• 28 Απριλίου 2024,

Μάθημα ιστιοπλοΐας σε μαθητές Δ΄ τάξης

 Μάθημα ιστιοπλοΐας σε μαθητές Δ΄ τάξης

Όμορφη εικόνα χθες το πρωί στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, όταν 10 περίπου μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου, της συνοικίας της Αγίας Βαρβάρας, επισκέφθηκαν το ιστιοπλοϊκό σκάφος του Θόδωρου Γιαννακούδη.

Με τη συνοδεία των δασκάλων και των γυμναστών τους οι μαθητές μπήκαν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος, κάνοντας μια όμορφη βόλτα μέσα στο λιμάνι της Καβάλας και λίγο έξω από αυτό.

Οι μαθητές δια των εκπαιδευτικών τους είχαν νωρίτερα δηλώσει ενδιαφέρον για την ιστιοπλοΐα, γενικότερα για τη θάλασσα. Έτσι χθες το μάθημα αφορούσε την ιστιοπλοΐα και οι μαθητές το απόλαυσαν.

Πολλοί χαρούμενος για το ενδιαφέρον των παιδιών, πρόθυμος να τα ενημερώσει, ο Θόδωρος Γιαννακούδης, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Ο καθηγητής κ. Ευλαβής έχει ένα πρόγραμμα στα παιδιά, εκμάθησης ιστιοπλοΐας. Τι είναι η ιστιοπλοΐα γενικά, πως ταξιδεύουν τα σκάφη με τα πανιά; Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, εάν μπορώ να διαθέσω το σκάφος μου. Φυσικά και δέχθηκα, γιατί τα παιδιά πρέπει να μάθουνε τη θάλασσα και πρέπει να δεθούνε λιγάκι με αυτήν».

ΕΡ: Τι μαθήματα τους κάνετε λοιπόν;

ΑΠ: «Θα τους δείξω πως είναι ένα ιστιοφόρο σκάφος. Τι περιέχει μέσα στις καμπίνες. Την ιστιοφορία του σκάφους. Πως ανοίγουμε τα πανιά και ταξιδεύουμε με τον αέρα. Ποιες δυνάμεις εφαρμόζονται πάνω στα πανιά. Απλά πράγματα, έτσι για να γίνονται κατανοητά στα παιδιά».

ΕΡ: Πόσο συνηθισμένο είναι να έρχονται μαθητές για μία τέτοια ενημέρωση;

ΑΠ: «Σπάνιο και το δεχθήκαμε ευχάριστα εγώ και ο συνάδελφος Λεφτέρης Τσούμας ο οποίος κι αυτός είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην ιστιοπλοΐα, θα έρθει κι αυτός μαζί μας για να τους δείξουμε τι ακριβώς συμβαίνει επάνω σε ένα ιστιοφόρο σκάφος».

 

Διαβάστε επίσης