μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο ισχυρισμός είναι συγκεκριμένος. Αν είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν η Δήμητρα Τσανάκα ως Δήμαρχος  και ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας τότε (χάρη στη καλή σχέση τους και στο πρακτικό μυαλό του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ) θα λύνονταν η διαφορά δημοσίου – Δήμου Καβάλας σχετικά με το παλιό Νοσοκομείο. Σε αυτήν την υπόθεση, σε αυτό το σενάριο συμφώνησαν και οι δύο. Τσανάκα και Γεωργιάδης. Το είπαν μάλιστα δημόσια, ότι δυστυχώς δεν υπήρξε αυτή η σύμπτωση. Να είναι αυτός ήταν Υπουργός Υγείας κι η Δήμητρα Τσανάκα Δήμαρχος της Καβάλας.

 

Η κ. Τσανάκα μπορεί να κάνει τέτοιες σκέψεις, την βολεύουν αφού ουσιαστικά μεταφέρει την ευθύνη της μη επίλυσης του προβλήματος «παλιό Νοσοκομείο» στο κράτος. Στον Υπουργό Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δυστυχώς εκτίθεται. Μας λέει με τον τρόπο του ότι λύνει τα διάφορα προβλήματα ανάλογα με αυτόν που έχει απέναντι του. Αν είναι κακός Πασοκτσής ή Συριζαίος τότε δεν έχει ελπίδα. Αν αντίθετα είναι Νεοδημοκράτης μπορεί να θεωρεί το πρόβλημα ήδη λυμένο. Αυτή η λογική κάποτε υπήρχε σε όλη την Ελλάδα. Ήταν η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους Πασοκτσήδες (που συνεργάζονταν μόνο με Πασοκτσήδες) και τους Νεοδημοκράτες (που συνεργάζονταν μόνο με Νεοδημοκράτες). Τα σημερινά μας χάλια οφείλονται και σε αυτές τις πρακτικές. Τις οποίες κακώς κάποιοι ακόμη και τώρα αναπολούν.

 

Δεν έχει σημασία η πολιτική προέλευση του συνομιλητή σου. Αυτού που σου ζητά κάτι. Οτιδήποτε. Σημασία έχει το δίκαιο, το σωστό, το αληθινό και φυσικά το νόμιμο. Ο κ. Γεωργιάδης θέτει τα πράγματα σε μιαν άλλη βάση. Κομματική. Ούτε καν ιδεολογική. Η Ελλάδα των αποτυχημένων κομμάτων (στα οποία δεν υπήρχε αξιοκρατία) έφθασε εδώ που έφθασε. Είναι κοινωνικά ανεκτό να συζητάμε ότι αυτό που μας κατέστρεψε, αυτό θα μας σώσει;

 

Για δείτε που φθάσαμε… Ο Γκόνης ανανέωσε τη σύμβαση του στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (για τρία ακόμη χρόνια) κι οι Λυχούνας- Καραβία είναι εκτός διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Ποιος μπορούσε να το πιστέψει αν το άκουγε πριν από ένα χρόνο, τότε που άπαντες οι νικητές των εκλογών αναλάμβαναν τα καθήκοντα τους; Κανείς. Ο Γκόνης ήταν μια ξεγραμμένη επιλογή του Σιμιτσή κι οι Λυχούνας- Καραβία θα μας έσωζαν αφού θα διόρθωναν ότι κακό παρελάμβαναν. Η κ. Δήμαρχος δεν ακολούθησε το σκεπτικό Άδωνι. Τους έκρινε όλους δίκαια. Σύμφωνα με την ουσία που κάθε ένας παρουσίασε. 13 μήνες μετά ο Γκόνης παρέμεινε, οι άλλοι δύο δεν νικήθηκαν απλώς. Αποχώρησαν από το διοικητικό σχήμα εντελώς.

 

Καλός επαγγελματίας ο κ. Γκόνης, καλός και στις δημόσιες σχέσεις. Τα κατάφερε και μπράβο του. «Μίλησε» το έργο του, η διοίκηση άφησε όλα τα άλλα στην άκρη κι αποφάσισε να του δώσει 3 ακόμη χρόνια συνεργασίας. Ο κ. Γκόνης είναι στην Καβάλα από το 2009, θα συνεχίσει ως τον Οκτώβρη του 2018. Καλή του επιτυχία. Αν είναι ο Γκόνης που τόσο καιρό γνωρίσαμε, θα πετύχει. Είμαστε σίγουροι.

 

Ούτε φέτος δόθηκε συνέντευξη τύπου για την έκθεση του Επιμελητηρίου, έκθεση της Καβάλας, που αρχίζει αύριο. Πρακτικά ήταν αδύνατο αφού ο Άγγελος Τσατσούλης απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό. Ευτυχώς επιστρέφει σήμερα κι έτσι θα κάνει τα εγκαίνια της. Ή μήπως έρθει να την εγκαινιάσει κάποιος κυβερνητικός παράγοντας; Κάποτε ψάχναμε να βρούμε ποιος θα είναι. Μεγάλος ή μικρός υπουργός, γνωστός ή άγνωστος κτλ. Τώρα τα εγκαίνια θα γίνουν μεταξύ μας…

 

Η Βουλή πήρε μπρος. Ερωτήσεις «βροχή» προς τα Υπουργεία. Διαβάζουμε αυτή του Δημήτρη Κυριαζίδη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας. Διαβάζουμε ερώτηση δύο βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Διαβάζουμε πολλές ερωτήσεις για αστυνομικά τμήματα που κλείνουν στην επαρχία. Αλλά και την ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου, ζητά ο Δήμος Ραφήνας να εκπροσωπείται στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας.

 

Δεν διαβάζουμε ερώτηση στην Βουλή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καβάλας. Καταλαβαίνουμε τον λόγο. Σε όλα τα άλλα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Το έχουμε ακούσει το συμπέρασμα και από το προσωπικό του Νοσοκομείου. Επί του παρόντος αυτά τα χειρότερα συγκρατούν την κατάσταση στο δικό μας Νοσοκομείο. Δεν βγαίνουν παραέξω οι ελλείψεις του κυρίως στο προσωπικό. Ρόλο πάντως παίζει και το δίδυμο που διοικεί. Κοπατσάρης και Παπαδοπούλου τα καταφέρνουν μια χαρά.

 

Αν η Σαμοθράκη συνδεθεί με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τότε το πλοίο θα συνδεθεί και με την Αλεξανδρούπολη. Άρα θα αφήσει την Καβάλα, την οποία προσεγγίζει σήμερα. Ο Γιώργος Παυλίδης προτείνει σύνδεση της Σαμοθράκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο βουλευτής Έβρου Δημοσχάκης παρουσιάζει το ολοκληρωμένο, σωστό σενάριο. Δρομολόγιο χωρίς Καβάλα αλλά με Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη. Όπως όμως γνωρίζουμε το βασικό πρόβλημα και αίτημα της Σαμοθράκης δεν είναι νότια. Προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το πρόβλημα είναι η συχνή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη.

 

Χρησιμοποιούν τη Σαμοθράκη ώστε να ενισχύσουν την Αλεξανδρούπολη. Κίνητρο τους το λιμάνι της Καβάλας, το οποίο βλέπουν να αναπτύσσεται. Κι έτσι ζηλεύουν. Το σχέδιο είναι συγκεκριμένο. Δημοσχάκης και Παυλίδης μάλλον χρησιμοποιούνται για να επιτευχθούν διάφοροι στόχοι. Κρυφοί μα και εις βάρος της Καβάλας. Ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους οι δύο άνδρες. Ειδικά ο κ. Περιφερειάρχης.

 

Η ιστοσελίδα enallaxnews παρουσιάζει αφιέρωμα στις ομορφιές των βουνών της Ελλάδας. Δεν ξεχνά το Παγγαίο , έστω κι αν το μπερδεύει με διάφορες άλλες ορεινές περιοχές της ευρύτερης περιοχής. Η λεζάντα στην όμορφη φωτογραφία από το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο ιστορικός ορεινός όγκος του Παγγαίου είναι γεμάτος μονοπάτια για όλες τις αντοχές. Διαθέτει άλλωστε τρία ορεινά καταφύγια. Το «Μονοπάτι της αυλής» (4 ώρες) περνά μέσα από δάσος και ρέματα, ο «Δρόμος του χρυσαφιού» (5 ώρες) θεωρείται το ωραιότερο και ιστορικότερο μονοπάτι του Παγγαίου, το μονοπάτι του Ροδολίβους (4 ώρες), διασχίζει τις κορυφογραμμές, και το μονοπάτι της Μεσορόπης (5 ώρες) περνάει από άφθονα νερά. Αξίζει να περπατήσετε και στα μονοπάτια της Παλιάς Καβάλας, στον «Δρόμο του νερού» κατά μήκος του παλιού υδραγωγείου και στο περιβαλλοντικό μονοπάτι».

==============================================================================

Οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Σε ανύποπτο χρόνο η Δήμαρχος αμφισβήτησε, διακριτικά αλλά συγκεκριμένα, την δουλειά της Δημωφέλειας στον Πολιτιστικό τομέα. Φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες της – αναφερόμενη στο δυναμικό της επιχείρησης και όχι στη διοίκηση αυτής- ότι οι ιδέες είναι επαναλαμβανόμενες, κάθε φορά προβλέψιμες, τελικά παρωχημένες. Εξ αυτού του λόγου η Δήμαρχος αποφάσισε να προσθέσει στα πολιτιστικά όχι έναν ακόμη Αντιδήμαρχο πολιτισμού αλλά έναν Αντιδήμαρχο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για την Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Η οποία θα συνεργάζεται με όλους και με τη Δημωφέλεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε η προθεσμία που έθεσε η Δημωφέλεια για κατάθεση και παραλαβή προτάσεων σχετικών με τις προσεχείς εορταστικές εκδηλώσεις (Χριστούγεννα 2015). Η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη. Οι σύλλογοι – στους οποίους η πρόσκληση απευθύνονταν- είτε δεν έμαθαν, είτε έκαναν ότι δεν έμαθαν. Δεν κατέθεσαν προτάσεις. Η διαδικασία δεν είχε ουσία. Τώρα ετοιμάζεται να αρχίσει από την αρχή με αφορμή σύσκεψη που οργανώνεται από την κ. Πρασσά. Η σύσκεψη θα αφορά και την Δημωφέλεια και τους Συλλόγους. Θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Όλα αρχίζουν από την αρχή αλλά πλέον η Δημωφέλεια δεν έχει τον πρώτο λόγο. Μπαίνει στη σειρά μαζί με όλους τους άλλους. Ας μη ξεχνάμε ότι η νέα αντιδήμαρχος θα ενημερώνει και θα συνομιλεί απευθείας με την κ. Δήμαρχο.

Με αφορμή την προηγούμενη πρόσφατη διαδικασία της Δημωφέλειας, ρωτήσαμε πολλούς προέδρους συλλόγων αν έκαναν προτάσεις. Όλοι δήλωσαν πλήρη άγνοια. Κάποιοι μας είπαν «Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε να μας καλέσουν». Άρα η ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης πήγε στο βρόντο αφού ποτέ δεν έφθασε εκεί που έπρεπε. Υπό αυτές τις συνθήκες ήταν αναμενόμενο να «ναυαγήσει».

 

Διαβάστε επίσης