• 3 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε χθες το απόγευμα – σε συνέντευξη του στη τηλεόραση της Πρωϊνής- ότι ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης είναι ο πιθανότερος υποψήφιος Περιφερειάρχης του κόμματος στην ΑΜΘ. «Είναι μια από τις πρώτες μας επιλογές» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης. Άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είπε πρόσφατα ότι σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές ο κ. Καραγιαννίδης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πριν ασχοληθούμε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ (αφού υπάρχουν νέα) αξίζει να αναφέρουμε κάτι ακόμη από τη χθεσινή συνέντευξη Εμμανουηλίδη στη Πρωϊνή TV. Σε ερώτηση για τις σχέσεις των μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασιλειάδη, τις καταγγελίες της ίδιας παράταξης προς τον υποψήφιο πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ σχολίασε: «Δεν είναι ότι καλύτερο οι καταγγελίες κατά του Λάζαρου Βασιλειάδη. Αυτή την εποχή πρέπει να υπάρχει σύμπτυξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων».

 

Η ιστοσελίδα aftodioikisi. Gr έγραψε χθες νεότερες πληροφορίες (της) για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ. Το κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρει τα ακόλουθα: Δεύτερες σκέψεις, μαθαίνει η στήλη, πως έχουν στο Μαξίμου και τη Συγγρού αναφορικά με την υποψηφιότητα του πρώην νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο λόγος; Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις που είναι χειρότερες και από αυτές του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη τα ποσοστά του οποίου είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις με την επιλογή γνωστού αυτοδιοικητικού από τον Έβρο, το μεγαλύτερο, δηλαδή, νομό της περιοχής.

 

Θυμίζουμε στους αναγνώστες της Πρωϊνής ότι περίπου πριν ένα μήνα ο Γιώργος Καλαντζής είχε ζητήσει ο υποψήφιος της ΝΔ να προέρχεται από έναν μεγάλο νομό της ΑΜΘ. «Είτε από τη Καβάλα, είτε από τον Έβρο» ήταν η δήλωση Καλαντζή που με βάση την ιστοσελίδα και τις πληροφορίες της μοιάζει να δικαιώνεται. Το σκεπτικό εκείνων των δηλώσεων Καλαντζή είναι ίδιο με αυτό της ανάρτησης. Η ΝΔ να βρει κάτι καλύτερο από τον Γιώργο Παυλίδη.

 

Αυτά τα δάκρυα είναι κροκοδείλια. Τα δάκρυα για το χάλι του κάτω Νοσοκομείου. Τα δάκρυα για την ελληνική σημαία που κατέβηκε από τον ιστό της κι αντικαταστάθηκε (τάχα) από Τούρκικη. Ας δούμε πρώτα το δεύτερο θέμα, πιο σοβαρό του πρώτου. Αν δεν είναι μια φάρσα, είναι ηλιθιότητα. Ή μήπως είναι αστείο κάποιου παιδιού; Σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση Καβάλας πρέπει να βρει τι έγινε προκειμένου να απομυθοποιηθεί αυτή η ιστορία. Πολλές φορές η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή απ’ ότι υπολογίζουμε. Αυτό φαίνεται να ισχύει στην υπόθεση της σημαίας που εντελώς αυθαίρετα έγινε υπόθεση πολλών σημαιών.

 

Όσο για το κάτω Νοσοκομείο, ας «ανοίξουν» τα μάτια τους οι 4 βουλευτές. Κι ας πιέσουν- επιτέλους- όπως πρέπει. Ας θυμώσουν. Ας μαλώσουν. Ας κάνουν κάτι το ουσιαστικό. Εδώ και χρόνια η γραφειοκρατία «τρώει» την ουσία. Το δίκαιο και το αυτονόητο. Αυτό συμβαίνει με την ανοχή των εκπροσώπων μας. Οι οποίοι έκαναν επαφές, έκαναν ερωτήσεις, έκαναν συναντήσεις αλλά στο τέλος δεν έκαναν τίποτα. Ο δε Σιμιτσής πάνω κάτω τα ίδια. Αυτός όμως είναι ο Δήμαρχος ενώ οι άλλοι είναι οι βουλευτές.

 

Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθεί ο Σιμιτσής είναι ότι στη πορεία ξέχασε την εκκρεμότητα. Ίσως και την υποχρέωση να υπερασπίζεται κάθε μέρα τη συγκεκριμένη δημοτική περιουσία. Το συγκεκριμένο όμως φίδι άλλοι πρέπει να βγάλουν από την τρύπα. Κι αυτό με τα χαιρετίσματα δεν γίνεται.

 

Κι άλλες φορές έχουμε γράψει για όλους εμάς που ενδιαφερόμαστε- όπως υποστηρίζουμε- για τον τόπο μας. Ανεβαίνει ο πυρετός. Μας πιάνει μια μανία. Μια τρέλα. Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα. Μια επανάσταση που μένει στα λόγια. Μια αντίθεση που είναι τόσο σκληρή που μοιάζει με τον…τόνο ρίο μάρε (η καρδιά ενός μαρουλιού). Πέφτει ο πυρετός. Τα ξεχνάμε όλα. Είναι σα να μην έγινε τίποτα. Μέχρι το επόμενο θερμό επεισόδιο, που θα συμβεί σίγουρα αλλά σε χρόνο άγνωστο.

 

Αν οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας αποφασίσουν να συνεργαστούν μεταξύ τους κι ασχοληθούν σε καθημερινή βάση με την εκκρεμότητα του κάτω Νοσοκομείου τότε μέσα σε 15 μέρες όλα θα έχουν ένα αίσιο τέλος. Αμ δε. Δεν θα το κάνουν ούτε αυτή τη φορά. Που συνεργάστηκαν οι 4 για να συνεργαστούν τώρα; Πρόσφατα προσπάθησαν να βρουν μαζί τον υποψήφιο δήμαρχο της Καβάλας αλλά στη πορεία πάλι μεταξύ τους μάλωσαν! Οι δύο.

 

Χαρούμενοι είναι αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ αφού πληρώθηκαν δύο από τις τέσσερις πληρωμές που ήταν σε εκκρεμότητα. Οι πληρωμές έγιναν με μικρή απόσταση η μία από την άλλη. Κι οι υποσχέσεις ότι κι άλλες δύο πληρωμές δεν αργούν φυσικά και υπάρχουν. Μια άλλη επιτυχία της εταιρίας είναι το ότι ταυτόχρονα πληρώνει και τους συνταξιούχους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν όσοι την διοικούν. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα.

 

Αυτό είναι όντως είδηση. Σήμερα στη Θάσο έχει θέατρο. «Πέρασαν» απέναντι για δύο παραστάσεις οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Διαβάζουμε ότι οι παραστάσεις (απογευματινή- βραδινή) θα δοθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα. Το οποίο για τη περίπτωση μετατράπηκε σε θέατρο! Που είσαι Μαλελίδη να δεις τα θέατρα μας! Έτσι για την ιστορία και το ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι η παράσταση (που θα παιχθεί και στη Καβάλα) έχει εισιτήριο 17 ευρώ για τους μεγάλους, 15 ευρώ για τους μικρούς.

 

Την ίδια ώρα τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ τις παρακολουθεί κάποιος με σαφώς λιγότερα χρήματα. Άλλο πράγμα όμως το ΔΗΠΕΘΕ κι άλλο πράγμα οι… συμπέθεροι από τα Τίρανα. Που όπως ακούμε για να μπούνε στο «Αντιγόνη Βαλάκου» είχαν μέσο.

 

Ασφυκτικό μαρκάρισμα από πλευράς Φιλόσογλου σε Ανδρέα Μπαλίκα. Ο πρώην Δήμαρχος θέλει να τον βάλει στο δημοτικό ψηφοδέλτιο αλλά ο περιφερειακός σύμβουλος αντιστέκεται. Να δούμε πόσο ακόμη. Το ντέρμπι είναι αμφίρροπο. Τον Μπαλίκα έχει προσεγγίσει και η άλλη πλευρά. Του Φίλιππα Αναστασιάδη. Στο μπλοκάκι του ο Μποσμπότης τον Μπαλίκα τον έχει συμπεριλάβει αλλά με μεγάλο ερωτηματικό δίπλα.

 

Διαβάζοντας κάποιος τα πρακτικά της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας διαπιστώνει ότι 5 δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρισαν μόλις ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. Σημείωση, οι 4 από τους 5 ήταν της αντιπολίτευσης. Άλλοι έφυγαν λίγο αργότερα. Αυτές οι «διαρροές» είναι συχνό φαινόμενο για όσους έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν από το να συζητούν θέματα της Καβάλας. Το κακό είναι ότι αυτής της κατηγορίας οι δημοτικοί σύμβουλοι συνεχώς αυξάνονται.

 

Χθες η τηλεόραση της Βουλής έδειξε σε μαγνητοσκόπηση την ειδική συνεδρίαση της επιτροπής των περιφερειών όπου συζητήθηκε η πορεία του ΕΣΠΑ στην ΑΜΘ. Στο τέλος της εισήγησης του ο Άρης Γιαννακίδης επανέλαβε τη γνωστή του πρόταση και ιδέα. Να γίνει μια ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου όπου θα συζητηθούν μόνο τα θέματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Στο μεταξύ άλλοι λένε ότι το ΕΣΠΑ τέλειωσε κι άλλοι υπογράφουν συμβάσεις νέων έργων. Ακολουθεί δελτίο τύπου της Π.Ε. Δράμας: «Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου υπογράφηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλο, και τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών οι συμβάσεις για την κατασκευή των έργων α) εκσυγχρονισμού των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Δράμας και β) ανέγερσης του κτιρίου του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος». Παρόντες κατά τη διαδικασία ήταν ακόμη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Κωνσταντίνος Τρέντσιος, και ο Πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος».

 

Δικαιολογημένο και σοβαρό το παράπονο των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Αυτοί που ψήφιζαν υπέρ της μιας Κυριακής, αυτοί (ή κάποιοι από αυτούς) άνοιξαν προχθές. Το είδαν με τα μάτια τους. Τους προβλημάτισε. Το συζητούν. Μήπως όμως τους απελευθέρωσε κιόλας; Στο θέμα των Κυριακών θα έχουμε εξελίξεις αφού εκτός των άλλων πλησιάζει το Θέρος που θα φέρει τουρισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης