μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει κάποιος αντιπολίτευση στο Δήμαρχο. Υπάρχουν ένα σωρό επίκαιρα και μη τοπικά θέματα. Το χειρότερο όλων είναι αυτό του κοινωνικού παντοπωλείου και του ηλιέλαιου. Έχουμε ξαναγράψει ότι πρόκειται για θέμα ενδουπηρεσιακό και μόνο. Αφορά τους υπαλλήλους που παρέλαβαν κι αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν παρέλαβαν, με βάση την αυστηρά τυπική διαδικασία. Όσοι όμως ακόμη και στον ύπνο τους βλέπουν το… φάντασμα του Σιμιτσή, λογικό είναι να τον βλέπουν παντού και όταν είναι ξύπνιοι. Επιτέλους η υπερβολή πρέπει να σταματήσει. Ναι, οδηγούμαστε- αργά αλλά σταθερά- σε αυτή την εξέλιξη. Όταν επιτέλους ηρεμήσουν άπαντες (κάποιοι ηρέμησαν ήδη, άλλοι είναι στη διαδικασία, ελάχιστοι παραμένουν εκνευρισμένοι) τότε όλοι μαζί θα συμφωνήσουμε στο εξής συμπέρασμα: Άνθρακας ο θησαυρός του κοινωνικού παντοπωλείου. Όσο γρηγορότερα συμβεί αυτό, τόσο το καλύτερο.

 

Αρκεί ένα πράγμα. Αυτά που έγιναν εν θερμώ να μην δημιουργήσουν σημαντικό πρόβλημα σε όσους για αλλού ξεκίνησαν κι αλλού βρέθηκαν μπλεγμένοι. Ας μη ξεχνάμε ότι στην ιστορία δεν υπάρχει Σιμιτσής. Αυτός προέκυψε στη πορεία. Εμπλέκονται αντίθετα άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι άδικο στο τέλος να πληρώσουν τα σπασμένα μιας συνηθισμένης κι ανούσιας συναδελφικής παρεξήγησης. Η οποία χρησιμοποιήθηκε γιατί κάποιοι τα έχουν με τον Δήμαρχο.

 

Προχθές βράδυ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε στον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ όπου διέψευσε κατηγορηματικά τα πολλά κι ισχυρά σενάρια που τον εμφανίζουν υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τη ΝΔ. «Δεν θέλω να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης» είπε κι έβαλε τέλος στις φήμες. Κάπως έτσι το θέμα κλείνει πριν καν ανοίξει. Ψάξτε αλλού, λέει με τον τρόπο του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και δείχνει πρώτος τον Γιώργο Παυλίδη. Ποιοι όμως τροφοδότησαν όλα όσα ακούγονταν τόσο καιρό στη Καβάλα; Επί του θέματος ο βουλευτής δεν απάντησε. Ακόμη. Αν χρειαστεί φαίνεται ότι θα το κάνει κι αυτό.

 

Άλλος συνάδελφος του –που κι αυτός κάτι άκουσε αλλά ποτέ δεν το υιοθέτησε και κυρίως δεν το τροφοδότησε- έλεγε τις προάλλες σε παρέα ότι γνωρίζει πως ξεκίνησαν όλα. Είχε προβλέψει μάλιστα –μιλώντας στην ίδια παρέα- ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν δέχεται. Είχε προειδοποιήσει ότι ο πρώην Υφυπουργός γίνεται «Τούρκος» όταν ακούει όλες αυτές τις φήμες.

 

Πάνω στην ώρα έρχονται παρόμοια νέα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γράφαμε προχθές ότι ο Τάκης Χαρίτου δεν θέλει να είναι πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέχεια αυτής της πληροφορίας –που ο κ. Χαρίτου επιβεβαίωσε στα μέσα ενημέρωσης της Κομοτηνής- έρχεται καινούργια, ακόμη πιο φρέσκια. Προτείνουν την θέση στον βουλευτή της Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη. Που όμως είναι ένας ακόμη Παναγιωτόπουλος. Αρνείται κατηγορηματικά.

 

Αφού βρε παιδιά δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ποιόν να βάλουν υποψήφιο Περιφερειάρχη στην ΑΜΘ, αφού ψάχνουν τέτοιο πρόσωπο στη κοινοβουλευτική τους ομάδα, αφού αναστατώνουν ανθρώπους που σκέπτονται αλλιώς γιατί δεν καταλήγουν στην πλέον συμφέρουσα κι ασφαλή λύση του Άρη Γιαννακίδη. Ο Άρης είναι διατεθειμένος – αν χρειαστεί- να εκπροσωπήσει στις προσεχείς εκλογές και κόμματα που έχουν δυσκολίες επιλογής. Μεγάλη καρδιά που είναι, θα δεχθεί να σηκώσει κι αυτό το βάρος… Εδώ σήκωσε στις πλάτες του κοτζαμάν ΕΣΠΑ, θα δυσκολευτεί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ο Ανδρέας Καραμπουρνιώτης μίλησε χθες για το θέμα των μειωμένων δρομολογίων από και προς τη Θάσο. Επανέλαβε αυτά που λέει όλος ο κόσμος. Στο τέλος της συνέντευξης του στο ράδιο Πρωϊνή ρωτήθηκε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Έδειξε αμέσως προτίμηση σε ανθρώπους που προέρχονται από την αγορά. Ανέφερε μάλιστα και τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον Βαγγέλη Παππά.

 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρει ισχυρή πιθανότητα χιονόπτωσης τη προσεχή Τρίτη στην περιοχή της Καβάλας. Η ερχόμενη εβδομάδα δεν μας φέρνει μόνο τον Χειμώνα. Φέρνει στο λιμάνι ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, η άφιξη του οποίου θα γίνει την Παρασκευή 29 Νοέμβρη. Αυτή τη φορά είναι πιθανό τους επιβάτες του εκτός από τη Δημωφέλεια να τους υποδεχθεί η παγωνιά, η βροχή, η κακοκαιρία. Προς Θεού, δεν θα φταίει η Καβάλα αν συμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι όλη των επιβατών που διάλεξαν να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο στο τέλος Νοέμβρη! Εκτός αν έρχονται από τη θάλασσα στη Καβάλα, ενδιάμεσο προορισμό πριν το Φαλακρό ή το Μπάνσκο.

 

Οι προωθούμενες αλλαγές στο νόμο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προβλέπουν 8 αντιπεριφερειάρχες! Όλοι τους θεματικοί. Αυτό αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα. Θα είναι περίπου όπως μια Κυβέρνηση. Θα υπάρχει ο Περιφερειάρχης κι οι Αντιπεριφερειάρχες Υγείας, Πρόνοιας, Ανάπτυξης, Γεωργίας, Πολιτισμού ίσως κι Εξωτερικών υποθέσεων… Το συγκεκριμένο σχήμα διοίκησης είναι ολοφάνερο ότι ενισχύει το ρόλο της Κομοτηνής και της κάθε Κομοτηνής. Εκεί θα υπάρχει μόνιμα ο Περιφερειάρχης. Οι 8 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες θα είναι μόνιμα μέσα σε ένα αυτοκίνητο και θα περιοδεύουν.

 

Σε κεντρικό επίπεδο το τοπίο παραμένει σκοτεινό. Αυτό τονίζει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr με την ακόλουθη ανάρτηση της: Για «δέσμη προτάσεων αναφορικά με τον εκλογικό νόμο που έχουν δοθεί στους δημάρχους», έκανε λόγο στη χθεσινή του ομιλία στην ημερίδα της ΔΗΜΑΡ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι κοίταζαν ο ένας τον άλλον για να διαπιστώσουν αν άκουσαν καλά: «Μας έστειλαν πρόταση για τον εκλογικό νόμο», ήταν το ερώτημα που σιγοψιθύριζαν.Το «μυστήριο» έλυσε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, τονίζοντας ότι δεν έχει δοθεί καμία πρόταση στην ΚΕΔΕ.Όμως, ο Λεωνίδας είχε ήδη φροντίσει να αποχωρήσει.

 

Η Τροχαία Καβάλας ρύθμιζε για ώρα την κυκλοφορία χθες το πρωί στις διασταυρώσεις της πόλης όπου οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν λόγω της απαραίτητης συντήρησης. Δεσμεύτηκαν έτσι δύο δικυκλιστές σε πράγματα που μπορούσαν να κάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί. Αλλά αυτοί δεν κρίθηκαν απαραίτητοι και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα… Αντί η Τροχαία να είναι μόνιμα εκεί που πρέπει, καλείται να κάνει διάφορα τέτοια «χαμαλίκια» μιας κι άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

 

Από τα συχνά δελτία τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης μαθαίνουμε ότι στη Καβάλα υπάρχουν ανήλικα παιδιά που συστηματικά προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, τις περισσότερες φορές κλοπές και διαρρήξεις. Παιδιά 11 -12 και 14 ετών. Σε άλλες χώρες θα είχε ήδη παρέμβει το κράτος. Οι κοινωνικές του υπηρεσίες. Να δει τι συμβαίνει. Να προσπαθήσει να επαναφέρει τα πιτσιρίκια στο σωστό δρόμο. Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Το κράτος υπάρχει μόνο για να εισπράττει. Όλες οι άλλες λειτουργίες του έχουν διαλυθεί. Οπότε θα περιμένουμε τη συνέχεια της ίδιας ιστορίας από τα επόμενα δελτία τύπου της Αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης