• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πρέπει να μπει τάξη και πειθαρχία» ζητούσε και διαμαρτύρονταν ο Θόδωρος Τζατζάρης όσο η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής καθυστερούσε. Ο δημοτικός σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της Δημωφέλειας ήταν και αυτή τη φορά τυπικός. Πήγε στη σωστή ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου όπου βρήκε μόνο τον αντιδήμαρχο και την γραμματέα της επιτροπής. Οι διαμαρτυρίες του έπιασαν τόπο. Ο κ. Τουλκίδης «μάζεψε» στην αίθουσα όσους περίμεναν έξω από το κτίριο (Χ. Μιχαλάκης- Μ. Κελαϊδάκης), ήρθε κι η Μαρία Φρατζεσκάκη εξασφαλίστηκε απαρτία. Έτσι η συνεδρίαση άρχισε με 7 λεπτά καθυστέρηση. Πολλά για τον κ. Τζατζάρη.

 

Επί Σιμιτσή η συνεδρίαση των δημοτικών επιτροπών άρχιζε με τουλάχιστον 15 λεπτά καθυστέρηση. Πολλές φορές αργούσαν ακόμη και μισή ώρα. Ανάλογα με την επιτροπή. Τον πρώτο καιρό της περιόδου της κ. Τσανάκα οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων άρχιζαν όλες στην ώρα τους. Αυτό κράτησε λίγο. Τώρα όλες καθυστερούν να αρχίσουν. Λίγο. Εκτός από τον κ. Τζατζάρη ένας άλλος που διαμαρτύρεται για αυτές τις καθυστερήσεις είναι ο Γιώργος Γραμμένος. Επιθυμία του είναι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να αρχίζουν στην σωστή ώρα.

 

Η τοπική εταιρία Σκορδαλός ΑΤΕ ήταν για καιρό απλήρωτη για έργο που εκτέλεσε, μετά από σχετική εντολή που έλαβε από την κοινοπραξία Δήμου Καβάλας- ΔΕΠΟΣ. Προσέφυγε στο δικαστήριο πετυχαίνονται απόφαση μόνο σε βάρος του Δήμου. Χθες μάθαμε ότι η εταιρία πληρώθηκε κυρίως από την ΔΕΠΟΣ. Εισέπραξε ποσό 160.000 ευρώ. Μας κάνει εντύπωση η κατά άλλα ευχάριστη αυτή εξέλιξη. Η ΔΕΠΟΣ ήταν γενικά άφαντη (και σε εκκαθάριση) ως προς τις υποχρεώσεις της στην περιοχή. Ο Δήμος Καβάλας πλήρωνε τα σπασμένα… Τώρα αυτό φαίνεται να αλλάζει. Μακάρι, μακάρι η ΔΕΠΟΣ να πληρώσει και τα άλλα χρέη της προς την Καβάλα και κυρίως τον Δήμο Καβάλας. Ας μη ξεχνάμε ότι ο πρώτος που διεκδικεί από την συγκεκριμένη εταιρία του δημοσίου είναι ο Δήμος Καβάλας.

 

Πήρε «ζεστά» την υπόθεση του 5ου Γυμνασίου ο Αντιδήμαρχος Φίλιππας Φιλιππίδης κι έτσι σχεδόν κάθε μέρα υπάρχουν νέα για το απαραίτητο έργο ανακατασκευής του σχολικού κτιρίου. Παντού και πάντα ο Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται το ίδιο πράγμα. Το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει την 1η Σεπτέμβρη. Αυτή την υπόσχεση έδωσε γενικώς η διοίκηση του Δήμου Καβάλας στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φέτος μετακινούνται στο Ζουμπουλάκειο.

 

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να φωτογραφήσουμε την … ωραία εικόνα. Μας την περιέγραψαν ωστόσο αναλυτικά. 5 αυτοκίνητα χρηματαποστολών (το ένα πίσω από το άλλο) ήταν χθες στις 9.30 το πρωί γύρω και μπροστά από το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στους πεζόδρομους. Δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, η κατάσταση χειροτερεύει (άρα ο Δήμος Καβάλας πρέπει να βιαστεί για τους κανόνες που ετοιμάζεται να επιβάλλει και στην Τράπεζα της Ελλάδας). Δεύτερον, μήπως οι Καβαλιώτες τρόμαξαν και κάνουν αναλήψεις των καταθέσεων τους; Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε αυτή τη συχνή μεταφορά χρημάτων από την ΤτΕ στα άλλα τραπεζικά καταστήματα της περιοχής;

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η συνεδρίαση θα γίνει στην Κομοτηνή, εκεί όπου τα έργα ανακαίνισης της αίθουσας τελειώνουν. Ως εκ τούτου είτε η συγκεκριμένη συνεδρίαση, είτε η επόμενη θα μεταδοθούν live μέσω του διαδικτύου.

 

Κοπή πίτας πραγματοποίησε την Κυριακή ο Σύλλογος Προυσαλιωτών. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε ο πρώην Νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής επειδή συνέβαλε για τη δημιουργία του συλλόγου. Του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία αφού συνοδεύτηκε με αποκριάτικο χορό.

 

Δημοσίευμα στο Βήμα της περασμένης Κυριακής ανέφερε ότι για τη θέση του προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. προορίζεται καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ρόλος των ΕΛ.ΠΕ. στα θέματα των υδρογονανθράκων θα είναι αναβαθμισμένος με τη νέα Κυβέρνηση μιας και τα ΕΛΠΕ «ξανάρχονται»! Λέτε στο ίδιο νέο διοικητικό συμβούλιο να δούμε κάποιο γνωστό μας πρόσωπο;

 

Γράφαμε και φωτογραφίζαμε χθες τις ξεχασμένες από τις εκλογές αφίσες του ΛΑΟΣ. Συμπληρώνουμε ότι υπάρχουν- κυρίως σε συνοικίες της Καβάλας- αφίσες προεκλογικού περιεχομένου και του ΚΚΕ. Κάποιος να τις απομακρύνει και αυτές!

 

Λίγο πιο αργά απ’ ότι υπολογίζονταν θα επιστρέψουν οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καβάλας στο κτίριο της κεντρικής πλατείας. Το νέο χρονοδιάγραμμα αναφέρεται σε μετακόμιση το δεύτερο 15νθήμερο του Μάρτη. Οι εργασίες πάντως άρχισαν, υλοποιούνται γρήγορα. Ο δεύτερος όροφος του κτιρίου διαρρυθμίζεται από την αρχή ενώ συντήρηση θα γίνει και στην στέγη του κτιρίου.

Διαβάστε επίσης