• 19 Μαΐου 2024,

Κριτική Τσομπανόπουλου στο δήμαρχο Νέστου

 Κριτική Τσομπανόπουλου στο δήμαρχο Νέστου

Στο ραδιόφωνο της «Πρωϊνής» μίλησε χθες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Το προηγούμενο απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης, η δημοτική παράταξη του Β. Τσομπανόπουλου, οργάνωσε απολογιστική εκδήλωση για τη δράση και τη δουλειά της στο δήμο Νέστου, στο δημοτικό συμβούλιο Νέστου, το 2012.

Ο Β. Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στην κριτική που έγινε στην εκδήλωση, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του 2012, στη διοίκηση του Δήμου Νέστου.

Ήταν μία κριτική που όπως είπε επικεντρώθηκε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, για την οποία σημείωσε ότι δεν είναι καλή παρά το ότι ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Β. Τσομπανόπουλος είπε ότι η δημοτική του παράταξη θα είναι παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα. Υποσχέθηκε μάλιστα καλύτερη κριτική, η οποία όπως παρατηρεί θα γίνει προσπάθεια να περνά σε όλους τους πολίτες του Δήμου Νέστου, καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τα όσα κάνει μέσα κι έξω από το δημοτικό συμιβούλιο ο ίδιος και οι συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι. Μεταξύ των άλλων, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος είπε χθες στο ραδιόφωνο της «Πρωϊνής»:

 

«Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουμε έναν τέτοιο απολογισμό κι αναφερθήκαμε στα πολύ σοβαρά θέματα, που είναι τα οικονομικά. Κάναμε μία γενική αναφορά σ΄ όλο το 2012, σ΄ όλες τις κινήσεις που γίνανε μέσα σ΄ αυτό το έτος. Εστιάσαμε την προσοχή μας, κυρίως στην προσπάθεια που έκανε ο δήμαρχος να πάρει ένα δάνειο ποσού 1.200.000 ευρώ, στο ότι υπάρχουν πάρα πολύ συμπολίτες απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό – και μάλιστα χθες πανικόβλητος ο δήμαρχος έσπευσε να βάλει καταχώρηση σε πολλές εφημερίδες, ότι έχει θετικό ταμείο πια ο Δήμος Νέστου. Είναι θετικό βέβαια με το 1.400.000 ευρώ που πήραμε από το κράτος, γιατί ήμασταν ένας χρεωμένος Δήμος. Δάνειο δεν πήραμε τελικά. Διότι υπήρχε η δυνατότητα με κάποιο νόμο από το υπουργείο όσοι δήμοι είχανε πολλές εμπρόθεσμες υποχρεώσεις, επιχορηγούνταν. Αλλά αυτό στερεί τους συμπολίτες μου από κανονικές επιχορηγήσεις… και είμαστε δέσμιοι. Θα πρέπει λοιπόν ν΄ αποπληρώνουμε αυτό στην ουσία εσωτερικό δάνειο από το κράτος και τα τιμολόγια που θα εξοφλούνται θα πρέπει να πηγαίνουν κάτω».

ΕΡ: Δηλαδή, εσείς τι λέτε; Ότι υπάρχει κακοδιαχείριση στο Δήμο Νέστου;

ΑΠ: «Αυτή τη στιγμή μειώνουν τα νούμερα. Μιλάνε οι ισολογισμοί, οι ελεγκτές που τα ελέγχουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στο 2,5 εκατ. απλήρωτοι προμηθευτές. Και μάλιστα είναι τιμολόγια τα οποία είναι απλήρωτα εδώ και χρόνια. Απ΄ την άλλη υπάρχουν και πολλά ανείσπρακτα πάρα πολλά…και στη ΔΕΥΑΧ και σε όλα τα νομικά… γιατί η κατάσταση είναι παντού ίδια.

Εστιάσαμε επίσης και στο πρόβλημα για μία δευτεροβάθμια επιτροπή όπου υπήρχε κι εκεί κάποιο έλλειμμα, για το οποίο έχουμε πάει και στον εισαγγελέα. Έχει αρχίσει και προκαταρκτική εξέταση. Γενικά δηλαδή στα θέματα που εκφράστηκαν αντιρρήσεις όλο αυτό το χρόνο, ενημερώσαμε τον κόσμο, γιατί εδώ οι υπάρχουσες τοπικές εφημερίδες, λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ το δήμαρχο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε δίαυλο επικοινωνίας με τον κόσμο μας. Έτσι ήταν μία καλή ευκαιρία, συγκεντρώσαμε τον κόσμο και τον ενημερώσαμε».

ΕΡ: Ο κόσμος τι σας είπε;

ΑΠ: «Ο κόσμος έμεινε πραγματικά έκπληκτος με αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο. Είναι ανενημέρωτος. Τα συμβούλια άλλωστε γίνονται στις 2.00 η ώρα το μεσημέρι, με στόχο να μην έρχεται ο συμπολίτης και να τα παρακολουθεί. Οπότε υπάρχει θα λέγαμε ένα άβατο στο θέμα του Δήμου Νέστου».

ΕΡ: Ο κόσμος σας είπε να συνεχίσετε;

ΑΠ: «Φυσικά. Μας λένε οι άνθρωποι πως αυτό που θέλουν είναι η ενημέρωση. Να ξέρουνε τι γίνεται, γιατί αυτός που θα πληρώσει «το μάρμαρο» είναι ο συμπολίτης, στο τέλος».

ΕΡ: Δηλαδή η παράταξή της συνεχίζει με στόχο πια τις επόμενες δημοτικές εκλογές;

ΑΠ: «Φυσικά, εμείς υποσχεθήκαμε στον κόσμο, ότι θα είμαστε εκεί , όπως μας έχει τάξει κι άλλωστε αυτό δεν καταλαβαίνει ο δήμαρχος. Έλεγχο πρέπει να κάνουμε στη διοίκηση. Αυτό και κάνουμε. Κι αυτό θα το κάνουμε όλο και πιο δυναμικά, γιατί όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη…»

 

 

Διαβάστε επίσης