Κάνει λάθη για να μάθει …

 Κάνει λάθη για να μάθει …

“Κάνει λάθη για να μάθει” λέει ένα απο τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Παντελίδη αλλά στην δική μας περίπτωση υπάρχουν μόνο λάθη και καμία γνώση.

Όπως και με την κρίση έτσι και με το προσφυγικό στην θεωρία πάμε καλά και κλείνουμε την μια συμφωνία μετά την άλλη άσχετα αν στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ελάχιστες απο αυτές τις συμφωνίες εφαρμόζονται και τηρούνται.

Απο την Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας για το προσφυγικό ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι πανυγηρισμοί για την συμφωνία των χωρών της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα γιατί απλά δεν έχει αλλάξει η συμπερφορά των χωρών που έχουν επιλέξει να κλείσουν τα σύνορα.

Μπορεί στις Βρυξέλες άλλα  να συμφωνούν αλλά στην πράξη άλλα κάνουν και ο Τσίπρας βγαίνει και πανηγυρίζει χωρίς τελικά να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος αφού απο την Δευτέρα που έγινε η Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες και ντεμέκ τα συμφωνήσανε στην Ειδομένη έχουμε καμμιά δεκαριά χιλιάδες πρόσφυγες παραπάνω.

Οι συμφωνίες γίνονται για να μην τηρούνται και να ανεβάζουν τον αριθμό των εγκλωβισμένων προσφύγων στην χώρα μας.

Αποκαλυπτική η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής της συνέντευξης στο κανάλι του ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων οτι ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν τις εκλογές της 25ης του Γενάρη αφού μετά το δημοψήφισμα είχε αποφασίσει να αλλάξει στρατόπεδο.

Οι αποκαλύψεις της Ζωής έχουν να κάνουν με το πρόσφατο παρελθόν ,πράγματα που έχουμε ακούσει πολλές φορές, αν και αυτό που μας ενδιαφέρει και μας καίει θα έλεγα είναι τι θα γίνει απο εδώ και πέρα που η Ελλάδα θέλει να αλλάξει κατηγορία και να ανεβάσει στροφές.

Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος που μπήκε μετά απο εμάς σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης και εσωστρέφειας να βγαίνει και εμείς να είμαστε 6 χρόνια μετά σα να μην πέρασε μια μέρα.

Αυτό σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά και σημαίνει οτι κάτι και εμείς δεν κάνουμε καλά.

Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι που εμείς παραμένουμε 6 χρόνια μετά στο σημείο 0.

Δεν είναι δυνατόν μετά απο 3 μνημόνια να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι και να τρώμε τις πέτσες μας.

Χθες ημέρα Τετάρτη 9 Μαρτίου είχαμε πρεμιέρα διαπραγματεύσεων για την τελική συμφωνία που θα σημαίνει και ταυτόχρονη έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης που θα μας οδηγήσει στο κατώφλι της μείωσης του χρέους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ήρθανε αυτή την φορά για να συμφωνήσουν αφού πρώτα βέβαια ανάψουν το πράσινο φως για τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό προκειμένου αυτό να γίνει πιο ήπιο και να μπορέσει να περάσει απο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αν δεν υπήρξε περίπτωση συμφωνίας οι δανειστές δεν θα ερχότανε στην Αθήνα.

Έρχονται γιατί υπάρχει προσανατολισμός συμφωνίας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν γράφουν τζάμπα χιλιόμετρα.

Οταν ακούς τον κρυόκωλο Ντάϊσεμπλουμ να μας προετοιμάζει για την μείωση του χρέους που σύμφωνα και με τον δικό του προγραμματισμό έρχεται σημαίνει οτι πάμε καλά.

Αν δεν υπήρχε περίπτωση συμφωνίας οι δηλώσεις τους θα στάζανε φαρμάκι.

Μακάρι να τελειώνουμε γιατί αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει παρακάτω.

Μετά τα Χριστούγεννα είμαστε στα αριστερά του δρόμου με αλάρμ και αναμένουμε την αξιολόγηση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο.

Οι πρώτες προβλέψεις της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα δεν είναι καλές και κάνουν λόγο για μπερδεμένο καιρό με αστάθεια και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όπου το θερμόμετρο σκαρφάλωσε ακόμα και στους 19 βαθμούς.

Όπως και να έχει εμείς την Καθαρά Δευτέρα θα την γιορτάσουμε όπως απαιτεί η θρησκεία και οι παραδόσεις μας.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης