Μοιράζονται βιβλία, αναζητούνται χρήματα!

 Μοιράζονται βιβλία, αναζητούνται χρήματα!

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Γιώργος Χεριστανίδης, επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, τις πληροφορίες της εφημερίδας μας, ότι από την προσεχή Δευτέρα αρχίζει η διανομή των βιβλίων στα γυμνάσια και τα λύκεια σ΄ όλο το νομό Καβάλας.

Ο κ. Χεριστανίδης σημειώνει ότι τα βιβλία έχουνε ήδη παραληφθεί, αλλά και να μην έφταναν καινούρια, η υπηρεσία στην αποθήκη της είχε τον απαραίτητο αριθμό από τις περσινές παραλαβές.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας, ο Γ. Χεριστανίδης, η δευτεροβάθμια εκπαίδευσης παρέλαβε όλα τα βιβλία των γυμνασίων και των λυκείων που θα μοιράσει από την προσεχή Δευτέρα σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο του νομού Καβάλας. Κατά τον κ. Χεριστανίδη τα αποτελέσματα εισαγωγής των αποφοίτων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, θ΄ ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις 23 Αυγούστου θα γίνει η 2η διαδικασία αποφάσεων ώστε αμέσως μετά κάθε υπηρεσία σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, να γνωρίζει πόσα και ποια κενά έχει.

Ο κ. Χεριστανίδης από τη μια κατηγορεί το υπουργείο ότι με μεγάλη ευκολία προχωρεί σε δύο κύματα αποσπάσεων, από την άλλη αισιοδοξεί και ελπίζει ότι τα κενά που θα δημιουργηθούν θα καλυφθούν μέχρι την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Για το θέμα της λειτουργίας του ειδικού γυμνασίου στη Ν. Καρβάλη ο Γ. Χεριστανίδης, είναι απολύτως αισιόδοξος, ότι για το θέμα αυτό, όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Δηλαδή θα προετοιμαστούν οι χώροι και θα λειτουργήσει κανονικά το γυμνάσιο, το Σεπτέμβρη.

Πρόβλημα αντίθετα υπάρχει με την ενισχύση των δήμων για τα λειτουργικά και άλλα έξοδα των σχολείων. Από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα ο Δήμος Καβάλας, αντί να πάρει ποσό 700.000 ευρώ, περίπου, εισέπραξε το Φεβρουάριο, μονο 160.000 ευρώ περίπου. Δεν πληρώθηκε δηλαδή από το κράτος τα χρήματα του 2ου και του 3ου τριμήνου. Υπάρχει αισιοδοξία ότι τουλάχιστον τα χρήματα του 3ου τριμήνου δε θα χαθούν και θα εισπραχθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Σταυρίδης, είπε χθες στην εφημερίδα μας, ότι τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, έχουνε πετρέλαιο για να λειτουργήσουν τη θέρμανσή τους δύο πρώτους μήνες της χειμερινής περιόδου, δηλαδή τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Σημειώνει από την άλλη πλευρά πάντως ότι για να λειτουργήσουν τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα δημοτικά σχολεία, δεν χρειάζονται μόνο επάρκεια στα καύσιμα, αλλά κι άλλα χρήματα για τα απαραίτητα λειτουργικά τους έξοδα, χρήματα που δεν υπάρχουν. Οι δαπάνες που πρέπει να γίνουν με την ευκαιρία της λειτουργίας των σχολείων και οι οποίες δε θα γίνουν εάν δεν βρεθούν χρήματα, είναι δαπάνες που αφορούν μεταξύ των άλλων και την αναγόμωση των πυροσβεστήρων.

 

 

Διαβάστε επίσης