• 4 Μαΐου 2024,

Λόγω πλημμυρισμένων Τεναγών – Αρκετοί αγρότες θα πεινάσουν τον επόμενο χειμώνα

 Λόγω πλημμυρισμένων Τεναγών – Αρκετοί αγρότες θα πεινάσουν τον επόμενο χειμώνα

Για το πρόβλημα των Τεναγών που συνεχίζει να υφίσταται αν και μειώθηκε σε εύρος, μας μίλησε ο γεωπόνος πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Γρηγόρης Τιμοσίδης με αφορμή τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις του Ιουνίου. Περίπου 3.000 στρέμματα της περιοχής των Τεναγών ακόμη δεν έχουν καλλιεργηθεί, ενώ πολλές χιλιάδες στρεμμάτων αν και έχουν ήδη σπαρθεί δυστυχώς βρίσκονται σε συνθήκες πλημμύρας. Επομένως, πολλές καλλιέργειες δε θα έχουν μέλλον.
Οι καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν αρνητικά αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους, κυριολεκτικά έχουν πλήξει την αγροτική παραγωγή, αφού επί δύο μήνες βρέχει σχεδόν καθημερινά και το έδαφος δε στεγνώνει. Κάποιες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν αλλά βελτίωση δεν επήλθε λόγω των άστατων συνθηκών. Ο Γρηγόρης Τιμοσίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι τον ερχόμενο χειμώνα αρκετοί αγρότες θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Η καλλιεργητική περίοδος χάθηκε και κάποιοι που επιχειρούν να σπείρουν τώρα, απλά προσδοκούν σε ένα ευνοϊκό φθινόπωρο.
Το πρόβλημα των αγροτών είναι μεν γενικευμένο, αλλά τις δυσχερέστερες συνθήκες αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές στην περιοχή της Ελευθερούπολης, των Αντιφιλίππων, του Χορτοκοπίου, του Κοκκινοχώματος, των Κρηνίδων, της Λυδίας, του Παλαιοχωρίου. Αν και προεκλογικά οι τόνοι για το θέμα των Τεναγών ήταν υψηλοί, σήμερα ο κ. Τιμοσίδης διαπιστώνει ότι κανείς δεν επανέρχεται. Αναρωτήθηκε λοιπόν εάν επρόκειτο για ένα προεκλογικό «πυροτέχνημα» που απλά θα δημιουργούσε θόρυβο και στη συνέχεια το πρόβλημα ξεχάστηκε.

Διαβάστε επίσης