Μικρή απεργιακή συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων

 Μικρή απεργιακή συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων

Μικρή ήταν τελικά η απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε  το πρωί στην πυλωτή έξω από το διοικητήριο. Παρά το ότι τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία στο νομό μας ήταν ικανοποιητικά, η απεργιακή συγκέντρωση λόγω θέρους ήταν ιδιαίτερα μικρή. Συμμετείχαν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι, αρκετοί υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κ.α.
Σημειώνουμε ότι για παράδειγμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 60%. Απήργησαν 103 υπάλληλοι. Πολλοί λίγοι όμως συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση.
Στην ίδια απεργιακή συγκέντρωση για ευνόητους λόγους έγινε στη σκιά – στην πυλωτή του διοικητηρίου – συμμετείχαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έγινε πορεία διαμαρτυρίας, μόνο διαβάστηκαν κείμενα σχετικά με την αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο εσωτερικών.
Η κα Κατερίνα Πετράκη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, προσέφυγε δικαστικά, για την αξιοποίηση που υλοποίησε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Χρήστος Κοπατσάρης την προηγούμενη εβδομάδα. Είπε μάλιστα ότι αν έχουν το δικαίωμα οι διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου, θα σταματήσουν αυτή τη διαδικασία, όταν φτάσει στα χέρια τους, όταν δηλαδή χρειαστεί να στείλουν οι ίδιοι στους συναδέλφους τους φύλλα αξιολόγησης.
Αυτό για να γίνει θα πρέπει πρώτα είπε η κα Πετράκη, να διαπιστωθεί εάν θα είναι μία νόμιμη αντίδραση από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων.
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην αξιολόγηση και πως αυτή προχωρά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς που ήταν χθες παρών στην απεργιακή συγκέντρωση είπε τα εξής: «Είμαι εδώ συμπαραστεκόμενος, ενάντια σ΄ αυτό το νομοσχέδιο αξιολόγησης που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Εάν μιλήσετε με τους εργαζόμενους, κανείς δεν είναι κατά της αξιολόγησης αλλά όχι με τα προαπαιτούμενα που προωθεί ο νόμος».
ΕΡ: Η αξιολόγηση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προχώρησε;
ΑΠ: «Όχι. Μόνο δύο γενικοί διευθυντές έχουνε δώσει τα ποσοστά, οι άλλοι όλοι όχι ακόμα. Φαντάζομαι ότι μέχρι το τέλος του 15θημέρου του Ιουλίου θα αποφασίσουν όλοι τι θα κάνουνε. Από κει και πέρα θα δούμε τι προβλέπεται, να γίνει, γιατί οι εργαζόμενοι δεν παραλαμβάνουν τα φύλλα αξιολόγησης… και μέχρι τότε όμως είμαστε σε αναμονή».

Παρούσα στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν και η Μαρία Καπάνταη, που μας είπε ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ΠΕΔΥ Καβάλας, δηλαδή συνεχίζουν και λείπουν γιατροί. Η κα Καπάνταη είπε τα εξής: «Τώρα λειτουργεί παιδιατρική οδοντιατρική για τα παιδιά. Άλλη αλλαγή δεν είχαμε στο ΠΕΔΥ».

Διαβάστε επίσης