• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πλημμυρισμένα είναι τα Τενάγη των Φιλίππων και εξ αιτίας των πρόσφατων βροχών. Η κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη περιοχή είναι απογοητευτική. Δυστυχώς πέρασε πάλι αρκετός καιρός μα το κράτος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατεύσει την αγροτική έκταση από τέτοια φαινόμενα. Αλλού το νερό είναι πολύ κι αλλού λιγότερο. Συνολικά η περιοχή των Τεναγών μοιάζει πολύ με λίμνη. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για εβδομάδες. Ανάλογα και με τον καιρό των προσεχών ημερών.

 

Δεύτερον, τι θα γίνει αν από αυτή τη … λίμνη περάσει και ο αγωγός ΤΑΡ; Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί του αγωγού. Όταν κάποτε βρουν χρόνο κι ασχοληθούν με τη περίπτωση της Καβάλας. Ο πολυδιαφημισμένος αγωγός τους θα βρεθεί να κολυμπά στα νερά, γεγονός πρωτοφανές. Άραγε οι μελέτες τους είχαν σκεφθεί αυτό το ενδεχόμενο; Του έμαθαν του ΤΑΡ κολύμπι;

 

Επί του παρόντος έχει απόλυτο δίκιο ο σύλλογος Αγροτών με τα όσα γράφει στην επιστολή του προς τον Υπουργό Μανιάτη. Όσοι εκπροσωπούν τον αγωγό αποφεύγουν να ασχοληθούν με την υπόθεση των Τεναγών. Καθυστερούν περίεργα και σκόπιμα. Στο τέλος – όταν πλέον δεν θα μπορεί να αλλάξει κάτι- θα έρθουν στη Καβάλα να μας πουν ότι ισχύει η αρχική όδευση. Θα το τολμήσουν; Ή θα προτιμήσουν να στείλουν e mail με τέτοιο περιεχόμενο; Ίσως το δεύτερο. Αρκεί στο ΤΕΕ ΑΜ να αντιληφθούν εγκαίρως ότι το έλαβαν…

 

Μία ακόμη ναυτιλιακή εταιρία έρχεται στη Θάσο και στη Καβάλα από τη 1η Μάη. Θα πρέπει –επιτέλους- να το θεωρήσουμε οριστικό. Με ένα μικρό πρόβλημα. Η εταιρία έρχεται με ένα πλοίο, δεσμεύεται ότι θα κάνει δρομολόγια και στις δύο γραμμές. Του Πρίνου και της Κεραμωτής. Το πώς θα γίνει κάτι τέτοιο δε το ξέρουμε. Είμαστε περίεργοι να το δούμε.

 

Κάτι ακόμη. Η εταιρία έρχεται υποσχόμενη να μείνει και τον Χειμώνα. Αυτό όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί άμεσα. Εδώ λοιπόν πρέπει να παρέμβει η Θασιακή Ένωση. Γνωρίζει καλά το θέμα, ξέρει ποια εταιρία θα μας έρθει. Κανονικά πρέπει να της στείλει μια επιστολή με ένα τέτοιο περιεχόμενο. Έρχεται για το «φιλέτο» του Καλοκαιριού μόνο ή και για το Χειμώνα; πρέπει να τους ρωτήσει κι αμέσως μετά να ενημερώσει όλους μας.

 

Η οποία Θασιακή Ένωση μας είχε υποσχεθεί προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πέρασε ο καιρός αλλά δεν μάθαμε νεότερα από αυτή την υπόσχεση. Θα τηρηθεί ή όχι;

 

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έχει να κάνει μετακόμιση. Αφήνει τα γραφεία στη πολυκατοικία πλησίον της πλατείας Καπνεργάτη για χάρη ενός καλύτερου και μεγαλύτερου χώρου. Αυτός βρίσκεται επί της οδού Ομονοίας. Μένουν οι τελευταίες εργασίες συντήρησης κι ανακαίνισης ώστε να λειτουργήσει. Πρόκειται για χώρο 100 περίπου τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλο και για συνελεύσεις.

 

Αφού γίνει κι αυτή η μετακόμιση θα μένει σε εκκρεμότητα μόνο η μετακόμιση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Η οποία αποφασίστηκε (από την Ερυθρού Σταυρού στην πολυκατοικία του ΟΛΚ) αλλά για άγνωστους λόγους δεν έγινε ακόμη. Πρώτη μετακόμιση έκανε η επιτροπή του ΚΚΕ. Αρκετές μετακομίσεις έκαναν οι ΑΝΕΛΛ Καβάλας μέχρι να καταλήξουν στα γραφεία της Ομονοίας. Όσο για τη ΝΟΔΕ, αυτή συνεχίζει σταθερά στα γραφεία της παραλίας με την πολύ όμορφη θέα.

 

Μια κι αναφερθήκαμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες να πούμε κι αυτό, το πρόσφατο. Όλες οι οργανώσεις της ΑΜΘ του ίδιου κόμματος καταγγέλλουν τον Γιώργο Παυλίδη επειδή φημολογείται ότι θα έχει υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο μουσουλμάνο ο οποίος δεν είναι τυχαίος. Εμφανίζεται ως πρόεδρος μη νόμιμης μειονοτικής οργάνωσης στη Θράκη.

 

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κινδυνεύει. Χθες γνωστοποιήθηκε ότι η ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463 έκανε δεκτή την προσφυγή του συλλόγου «Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες». Τώρα το όλο θέμα επανέρχεται στην Αποκεντρωμένη. Που εμπλέκεται ο Δήμος Καβάλας; Όλα αυτά αφορούν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία γήπεδο του Σταυρού Αμυγδαλεώνα παραχωρήθηκε στον Ηρακλή Καβάλας.

 

Αρχικά ο σύλλογος «Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες» είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη. Η προσφυγή του απορρίφθηκε. Επέμενε ωστόσο. Συνέχισε στον επόμενο βαθμό και τελικά δικαιώνεται. Θυμίζουμε ότι σύλλογοι είχαν καταθέσει προσφυγή και για την άλλη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία το γήπεδο ποδοσφαίρου της Καλαμίτσας (δίπλα στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου») παραχωρήθηκε στον ερασιτέχνη ΑΟΚ. Εκείνη η υπόθεση «έκλεισε» οριστικά ή μήπως εμμέσως επηρεάζεται από τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152;

 

Από ιστοσελίδα της Ξάνθης αντιγράφουμε είδηση που μία ακόμη φορά μας θυμίζει τα δικά μας: «Ξεκίνησε τη λειτουργία της εδώ και λίγες μέρες η κρυμμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην οδό Εφέσου. Οι κάτοικοι της οδού εμφανίζονται ιδιαίτερα ταραγμένοι από το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη λειτουργία αλλά και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις ενέργειές τους. Όπως είναι γνωστό, η κεραία διαθέτει νόμιμη άδεια αλλά τόσο οι κάτοικοι όσο και οι εθελοντές του κινήματος ενάντια στις κεραίες θεωρούν ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες να το αποτρέψει».

 

Τι να πεις τώρα; Τι να πεις στους διαμένοντες στην οδό Εφέσου της Ξάνθης; Ότι όλοι οι σχετικοί νόμοι είναι έτσι ψηφισμένοι που εξυπηρετούν τις εταιρίες και τις κεραίες; Να τους πεις τι έγινε στη Κηπούπολη της Καβάλας; Ή να τους αφήσεις να κάνουν όλη τη σχετική διαδρομή έως τη στιγμή που θα «προσγειωθούν» ανώμαλα;

 

Δεν υποτιμούμε την εκδήλωση του Δήμου Καβάλας με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας. Στη Κομοτηνή όμως θα γίνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, πιο πολιτική. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας η αυτοδιοικητική κίνηση «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η Γυναίκα στην εποχή της κρίσης και ο ρόλος της στην νέα εποχή».Θα μιλήσουν οι Ελένη Λαφτσή υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη του τομέα δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συζήτηση θα γίνει στον χώρο του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου, την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στις 19:30.

 

Διακαής πόθος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήταν –σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους- να κάνει εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν τα κατάφερε. Στην πορεία άλλαξε ο στόχος, προσκλήθηκε ο πατέρας της νέας βουλευτίνας. Ούτε αυτός ήρθε. Όσοι όμως επιμένουν να θέλουν να την δουν από κοντά και να την ακούσουν δεν έχουν παρά την Κυριακή να «πεταχτούν» μέχρι την Κομοτηνή.

 

Για το τέλος αφήσαμε μήνυμα που έλαβε με ηλεκτρονικό τρόπο στο facebook ο Δήμαρχος της πόλης. Είναι σαφές ότι πρόκειται για παρατηρήσεις αμέσως μετά το διήμερο των βροχών: «Κύριε Δήμαρχε η Καβάλα μας είναι πολύ αναξιοποίητη! Ενδεικτικά αναφέρω: “Οδός” Ιοκάστης…προσφέρεται για Off road αναβάσεις/καταβάσεις!”Οδός” Αρτέμιδος (Ποταμούδια) προσφέρεται για rafting! Στον Άγιο Τρύφωνα στο Περιγιάλι υπάρχουν δεκάδες λίμνες που φιλοξενούν υδρόβια ζωή! Γενικά βέβαια όλη η πόλη είναι για off road αποδράσεις! Αστειεύομαι βεβαίως όσον αφορά την αξιοποίηση, όμως η κατάσταση είναι πολύ τραγική και επικίνδυνη! Σίγουρα το τελευταίο 24ωρο επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες για τα δεδομένα της Ελλάδας, όμως κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις αφορούν είτε κακοτεχνίες, είτε έργα που έχουν εγκαταλειφθεί ή στην καλύτερη περίπτωση προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Σας παρακαλώ λοιπόν να προασπιστείτε επιτέλους το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών…(αλλά και το δικό σας) έναντι στο ιδιωτικό συμφέρον συγκεκριμένων εργολάβων…μιας και χάνετε ψήφους κύριε Σιμιτσή».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης