μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Όλη η ουσία της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν λίγο πριν αυτή αρχίσει. Ο Νίκος Κιοσές πλησίασε τον Ηλία Ιωαννίδη και του εκμυστηρεύτηκε μυστικό. Το οποίο αφορούσε αποτέλεσμα δημοσκόπησης μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων του Δήμου Καβάλας. Είναι άγνωστο τι δημοσκόπηση είναι και ποιους εμφανίζει σε καλή σειρά. Ο κ. Κιοσές φάνηκε να γνωρίζει αρκετά πράγματα, μέρος των οποίων εμπιστεύτηκε στον Ηλία Ιωαννίδη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να απευθυνθεί είτε στον κ. Κιοσέ (φάνηκε να ξέρει πολλά), είτε στον κ. Ιωαννίδη.

 

Νωρίτερα χθες το απόγευμα,εντελώς συμπτωματικά, ο υποψήφιος σύμβουλος του Μάκη Παπαδόπουλου, Στάθης Συμεωνίδης αναφέρθηκε γενικώς και αορίστως σε δημοσκοπήσεις. Οι οποίες σημείωσε ότι δεν άρχισαν ακόμη. Ο κ. Συμεωνίδης είπε αυτή την φράση μιλώντας (χθες) στη τηλεόραση της Πρωϊνής.

 

Η Δήμητρα Τσανάκα σχεδιάζει να ανακοινώσει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους αυτή την εβδομάδα. Πως θα γίνει αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Εκ του «στρατοπέδου» της λέγεται ότι μεταξύ των άλλων θα ανακοινώσει και την δικηγόρο Αναστασία Ιωσηφίδου! Ναι, η Αναστασία επέλεξε τελικώς την Τσανάκα αντί του Σιμιτσή.

 

Θα πιστέψουμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Πρόθεση της ήταν να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης, να τους βοηθήσει ώστε να μην υποστούν νέα μείωση μισθού. Θα πρέπει δυστυχώς να αναγνωρίσουμε ότι αυτό όχι μόνο δεν έγινε με τον σωστό τρόπο αλλά στο τέλος ίσως έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Στα δικαστήρια δεν έχει σημασία μόνο το τι καταθέτουν οι μάρτυρες. Σε αυτά ειδικά τα δικαστήρια σημασία εξίσου μεγάλη έχει τι γράφουν τα χαρτιά που καταθέτεις.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ας δεχθούμε το πιθανότερο. Άλλα υποστήριζαν προφορικώς κι άλλα πρότειναν γραπτώς. Είναι φανερό ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά. Κι άντε τώρα- που βγήκε αυτή η κακή δικαστική απόφαση ως προς τους εργαζόμενους- να καταφέρεις να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας…

 

Την Κυριακή στο Κρυονέρι κάτι δεν πήγε καλά. Δεν είχε κόσμο η προεκλογική συγκέντρωση του Κωστή Σιμιτσή. Όπως έμαθαν εκ των υστέρων ρόλο έπαιξε η δράση «γνωστού- αγνώστου». Ο οποίος διέδιδε στο χωριό ότι η συνάντηση δεν θα γίνει. Υποστήριζε ότι αναβλήθηκε για να γίνει άλλη μέρα. Αυτό ο Δήμαρχος το πληροφορήθηκε με καθυστέρηση αλλά του ήταν χρήσιμο. Μπόρεσε να εξηγήσει τη μικρή προσέλευση όλων όσων είχαν προσκληθεί.

 

Πρώτος πρώτος στην εκδήλωση του Βαγγέλη Παππά την Κυριακή στη Νέα Καρβάλη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αλέκος Ιωσηφίδης. Δίπλα του το άλλοθι του. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου (προερχόμενος από την παράταξη Σιμιτσή) Κυριάκος Χριστοφορίδης. Είδαν στη συγκέντρωση Παππά τον Ιωσηφίδη τα άλλα μέλη της ΝΟΔΕ, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος κι είναι εκνευρισμένοι μαζί του. Αυτός φυσικά και έχει έτοιμη τη δικαιολογία. Πήγε μαζί με τον Κυριάκο Χριστοφορίδη. Όπου πιάσει, έπιασε. Για τους άλλους «δεν θα μπορέσουμε» που λέει και το τραγούδι.

 

Συμπολίτης βρέθηκε τις προάλλες στο Δημαρχείο. Ζήτησε να συναντήσει και να μιλήσει στον Δήμαρχο. «Να κλείσετε ραντεβού» του απάντησαν οι γραμματείς. Τον ξάφνιασαν. Έφυγε και δεν ξέρουμε αν επανέλθει. Για όλα αυτά δεν φταίει ο Σιμιτσής. Το σύστημα των συναντήσεων με συνήθως «μακρινά» ραντεβού το έχει –εδώ και μήνες- σχεδόν καθιερώσει. Φταίνε οι …πολίτες. Που ακόμη να προσαρμοστούν στην διαδικασία αυτή. Συνεχίζουν να θέλουν τον Δήμαρχο «εδώ και τώρα».

 

Εκτός από την Ομοσπονδία, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενίσχυσε οικονομικά και την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» με το ποσό των 300 ευρώ. Χρήματα που «πηγαίνουν» για καλό σκοπό, για τις ανάγκες της οργάνωσης που στη πόλη μας έχει δραστήρια αντιπροσωπεία.

 

Ένας παλιός ξεχασμένος μεντρεσές μετατρέπεται σε μουσείο για τους έλληνες της Μικράς Ασίας μέσω έργου του ΕΣΠΑ. Κάποιοι ελάχιστοι δεν επιθυμούν αυτή την αλλαγή. Προτιμούν και προτείνουν να κατεδαφιστεί το παλιό κτίριο ώστε να μην «μολύνει» την περιοχή και την πόλη. Τώρα τελευταία, για προεκλογικούς λόγους, δύο τουλάχιστον υποψήφιοι Δήμαρχοι φαίνεται να συμφωνούν με την υπερβολική και ακραία αυτή άποψη. Αμφισβητούν τη σκοπιμότητα του έργου, καλοπιάνουν την μειοψηφία (μαζί με τα γυναικόπαιδα είναι δεν είναι 40 άνθρωποι). Έλεος.

 

Οι ίδιοι υποψήφιοι δήμαρχοι από την άλλη υποστηρίζουν φανατικά την τουριστική ανάπτυξη της πόλης με βάση τις αφίξεις Βαλκάνιων και άλλων επισκεπτών. Επιχειρώντας να συνάψουν τέτοιες προεκλογικές συμμαχίες σκάβουν το λάκκο της όποιας τουριστικής προοπτικής του τόπου μας. Κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Αυτή τη περίοδο προέχουν οι ψήφοι κι αυτό ως ένα σημείο το κατανοούμε. Υπάρχουν όμως και όρια.

 

Εκτός αν οι ίδιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι συμφωνούν με την γνωστή εικόνα (πρόσφατη μάλιστα) διαδηλωτές να καίνε Τούρκικη σημαία στον Δημοτικό Κήπο. Ή με τα συνθήματα «Τούρκοι μογκόλοι δολοφόνοι, τα σύνορα θα σπάσουμε να μπούμε στην Τουρκία» που τον Νοέμβρη του 2011 ακούστηκαν στη Ξάνθη από οργάνωση της Καβάλας.

 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν είναι ο μόνος περιφερειακός σύμβουλος που «κατεβαίνει» υποψήφιος Δήμαρχος. Πρόσφατα κάτι ίδιο ανακοίνωσε η κ. Μαρία Γκουγκουσίδου για τον Δήμο της Ορεστιάδας. Η κ. Γκουγκουσίδου όπως και ο Μάκης Παπαδόπουλος εξελέγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον συνδυασμό Γιαννακίδη. Κι όπως καταλαβαίνουμε το όνομα του συνδυασμού της για τον Δήμο Ορεστιάδας έχει κάτι από Μάκη Παπαδόπουλο. Κατά πάσα πιθανότητα αντέγραψε τον συνάδελφο της. Γράφει στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων: «Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε την φράση «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να ΖΩ», για να μοιραστούμε το μήνυμα ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση μαρασμού και παρακμής προκειμένου να γεννηθεί ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας».

 

Η Δράμα δεν φαίνεται να ταιριάζει στον Άρη Γιαννακίδη. Εκεί όλα του πάνε στραβά. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα dramini ο εκπρόσωπος του κοινωνικού συνεταιρισμού που φέτος λειτούργησε το χιονοδρομικό του Φαλακρού έκανε δηλώσεις κατά του κ. Γιαννακίδη. Μεταξύ άλλων το κείμενο σημειώνει τα ακόλουθα: ««Καιροσκοπικά και για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων λειτούργησε όλα τα χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Προσότσανλης μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού τονίζοντας ότι η περιφέρεια δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Ο πρόεδρος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ΧΙΩΝ εξαπέλυσε τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση με εξαίρεση τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλο, για τις προσπάθειες που κατέβαλε σε επίπεδο περιφέρειας ώστε να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό. Αναρωτήθηκε –και ευλόγως- αν το Κέντρο θα είχε την ίδια τύχη και αντιμετώπιση ευρισκόμενο σε άλλον Νομό της Περιφέρειας.Τα «βόλια» κατευθύνθηκαν τόσο προς τον Περιφερειάρχη, όσο και σε όσους αποφάσισαν κατά καιρούς για το Χιονοδρομικό μέσα από τον θεσμικό ρόλο που κατείχαν».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης