• 19 Μαΐου 2024,

Μετά τον Τσαλίκη ο Τσοκτουρίδης; Ανάσες στο ταμείο από την επιχορήγηση

 Μετά τον Τσαλίκη ο Τσοκτουρίδης; Ανάσες στο ταμείο από την επιχορήγηση

Ο Κώστας Τσαλίκης όπως αναμενόταν δεν έβγαλε την είδηση όσον αφορά το διοικητικό επίπεδο. Αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σε θέματα που αφορούν περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.

Προτείνοντας το νέο αγωνιστικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα και που όπως όλα δείχνουν θα το ακολουθήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Επίσης και σε αυτή που έρχεται αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα σε διοικητικό επίπεδο.

Τα ερωτηματικά για τα διοικητικά της ομάδας παραμένουν.

Τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης σε μια εποχή που δε συμμετέχει στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επαγγελματική ομάδα.

Πάντως σύμφωνα με χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Γιώργος Τσοκτουρίδης δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Τουλάχιστον προς το παρών.

Μάλιστα φαίνεται να συμφωνεί και με τις δηλώσεις Κώστα Τσαλίκη για τη φιλοσοφία που πρότεινε όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεγαλώσει το χρέος της ΠΑΕ. Το μπάτζετ είναι σίγουρο ότι θα πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΟΚ στη δεδομένη χρονική στιγμή. Οπότε πάμε στη δήλωση του Κώστα Τσαλίκη, που τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η υπάρχουσα διοικητική κατάσταση για τους επόμενους μήνες.

*Ανάσες από την επιχορήγηση

Μέχρι το αργότερο αύριο αναμένεται να μπει στο ταμείο της ΠΑΕ ένα μέρος από την επιχορήγηση των σωματείων που συμμετέχουν στη Β` Εθνική.

Το ποσό θα είναι περίπου ανάμεσα στις 10.000 με 20.000 ευρώ. Φυσικά είναι μια ανάσα στην όλη υπόθεση και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Θα βοηθήσει κυρίως στις μεταφορές για τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου τον τελευταίο καιρό υπήρχαν ουκ ολίγες δυσκολίες. Ο ΑΟΚ επίσης περιμένει να ακούσει καλά νέα για την αποζημίωση του υποβιβασμού στο Περιφερειακό. Αυτό όμως μάλλον πάει για μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

*Εξαφανισμένοι οι… Κύπριοι

Τον τελευταίο καιρό εξαφανίστηκαν και οι Κύπριοι που είχαν ενδιαφέρον να επενδύσουν στον ΑΟΚ και είχαν καθημερινές επαφές με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την οικονομική μεγάλη κρίση που επικρατεί στο νησί.

Δεν υπάρχουν σκέψεις για ανοίγματα. Αυτό είναι δεδομένο. Οι Κύπριοι «ενοχλούσαν» από τον περασμένο Σεπτέμβρη τον πρόεδρο του ΑΟΚ. Μάλιστα είχαν ζητήσει και στοιχεία για τν οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Κάποια στιγμή έγιναν πιο «ζεστοί»… μέχρι να εξαφανιστούν τον τελευταίο καιρό και είναι άγνωστο αν επανέλθουν.

*Καλά λόγια Τσαλίκη για Τσοκτουρίδη- Δερβετζή

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΟΚ Κώστας Τσαλίκης με δήλωση του αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην προσπάθεια που κάνουν Σάκης Τσιρονίδης και Ηλίας Δερβετζής στην ομάδα Κ20: « Η προσφορά του Σάκη Τσιρονίδη όλα αυτά τα χρόνια είναι ανεκτίμητη. Αθόρυβα και με μεγάλη υπομονή προσφέρει στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Μάλιστα τα αποτελέσματα της δουλειάς του φαίνονται άμεσα. Αρκετοί παίκτες που βρίσκονται στην επαγγελματική ομάδα, ήρθαν στον ΑΟΚ με τη βοήθεια του Σάκη Τσιρονίδη. Επίσης ο Ηλίας Δερβετζής κάνει πολύ καλή δουλειά και τον ευχαριστούμε. Πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι θα υπάρχουν και άλλα παιδιά που θα είναι έτοιμα, να κάνουν το άλμα στην επαγγελματική ομάδα».

*Προπόνηση το απόγευμα

Χθες οι παίκτες του ΑΟΚ προπονήθηκαν το απόγευμα. Συνεχίζεται η προετοιμασία για το ματς με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Ο Γιώργος Μαραντάς δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τους δυο ξένους Ουσμάν Μπάρι και Εν Ντιαγιέ που είναι τιμωρημένοι.

Ο Εν Ντιαγιέ μάλιστα δε συμμετέχει στις προπονήσεις, αντίθετα με τον Ουσμάν. Το τι θα γίνει με τους ξένους, θα γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το ζητούμενο πάντως είναι να μην επιβαρυνθεί το ταμείο της ΠΑΕ με κάποιες άλλες αποδεσμεύσεις.

Επίσης δεν υπολογίζονται ο Χλωρός και ο Πακάλτσης. Ο πρώτος μένει τυπικά στην ομάδα μετά και τις δηλώσεις Τσαλίκη. Διαφορετική είναι η περίπτωση του Πακάλτση, που είχε ειδοποιήσει ότι θα λάβει μέρος στο προπονητικό σεμινάριο. Σήμερα και αύριο θα γίνουν δοκιμές για την ενδεκάδα της Κυριακής, όπου αναμένονται αλλαγές σε σχέση με αυτή που είδαμε στο ματς με τον Απόλλωνα.

Στο στρατόπεδο του Πιερικού, δεν υπολογίζεται ο Ιγκόρ Κόιτς που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

Υπολογίζεται ότι θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση μετά από ένα περίπου μήνα.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης