• 30 Απριλίου 2024,

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή

 Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες ήταν η χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην Παλιά Μουσική, έργο του Συλλόγου Κατοίκων Παναγίας «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ». Ήταν μία δουλεμένη, μεγάλη σε χρονική διάρκεια εκδήλωση με μεγάλη ποικιλία ως προς τα τεκταινόμενα. Η δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Ξανθόπουλος, Ζήσης Μπόνιας κι άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων ήταν στην εκδήλωση αυτή, που περιελάμβανε θεατρική παράσταση, χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του 5ου γυμνασίου, ειδική διαδικασία για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα και γλυκά που μοίρασε ο πετυχημένος Άη Βασίλης σε όλα τα παιδιά, ζεστά ροφήματα και εδέσματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης τηρήθηκε κατά γράμμα, ακόμα κι όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης προσπάθησε να παραβιάσει τη σειρά των γεγονότων διευκολύνοντας τη δήμαρχο και τον κ. Μαρκόπουλο. Οι εθελοντές συντελεστές των γεγονότων που είχαν όλα χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα διόρθωσαν τον πρόεδρο «υποχρεώνοντάς» τον να τηρηθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης κατά γράμμα. Έτσι παρουσιάστηκε μία εκδήλωση που ήταν άριστα δουλεμένη με εκπλήξεις όπου οι μεγάλοι από πλευράς προσφοράς και ταλέντου φάνηκε ώρες – ώρες να ξεπερνούν τους μικρούς.

Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση κατοίκων της παραλίας και όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης, αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση αποδείχτηκε τελικά ότι δεν ήταν μόνο κάτοικοι της συνοικίας αλλά και καβαλιώτες που διαμένουν σε άλλα σημεία της πόλης.

 

 

Διαβάστε επίσης