• 19 Μαΐου 2024,

Μεταφέρθηκαν στη δήμαρχο – Τα προβλήματα των καταστηματαρχών της Ερυθρού Σταυρού

 Μεταφέρθηκαν στη δήμαρχο – Τα προβλήματα των καταστηματαρχών της Ερυθρού Σταυρού

Τη βοήθεια του δήμου Καβάλας ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος αφού έγινε δέκτης παραπόνων εκ μέρους των μελών του που λειτουργούν τα καταστήματά τους επί της οδού Ερυθρού Σταυρού. Το έργο ανάπλασης των οδών Ερυθρού Σταυρού – Βενιζέλου, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, είναι γνωστό ότι πάγωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων και παύσης εκταμίευσης των κονδυλίων. Η διακοπή των εργασιών προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους καταστηματάρχες της Ερυθρού Σταυρού και ο Εμπορικός Σύλλογος όπως πάντα ανέλαβε να αναδείξει το ζήτημα, μεταφέροντας και τις προτάσεις των εμπόρων στη δημοτική αρχή.

Εξηγώντας τα προβλήματα, ο πρόεδρος των εμπόρων Βασίλης Λεμονίδης παρατήρησε ότι αν κι έχουν δημιουργηθεί παρκίδες, εκεί επιτρέπεται η στάση και όχι η στάθμευση. Ωστόσο, σήμανση δεν έχει τοποθετηθεί πλην του σημείο όπου μεταφέρθηκε η στάση των αστικών λεωφορείων. Τα παρτέρια επίσης που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους θα πρέπει να καθαριστούν και να φυτευθούν. Πρόβλημα δημόσιας υγείας προκύπτει διότι από τα φρεάτια εξέρχονται διάφορα έντομα, ενώ υπάρχουν σπασμένα πλακάκια που θα πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθούν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα η οποία θα εξετάσει τα συμπεριλαμβανόμενα αιτήματα και δεσμεύθηκε ότι όπου μπορεί η δημοτική αρχή θα παρέμβει. Μπορεί το έργο του ΕΣΠΑ να εκτελείται από τον ανάδοχο εργολάβο παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που ανήκουν και στην αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης