημοσιογράφους όταν στο δεύτερο μέρος των δηλώσεών του περιέγραψε ένα διαφορετικό τρόπο για τη δική του συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές το καλοκαίρι του 2014.

Με το ζόρι και χωρίς να επιμένει ιδιαίτερα, είπε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, αν και ήταν φανερό ότι κάτι άλλο εννοούσε. Τι ακριβώς δεν αποκάλυψε.

Ο Στάθης Εριφυλλίδης πήρε αφορμή από τα όσα γίνονται τελευταία στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

«Οι συνεδριάσεις είπε, και η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι αυτή που πρέπει».

Όπως παρατήρησε οι δημοσιογράφοι αποχωρούν κουρασμένοι νωρίς από τις συνεδριάσεις έτσι ο κόσμος δεν ενημερώνεται. Ο Στάθης Εριφυλλίδης κατηγόρησε τον Κωστή Σιμιτσή ότι αποφεύγει να απαντά ειδικά στις δικες του ερωτήσεις.

«Το δημοτικό συμβούλιο δεν λειτουργει καλά. Ο Δήμαρχος διακατέχεται από λουδοβίκειο σύμπλεγμα και υπό αυτές τις συνθήκες παίρνει λάθος αποφάσεις» είπε ο Στάθης Εριφυλλίδης.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι το Περιγιάλι είναι ακόμη και τώρα γόρδιος δεσμός, κατήγγειλε την Περιφέρεια ότι αργεί αδικαιολόγητα να εξετάσει τις ενστάσεις για το Σχέδιο Περιγιαλίου. Είπε ότι δεν έγινε τίποτα για την αξιοποίηση του Κάτω Νοσοκομείου και του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Κατηγόρησε το Δήμο Καβάλας, ότι στην πραγματικότητα ουδέποτε πήρε την αρμοδιότητα για το ακίνητο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στον Αγιο Σίλα. Αναρωτήθηκε πού βρίσκεται η ΔΕΥΑΚ. Δεν πάνε καλά τα πράγματα εκεί, είπε. Κατηγόρησε τον Κωστή Σιμιτσή ότι θα υποχρεώσει τους περιοίκους να πληρώσουν κι αυτοί για την διαδικασία απαλλοτρίωσης του παλιού παγοποιείου δίπλα από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτό είπε θα γίνει με την πράξη αναλογισμού που προετοιμάζεται.

Για το κυνοκομείο ο Στάθης Εριφυλλίδης είπε ότι όντως λειτουργεί σωστά αλλά τόσα χρόνια δεν μπήκε ούτε ένα καρφί.

Άσκησε κριτική στον Κωστή Σιμιτσή και για το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. «Εμείς, είπε, δεν ξέραμε τίποτα». Διαφώνησε με την έναρξη των εκδηλώσεων με τιμώμενο πρόσωπο τον Βασίλη Βασιλικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα γίνονται για έναν άνθρωπο, ο οποίος διακρίθηκε στον τομέα του, αλλά δεν κατάγεται από την πόλη της Καβάλας.

Αντίθετα, όπως είπε ο Στάθης Εριφυλλίδης, θα ήταν προτιμότερο η Δημοτική Βιβλιοθήκη να πάρει το όνομα του δωρητή μέρους του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε Πέτρο Χρυσοχόου ή του πρωην Δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη.

Ο Στάθης Εριφυλλίδης κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι συνεχίζει να μην καθαρίζει και να μην πλένει τους κάδους. Αφήνει γεμάτα σκουπίδια τα φρεάτια και δεν αξιοποιεί σωστά το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Κατηγόρησε επίσης τον Κωστή Σιμιτσή ότι σήκωσε το ίδιο φλάμπουρο κατά της κυβέρνησης όπως έκανε και το 2009 και πάλι κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. Κάλεσε τον Κωστή Σιμιτσή να διαλύσει τη Δημοτική Αστυνομία και να αξιοποιήσει αλλού το προσωπικό της. Υπέδειξε τρόπους που μπορεί ο Δήμος Καβάλας να αυξήσει τα έσοδά του. Ειδικότερα στον τομέα αυτό είπε:

«Ο Δήμος πρέπει να πιέσει για να εισπράξει τον φόρο παρεπιδημούντων. Πρέπει να πιέσει για να εισπράξει απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτα δημοτικά τέλη. Πρέπει να πάψει να προσλαμβάνει ο δήμαρχος συνεχώς νέους συμβούλους. Τι χρειάζεται και τι προσφέρει στην πόλη η αντιδημαρχία πολιτισμού; Πρέπει να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία και να σταματήσει τις δεξιώσεις και τα πανηγύρια. Σήμερα ο δήμαρχος Καβάλας πρέπει να βάλει φρένο της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο το οποίο ξεπέρασε το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Αμέσως μετά ο Στάθης Εριφυλλίδης ανέβασε κι άλλο τους τόνους. Είπε ειδικότερα:

«Δεν πάει άλλο. Παραδεχτείτε το κύριε Σιμιτσή έχετε αποτύχει. Εγώ και οι συνεργάτες μου αλλά και άλλοι πολίτες της Καβάλας ξεκινήσαμε ενημέρωση. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο Δήμαρχος Καβάλας πρέπει να αλλάξει και σ’ αυτό θα πρωτοστατήσω το καλοκαίρι 2014. Η ΑΚΕΠ θα είναι παρούσα με οποιαδήποτε μορφή, με οποιοσδήποτε όρους το καλοκαίρι του 2014 για να σταματήσει η κατρακύλα. Και εγώ θα είμαι παρών. Είχα πει για τον Κωστή Σιμιτσή και τον Θόδωρο Καλλιοντζή. Ο ένας είναι ανίκανος, ο άλλος είναι ακατάλληλος. Και στα δύο δικαιώθηκα».

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν με ερωτήσεις προς τον κ. Εριφυλλίδη για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ή αν θα κάνει συνεργασίες με άλλους παράγοντες και υποψηφίους δημάρχους της Καβάλας. Δεν απέκλεισε τις συνεργασίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι πλέον ο διακαής του πόθος για το αν θα είναι δήμαρχος Καβάλας.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Καλαντζής απάντησε ότι: «άλλα είναι τα ενδιαφέρονται του τέως υπουργού και δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο».

 

 

Διαβάστε επίσης