Πληρωμή ή καταγγελία στο ΣΕΠΕ!

 Πληρωμή ή καταγγελία στο ΣΕΠΕ!

Εντός των ημερών συμπληρώνονται 4 διαδοχικά 15νθήμερα που οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ είναι απλήρωτοι. Το γεγονός επαναφέρει και το σωματείο και τα μέλη του σε προηγούμενες πρόσφατες και γνωστές καταστάσεις. Ανησυχία, αγωνία, γκρίνια. Ταυτόχρονα το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης είναι σε φουλ παραγωγή, έρχονται πρώτες ύλες ενώ νέα από τη Κυβέρνηση για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης δεν υπάρχουν.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι άρχισαν πάλι να πιέζουν τους συνδικαλιστές. Οι συνδικαλιστές άρχισαν πάλι να τηλεφωνούν. Να ψάχνουν είτε τους βουλευτές, είτε τη διοίκηση της εταιρίας. Βάση κυρίως φημών στο εργοστάσιο, το σωματείο φέρεται αποφασισμένο να καταγγείλει τη νέα καθυστέρηση πληρωμών στον ΣΕΠΕ. Θέτει προθεσμία ως το τέλος της εβδομάδας. Αν δεν γίνει μία μισθοδοσία τότε οι εκπρόσωποι του σωματείου σκοπεύουν (αναφέρει η ίδια φήμη) να επισκεφθούν την Επιθεώρηση Εργασίας την Δευτέρα το πρωί.
Στο μεταξύ τα νέα από την Αθήνα για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έπαψαν να υπάρχουν. Τελευταία φορά προ 15 ημερών υπήρχε η σιγουριά ότι η κατάργηση του φόρου δρομολογήθηκε. Ναι μεν δεν είναι απλή η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο θα έπρεπε στο διάστημα που μεσολάβησε κάποια πράγματα είτε να προχωρήσουν, είτε να επιβεβαιωθούν. Συμπερασματικά το θέμα της ΒΦΛ αναμένεται να απασχολήσει πάλι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά αν μέχρι αύριο δεν γίνει πληρωμή ενός 15νθήμερου.

Διαβάστε επίσης