• 9 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Αρτέμης Σώρρας είναι ήδη στο δεύτερο ημίχρονο της προσπάθειας που κάνει δύο χρόνια τώρα. Έπαψε να ασχολείται με την κυβέρνηση και τα κόμματα. Τώρα προσπαθεί να πείσει τους δημάρχους. Ειδικά τους νέους δημάρχους που εξελέγησαν πρώτη φορά τον περασμένο Μάη. Ο εκπρόσωπος του στην Καβάλα δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας προσπαθεί να πείσει την κ. Τσανάκα αλλά και τους αρχηγούς των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Ζητά μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου που θα είναι αόριστη και δεν θα έχει κανένα ρίσκο για το δήμο Καβάλας. Μια απόφαση που θα επιτρέπει στον Δήμο Καβάλας να αναζητήσει κι άλλες (εκτός των συνηθισμένων) πηγές χρηματοδότησης.

 

Αυτό ήρθε να προωθήσει ο κ. Σώρρας. Η πρόσκληση δυστυχώς δεν έτυχε καμιάς ανταπόκρισης. Ούτε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν την Κυριακή στην εκδήλωση της Δ. Βιβλιοθήκης. Η απουσία τους είναι μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Γενικά πάντως το κοινό του Σώρρα περιορίζεται. Μειώνεται. Χάνει τον αρχικό του ενθουσιασμό. Προχθές από τους 200 ανθρώπους που βρέθηκαν στη Δ. Βιβλιοθήκη ζήτημα αν οι μισοί ήταν από την Καβάλα. Όλοι οι άλλοι προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Συμπέρασμα μας είναι ότι ο Σώρρας «ξεφουσκώνει». Θα «ξεφουσκώσει» κι άλλο. Ο ίδιος διαμαρτύρεται που δε του δίνουν σημασία, φωνάζει ακόμη πιο δυνατά για να κάνει αισθητή τη παρουσία του. Αυτοί στους οποίους απευθύνεται τον προσπερνούν αδιάφορα. Οι άνθρωποι που τον πίστεψαν και γέμιζαν πλατείες για χάρη του, απογοητεύονται. Το τέλος στο έργο πλησιάζει. Θα είναι το γνωστό. Ο Σώρρας θα υποστηρίζει ότι αδικήθηκε. Παρόλα αυτά σύντομα θα περάσει κι αυτός στην ιστορία. Στην ιστορία της ελληνικής κρίσης που κάποιους τους «χαντάκωσε» κι άλλους τους ανέδειξε.

 

Όσο περισσότερα παιχνίδια εγκαθίστανται στη πλατεία τόσο πιο πολύ την ασχημαίνουν. Τα συλλογικά όργανα δεν ενέκριναν ακόμη το ακριβές σχέδιο χωροθέτησης αλλά οι ιδιώτες –που έλαβαν άδεια- προχώρησαν στο δια ταύτα. Τα βλέπει όλα αυτά ο προηγούμενος δήμαρχος και χαμογελά. Χαμόγελο ικανοποίησης. Ότι έκανε προ ενός έτους κι όλοι το κατέκριναν, μεγαλώνει κι επεκτείνεται. Με μία διαφορά. Αντί για το πάνω μέρος της πλατείας μετακομίζει στο κάτω. Ε και; Επί της ουσίας όλα θα είναι ίδια.

 

«Δεν είχαμε χρόνο» λένε και ξαναλένε οι νέοι  «άρχοντες» στο Δημαρχείο. Αυτό κατ’ αρχήν είναι σωστό. Μπορεί όμως να λειτουργήσει ως άλλοθι προκειμένου ότι κακό έγινε πέρσι να επαναληφθεί μόνο φέτος; Ευχόμαστε οι εκδηλώσεις στο πάνω μέρος της πλατείας, η παρουσία των συλλόγων στην ίδια περιοχή να είναι η ρεβάνς που σύντομα θα αναζητήσουμε. Ποιος ξέρει, ίσως κι αυτή τη φορά οι σύλλογοι σώσουν την όλη κατάσταση.

 

Έτρεχε χθες στο Δημαρχείο ο Χρήστος Ποτόλιας. Ερευνούσε ένα από τα θέματα που σήμερα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτό της αλλαγής ορίων σε ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Παληό. Με τα πρώτα στοιχεία που χθες το πρωί είχε στη διάθεση του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ίδιο πράγμα πρέπει να γίνει σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα που εφάπτονται του κεντρικού δρόμου στο Παληό. Τα υπόλοιπα θα μας τα πει σήμερα. Εφόσον χθες τα επιβεβαίωσε.

 

Το Σάββατο ο Δημήτρης Βίτσας απέκλεισε –μιλώντας στην Ελευθερούπολη- το ενδεχόμενο ο Σάββας Εμινίδης να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Την επόμενη μέρα το Έθνος δημοσίευσε 6 φωτογραφίες πρώην στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που «φλερτάρουν» με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μία από τις φωτογραφίες ήταν του Σάββα Εμινίδη. Επιτέλους, ας συνεννοηθούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον θέλουν ή όχι;

 

Ανάμεσα στους φιλάθλους του ΑΟΚ ήταν την Κυριακή στο γήπεδο της Ελευθερούπολης ο Δημήτρης Παπουτσής. Πολλοί περίμεναν ότι ο πρώην βουλευτής θα επέλεγε τους φιλάθλους του Ορφέα, ώστε μαζί τους να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Έκαναν λάθος. Αντίθετα με τους φιλάθλους του Ορφέα και όχι του ΑΟΚ είδε το ματς ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γάκης. Ο έτερος Γάκης, ο Κώστας Γάκης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, ήταν ανάμεσα στους πάγκους των δύο προπονητών. Κάτι σαν ουδετερότητα.

 

Επεισόδιο δημιουργήθηκε χθες το πρωί για ένα παρκάρισμα μπροστά στο Ταχυδρομείο. Όχι ένα οποιοδήποτε παρκάρισμα αλλά ένα παρκάρισμα σε θέση ΑμΕΑ. Οδηγός στάθμευσε το αυτοκίνητο του σε θέση μόνο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Άλλος οδηγός –στο αυτοκίνητο του υπήρχε σήμα ΑμΕΑ- πλησίασε και θέλησε να παρκάρει. Οι δύο οδηγοί είχαν φραστικό επεισόδιο. Και οι δύο κλήθηκαν στο τμήμα Τροχαίας Καβάλας από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο. Προφανώς δίκιο είχε ο οδηγός με το σήμα ΑμΕΑ στο αυτοκίνητο του. Ποιος ξέρει τι κουβέντες αντάλλαξαν και η διαφωνία πήρε διαστάσεις. Στο τέλος φαίνεται ότι η παρεξήγηση λύθηκε και το επεισόδιο τέλειωσε με τους δύο πρωταγωνιστές «αγαπημένους».

 

Στις 7 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, στις 7.30 εγκαινιάζεται η έκθεση χαρακτικής στη Δημοτική Καπναποθήκη. «Πως θα τα συνδυάσετε και τα δύο;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι χθες στη συνέντευξη τύπου την Αναστασία Ιωσηφίδου και τον Μιχάλη Λυχούνα. «Γίνεται προσπάθεια η συνεδρίαση να αρχίσει λίγο αργότερα» απάντησαν. Επειδή κάτι τέτοιο δεν προέκυψε χθες, δεν αποκλείεται οι εκπρόσωποι του Δήμου που τελικά θα παραστούν στη τελετή των εγκαινίων να «πεταχτούν» δύο λεπτά στη δημοτική καπναποθήκη. Στη συνέχεια να επανέλθουν στο δημαρχείο για τη συνεδρίαση.

 

Ματαιώνεται το σχέδιο εγκατάστασης και λειτουργίας του παγοδρόμιου στο Πάρκο Φαλήρου. Ο επιχειρηματίας προτιμά να το κρατήσει στην αποθήκη παρά να πληρώσει ένα σωρό χρήματα στη ΔΕΗ ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές στην περιοχή του Φαλήρου. Μόνο έτσι θα μπορούσε το παγοδρόμιο απλώς να αλλάξει θέση, από την πλατεία να λειτουργήσει στο Πάρκο. «Του χρόνου θα δούμε με ποιόν θα συνεργαστούμε. Φέτος δεν προλαβαίνουμε καμιά συνεργασία» μας είπε ο κ. Παύλος Σιώτας.

 

Χθες μέρα μεσημέρι έγινε εφοδιασμός της δημοτικής βιβλιοθήκης με πετρέλαιο θέρμανσης. Το γεγονός είχε ως συνέπεια να κλείσει για μισή τουλάχιστον ώρα η οδός Κασσάνδρου από την Ε. Μακαρίου ως τη πλατεία του Καπνεργάτη. Στην περιοχή δημιουργήθηκε αμέσως κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο εφοδιασμός τόσο κεντρικών κτιρίων με πετρέλαιο δεν πρέπει να γίνεται σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής.

 

Δηλώσεις για τους νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία οδό έκανε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ναι μεν οι σταθμοί θα είναι περισσότεροι αλλά η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Ποιος αλήθεια να πιστέψει ότι όλη αυτή η διαδικασία θα καταλήξει σε κάτι δίκαιο και φθηνό; Μάλλον κανείς. Για την ιστορία η δήλωση του Υπουργού είναι η ακόλουθη: ««Διόδια υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Εγνατία Οδό, περίπου 9 σταθμοί, αν θυμάμαι καλά. Θα τοποθετηθούν ανά 50 χιλιόμετρα, όπως προβλέπεται από το νόμο, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως την Ηγουμενίτσα. Αλλά με μια διαφορά – κι αυτό είναι μια καινοτομία στη χώρα μας: τα διόδια θα είναι αναλογικά, δηλαδή θα πληρώνεις όσα χιλιόμετρα πραγματικά κάνεις. Και το ίδιο θα γίνει έως το τέλος του 2016 σε όλα τα διόδια, σε όλη τη χώρα. Θα πληρώνεις όσα χιλιόμετρα κάνεις, ηλεκτρονικά».

 

Μετά το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές που έρχονται. Το κόμμα του Πάνου Καμένου απευθύνεται κυρίως σε νέα πρόσωπα, τα οποία πρέπει να στείλουν βιογραφικό στα κεντρικά γραφεία κτλ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης