• 5 Μαΐου 2024,

Ληστεία στα στενά πλησίον του Αγίου Παύλου

 Ληστεία στα στενά πλησίον του Αγίου Παύλου

Ένα σοβαρό περιστατικό ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. Μια ληστεία σ΄ έναν πεζό, ημεδαπό, που σημειώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.
Το περιστατικό έγινε στα σοκάκια κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, πολύ κοντά στην Ομόνοια και το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης.
Εξηντατετράχρονος περπατούσε στα στενά όταν τον σταμάτησαν δύο άγνωστοι, που τον ακινητοποίησαν με αιχμηρό αντικείμενο. Του αφήρεσαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ, 2000 κορώνες Σουηδίας, που αξίζουν 220 ευρώ περίπου.
Πήραν από πάνω του διάφορα χρυσαφικά που φορούσε. Οι δύο δράστες, που δεν είχανε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, δηλαδή τους είδε το θύμα, τον προσέγγιζαν πεζοί και έφυγαν με τον ίδιο τρόπο.
Δε φαίνεται ότι τον παρακολουθούσαν. Αμέσως μετά το περιστατικό το θύμα κατήγγειλε ότι είχε συμβεί στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, που παρά τις έρευνες δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες.
Η προανάκριση συνεχίζεται.
*Τα ξημερώματα χθες στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας συνελήφθη 31 ετών ημεδαπός γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει περίπτερο. Δεν τα κατάφερε καθώς έγινε αντιληπτός.
Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους λεπίδας 10,5 εκατοστών και μία σιδερένια ράβδος, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο δράστης είναι γνωστός στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, από παρόμοια περιστατικά και δικογραφίες που έχουνε σχηματισθεί σε βάρος του.

=

Διαβάστε επίσης