• 17 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Είτε από απειρία, είτε από υπερβάλλοντα ζήλο, είτε επειδή διακατέχεται από την γνωστή ενοχλητική νεοφιλελεύθερη νοοτροπία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ πήρε φόρα και κόβει το νερό ακόμη και σε άπορους. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι σε κάθε ευκαιρία. Στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου, στις συνεδριάσεις της ομάδας της πλειοψηφίας. Δυστυχώς δεν έχει την προνοητικότητα να εξετάσει κάθε περίπτωση πριν κόψει το νερό. Δεν …χάνει χρόνο να ψάξει. Κόβει το νερό και μετά βλέπουμε.

 

Ξέρει άλλωστε ποιος είναι υπεύθυνος. Η εφημερίδα φταίει που παρουσιάζει τα γεγονότα, που δημοσιοποιεί τα λάθη και τις βιασύνες του. Ελπίζουμε να άκουσε την συμβουλή της κ. Δημάρχου, από εδώ και πέρα να είναι (τουλάχιστον) πιο προσεκτικός. Η ΔΕΥΑΚ μπορεί να έχει ένα σωρό προβλήματα και χρέη («κινδυνεύει» είπε πάλι χθες στο δημοτικό συμβούλιο η κ. Τσανάκα), επιβάλλεται παρά ταύτα να διαθέτει κοινωνική ευαισθησία. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο με τις προηγούμενες διοικήσεις. Τώρα είναι ζητούμενο.

 

Μεγάλη αποστολή του τοπικού ΠΑΣΟΚ βρέθηκε την Κυριακή από το πρωί ως το απόγευμα στη Κομοτηνή, σε κομματική διαδικασία περιφερειακού χαρακτήρα. Οι εκπρόσωποι του τοπικού ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να μην ενοχληθούν από τα μπλόκα. Πέρασαν από αυτά νωρίς το πρωί, όταν ο δρόμος ήταν ανοιχτός. Επέστρεψαν στην πόλη μας αργά το απόγευμα, όταν οι αγρότες είχαν αποσυρθεί.

 

Ο αρχιπύραρχος Γιάννης Βασιλειάδης επιστρέφει. Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από τη διοίκηση της Π.Υ. Καβάλας επανέρχεται ως Περιφερειακός Διοικητής για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Αποχωρώντας από την Καβάλα βρέθηκε Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. για την Κεντρική Μακεδονία. Με τις πρόσφατες κρίσεις έλαβε μετάθεση κι έτσι θα αναλάβει καθήκοντα στην περιοχή μας με έδρα την Κομοτηνή.

 

Είναι της μόδας. Τα καταστήματα πώλησης καφέ και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Αυτά που διαθέτουν σταντ, όχι τραπεζοκαθίσματα, πωλούν τον καφέ κυρίως σε πακέτο. Ένα ακόμη ετοιμάζεται να λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης. Επί της οδού Ομονοίας.

 

Η ψαροταβέρνα Ωραία Μυτιλήνη στο κεντρικό λιμάνι «μπαίνει» στον κλαμπ των καταστημάτων που παρουσιάζουν και πρόγραμμα ζωντανής μουσικής. Κατόπιν αιτήματος των πελατών, εξηγεί ο συμπαθείς Ανδρέας. Για αρχή μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη.

 

Δωρεάν φασολάδα θα προσφέρει ο Δήμος Καβάλας στους δημότες του στην εκδήλωση της Καθαρής Δευτέρας στην Καλαμίτσα. Χωρίς χρήματα. Το όλο εγχείρημα ετοιμάζεται. Η φασολάδα θα μαγειρευτεί μάλλον στα δημοτικά μαγειρεία. Κι αν για αυτόν τον λόγο χρειαστούν μεγάλα καζάνια, θα αναζητηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις!

 

«Ο άνδρας μου είναι άδικα στη φυλακή» είπε στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας την περασμένη Κυριακή η σύζυγος του προφυλακισμένου αστυνομικού του τμήματος Ασφαλείας. Ο σύζυγος της προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, κατηγορούμενος στην υπόθεση των μπαρ και των γυναικών που φέρονταν να εκδίδονταν σε αυτά. Ουδείς εκ του ακροατηρίου σχολίασε το παραμικρό, άπαντες ξαφνιάστηκαν. Η γυναίκα μίλησε με αυτόν τον τρόπο όταν κλήθηκε να πάρει το βραβείο για την διάκριση του παιδιού της στο σχολείο.

 

Ένα από τα φιλόδοξα σχέδια του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας αφορά την παροχή ελεύθερου ίντερνετ σε όσους θα βρίσκονται στα σκάφη που θα «δένουν» στις πλωτές εξέδρες. Προς το παρόν free wifi υπάρχει μόνο μέσα κι έξω από την αίθουσα επιβατών.

 

Μετατίθεται για να γίνει μετά τις 5 Μαρτίου η επίσκεψη στο Διοικητήριο (στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου) του επενδυτή στα Λουτρά των Ελευθερών. Ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης ενημέρωσε ότι θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει τα πλάνα του για την ανάπτυξη των Λουτρών αφού περάσουν οι πρώτες μέρες του Μάρτη. Κάπως έτσι η αναμονή συνεχίζεται. Για λίγο ακόμη.

Διαβάστε επίσης