• 17 Μαΐου 2024,

Κοπή πίτας κι αποκριάτικος χορός αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας (1984)

 Κοπή πίτας κι αποκριάτικος χορός αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας (1984)

Οι απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας του έτους 1984 μαζί με τους καθηγητές τους έκοψαν την Βασιλόπιτα τους που συνδυάστηκε και με αποκριάτικο χορό το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην ταβέρνα «Κυρά Βαγγελιώ». Το «παρών» έδωσαν 22 απόφοιτοι και 7 καθηγητές. Την κοπή έκανε ο  Λυκειάρχης  των αποφοίτων Κουκλιάτης Γιώργος που ήρθε ειδικά για την βραδιά αυτή από την Χαλκιδική όπου ζει εδώ και αρκετά χρόνια. Ο τυχερός της βασιλόπιτας ήταν ο απόφοιτος Μουστακίδης Νίκος όπου στο κομμάτι του ήταν το φλουρί, και αντιστοιχούσε σε ένα κομπολόι αξίας 30 ευρώ.

Ενώ κατόπιν πρώτος έσυρε τον χορό ο Λυκειάρχης όπου τον ακολούθησαν όλοι ανεξαιρέτως απόφοιτοι και καθηγητές.

Το κέφι άφθονο τα πειράγματα και τα αστεία έδιναν και έπαιρναν. Αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια μαζί με συζητήσεις  για παιδιά και εγγόνια και τρέχοντα θέματα έκαναν την βραδιά να κυλήσει ευχάριστα.

Μετά από την ωραία και νοσταλγική αυτή εκδήλωση πολλοί απόφοιτοι , μαζί με μια πρώην καθηγήτρια τους συνέχισαν στο cafe bar “Retro” όπου είχε πάρτυ με μουσική disco και rock n roll .Εκεί άκουσαν και χόρεψαν τραγούδια πού τα χόρευαν όταν ήταν ακόμη μαθητές. Οι φωνές των Boney m, της Diana Roos, του Elvis Presley καθώς και άλλων συγκροτημάτων εκείνης της εποχής τους ταξίδεψαν νοερά στα μαθητικά και εφηβικά τους χρόνια. Ενώ πρώην συμμαθητές και συμμαθήτριες έκαναν επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων. Το γλέντι διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπου εξουθενωμένοι από τον ατέλειωτο χορό οι απόφοιτοι έδωσαν ραντεβού για την καλοκαιρινή τους συνάντηση σε ταβέρνα στη Νέα Ηρακλειτσα. Ενώ νωρίτερα θα κάνουν την ημερήσια εκδρομή τους (όπως παλιά στα μαθητικά τους χρόνια )  στα λουτρά του Σιδηροκάστρου.

 

Χρήστος  Κελέσης

Διαβάστε επίσης