μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο νερό ύδρευσης της Ελευθερούπολης, της Νικήσιανης και της Νέας Περάμου άργησαν επειδή ο προϊστάμενος του εργαστηρίου της Λάρισας είχε άδεια και δεν υπήρχε άλλος να τα δει και να τα υπογράψει. Αυτή η πολύτιμη καθυστέρηση ήταν καθυστέρηση περίπου μιας εβδομάδας. Της προηγούμενης εβδομάδας. Τώρα το πρόβλημα ξεπεράστηκε αφού ο προϊστάμενος επέστρεψε στην εργασία του. Είναι τόσο διαφορετικά τα δεδομένα που δείγματα της σημερινής ημέρας θα εξεταστούν και θα αναλυθούν μέσα σε 48 ώρες! Μακάρι, σχολιάζουμε.

 

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Η περίπτωση του ασθενοφόρου- δώρου των Ιταλών προς τους Έλληνες. Εδώ υπάρχει καθυστέρηση 5 ολόκληρων μηνών. Άρα πολλοί υπάλληλοι απουσίαζαν με άδεια από την εργασία τους. Πιο πρόσφατος ο διευθυντής της τάδε υπηρεσίας του Υπουργείου. Επειδή είναι σε άδεια αγνοείται ο φάκελος που στις 14 Μάρτη του έστειλε (σχετικά με το ασθενοφόρο) το Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης (που είχε την πρωτοβουλία για την δωρεά του οχήματος) κινήθηκε για ώρα στα γραφεία και τους διαδρόμους του υπουργείου. Ήταν όχι κάποιος τυχαίος. Ήταν ένας βουλευτής. Όπως επίσης δεν ήταν τυχαίο το θέμα που προσπαθούσε να προωθήσει. Παρά ταύτα η ελληνική πραγματικότητα τον τιμώρησε. Τον άφησε με την όρεξη και την προσπάθεια… Κάπου εδώ θυμόμαστε τα λόγια του Κ. Σιμιτσή. Που όταν κάποια στιγμή αναζητούσε τον φάκελο του σχεδίου του Περιγιαλίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τον βρήκε κάπου ξεχασμένο (για να μην πούμε πεταμένο).

 

Αυτή η Ελλάδα των Αθηνών δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτή η Ελλάδα της γραφειοκρατίας και της αργοπορίας επίσης. Κι εμείς που λαμβάνουμε τονωτικό μήνυμα (τάχα) από τον Πρωθυπουργό, εμείς που πιστεύουμε στα αργά αλλά σταθερά βήματα προς τα εμπρός, κάνουμε ένα νέο μεγάλο λάθος. Που πιστεύουμε…

 

Ας ασχοληθούμε με τον αγαπητό Τέρενς. Ως και την Μεγάλη Πέμπτη (ναι την Μεγάλη Πέμπτη) θα κινείται προεκλογικά στην ΑΜΘ. Χθες μάλιστα άρχισε με … διαγώνισμα τις νέες προεκλογικές του εξετάσεις. Πήγε στη Θάσο. Από την Μεγάλη Παρασκευή θα διακόψει την δραστηριότητα προκειμένου να επιστρέψει στην οικία του. Μετά το Πάσχα και μέχρι την επόμενη αργία θα επανέλθει. Είναι αυτό που λέμε συχνά για τον άλλον, όταν τον βλέπουμε υπέρ δραστήριο. «Αυτός θα φάει τον τόπο» σχολιάζουμε. Ε κάτι τέτοιο ισχύει για τον αγαπητό κ. Κουίκ.

 

Ο πρόεδρος του οποίου Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε χθες ότι εντάσσει στο ευρω ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛΛ τον δικό μας. Τον Γιώργο Καλεάδη, πρόεδρο του κόμματος Πυρίκαυστος Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναδούμε τον αγαπητό Γιώργο, μόνο ή μαζί με τον κ. Ζουράρι. Ο τελευταίος θα είναι στην Καβάλα στο τέλος του μήνα για το φιλοσοφικό συνέδριο.

 

Την ώρα που χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Παυλίδης και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος παρουσίαζαν τόσο τις απόψεις τους για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές όσο και τους υποψήφιους περιφερειακούς τους συμβούλους, ο Σωτήρης Μαλλιαρός είχε ξεμοναχιάσει τον Μανώλη Φρατζεσκάκη (πρόεδρο της δημοτικής οργάνωσης Καβάλας της ΝΔ) και πολύ ευγενικά του έκανε παράπονα. Ο κ. Φρατζεσκάκης αρνήθηκε ότι δήλωσε σε παρέα νεοδημοκρατών ότι υποστηρίζει τον Μερέση. Αυτό ήταν το θέμα για το οποίο ο κ. Μαλλιαρός διατύπωσε τα παράπονα του. Πάντως το προηγούμενο Σάββατο και οι δύο ήταν συμπτωματικά στην Καβάλα. Τόσο ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ όσο και ο Λευθέρης Μερέσης.

 

Σε συνέχεια όσων γράφαμε χθες για τους κρεοπώλες και τα σούπερ μάρκετ (με τις υποτιθέμενες πασχαλινές τους προσφορές) η είδηση από τα Πετρέλαια. Η Ενεργειακή Αιγαίου αγόρασε ένα αρνί για κάθε εργαζόμενο. Το δώρο δόθηκε ήδη. Κι όπως μαθαίνουμε η αγορά των αρνιών έγινε από μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής προκειμένου και με αυτόν τον τρόπο να στηριχθεί η τοπική οικονομία. Πολύ σωστό.

 

Δέκα ήταν οι ομιλητές στη προχθεσινή ημερίδα του ΠΑΣΟΚ Καβάλας με θέμα τον τουρισμό. Όταν κατά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής τέλειωσε κι ο τελευταίος ομιλητής ζητήθηκε από το ακροατήριο να συμμετάσχει με τον δικό του τρόπο. Άπαντες απρόθυμοι και κουρασμένοι. Έτσι ακούστηκαν κάποια λίγα λόγια μόνο από τους Γιώργο Φραγκιόγλου (εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου), Μιχάλη Τιμοσίδη, Γιώργο Γερομάρκο. Αμέσως μετά η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Πάμε για άλλα…

 

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Άρης Γιαννακίδης που προτίμησε τα πίσω καθίσματα της αίθουσας. Δεν πήρε τον λόγο, δεν είπε το παραμικρό. Πριν αναχωρήσει από την Καβάλα για την Κομοτηνή είδε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού. Απόφαση Αρχέλαου Γρανά την οποία ενέκρινε. Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα δίπλα ακριβώς στο καφενείο που πολλές φορές χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο λόγο. Το εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει άμεσα.

 

Την Δευτέρα του Πάσχα γίνονται εκλογές. Όχι αυτές που νομίζουμε. Αυτές θα γίνουν αργότερα, στις γνωστές ημερομηνίες του Μάη. Οι συγκεκριμένες εκλογές αφορούν την νέα διοίκηση που πρέπει να εκλέξουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Διποτάμου. Καλή επιτυχία και σε αυτούς τους υποψήφιους.

 

Μετά από τροχαίο ατύχημα που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην Καβάλα οι συγγενείς του τραυματισμένου οδηγού κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Το όχημα έφθασε γρήγορα στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματία για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Κάπου ανάμεσα σε αυτή τη διαδικασία οι συγγενείς του τραυματία οδηγού αντιλήφθησαν ότι το ασθενοφόρο έφθασε μεν αλλά μόνο με διασώστες. Χωρίς γιατρό. Διαμαρτυρήθηκαν αφού δεν περίμεναν αυτή την έλλειψη. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Έχουν δίκιο αλλά είναι μη ενημερωμένοι.

 

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας ζητούν επιπλέον γιατρούς γιατί ο ένας που υπάρχει δεν είναι αρκετός. Αυτή τους η προσπάθεια δεν έχει ως τώρα αποτέλεσμα. Το κακό(;) είναι ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ΕΚΑΒ και γιατρός είναι το ίδιο πράγμα. Αμ δε. Αυτό –αν και αυτονόητο- δεν ίσχυε στο ΕΚΑΒ Καβάλας ούτε στην εποχή πριν την κρίση. Ακόμη και τότε ήταν υπό διεκδίκηση!

 

Μεταξύ των πολλών καταστημάτων που λειτούργησαν κανονικά την Κυριακή των Βαΐων υπήρχαν και (λίγα) χρυσοχοΐα. Τα οποία αγνόησαν την απόφαση του σωματείου τους, κινήθηκαν στο πλαίσιο της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου. Κι αν όπως λέγεται την Κυριακή είχε κίνηση, τότε και αυτός ο κλάδος αναμένεται να επηρεαστεί καθοριστικά ώστε να συμπεριφερθεί διαφορετικά στην επόμενη Κυριακή με ανοιχτή την αγορά. Την πρώτη Κυριακή του Μάη. Σιγά σιγά όλοι θα δοκιμάζουν να λειτουργούν κάποιες έστω Κυριακές του χρόνου.

 

Ο Στέργιος Μαούνατζης και οι υποψήφιοι του κέρδισαν τις εκλογές των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ έστω κι αν τα αποτελέσματα «βγήκαν» με καθυστέρηση περίπου μιας εβδομάδας. Ήταν μια νίκη «καθαρή», ο δε αντίπαλος Κώστας Μακέδος εξελέγη μόνο αντιπρόσωπος στην ομοσπονδία. Τα περισσότερα μέλη του νέου συμβουλίου του σωματείου είναι αυτά που συμμετείχαν στο προηγούμενο. Καλή τους επιτυχία.

 

Πετυχημένο «δίδυμο» οι Κοσκερίδης- Γκράνας, θα βρίσκονται στην διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έναν ακόμη χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το νέο είναι ευχάριστο για την πόλη και το νομό. Ακριβώς επειδή τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Η βασική αλλαγή ωστόσο υπάρχει αλλού. Αφορά την εφαρμογή του νέου νόμου περί αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Πλέον το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας θα υπάγεται απευθείας στην Κομοτηνή και όχι στον τοπικό Αστυνομικό Διευθυντή. Αυτή η αλλαγή (προς το χειρότερο;) είναι έργο Δένδια.

 

 

 

Διαβάστε επίσης