• 19 Απριλίου 2024,

Μείωση και των σπουδαστικών εισιτηρίων στο ΚΤΕΛ

 Μείωση και των σπουδαστικών εισιτηρίων στο ΚΤΕΛ

Tο αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι της γενικότερης μείωσης των εισιτηρίων δεν εξαιρείται ούτε η αστική γραμμή από τα ΤΕΙ προς το κέντρο της πόλης και το αντίστροφο.

Η μείωση των σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας τα τελευταία χρόνια, σημαίνει μείωση της κίνησης στη συγκεκριμένη γραμμή, μείωση των εισιτηρίων και των επιβατών, που κατευθύνονται από το κέντρο της Καβάλας στο ΤΕΙ και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Αστικού ΚΤΕΛ, τα σπουδαστικά εισιτήρια στην Καβάλα, μειώθηκαν το 2012 σε ποσοστό 15%. Σήμερα ενώ είμαστε προς το τέλος της χρονιάς του 2013, διαπιστώνεται περαιτέρω μείωση, επίσης 15%.

Η πτώση είναι αρκετά μεγάλη, όπως άλλωστε γενικότερα οι επιβάτες που μεταφέρονται σε όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, είναι λιγότεροι, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας θα σφραγίζονται τα δελτία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Υπεγράφη στην Αθήνα σύμβαση του υπουργείου υγείας με την ομοσπονδία αστικών ΚΤΕΛ Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα και οι σπουδαστές του ΤΕΙ θα πληρώνουν 60 λεπτά ανά δρομολόγιο κι όχι 80 λεπτά που ήταν το φοιτητικό εισιτήριο.

Η διαφορά θα καλύπτεται από το υπουργείο παιδείας, όπως πρώτη φορά έγινε πέρσι.

Δεν υπάρχουν νεότερα για τα ειδικά μαθητικά δελτία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζονται αλλά δεν έχουν ακόμη απευθυνθεί στο αστικό ΚΤΕΛ. Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις των μαθητών με τα αστικά λεωφορεία κάθε μέρα, γίνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή οι μαθητές πληρώνουν κανονικά το εισιτήριό τους.

 

 

Διαβάστε επίσης