• 7 Μαΐου 2024,

Μπάμπης Ευσταθιάδης στους 93,7: « Πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις για τον ΑΟΚ»

 Μπάμπης Ευσταθιάδης στους 93,7: « Πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις για τον ΑΟΚ»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, κ. Μπάμπης Ευσταθιάδης μιλώντας στους 93,7, τόνισε τη σημασία που είχε η διεξαγωγή των δυο φιλικών αγώνων της Εθνικής νέων της Ελλάδας με την αντίστοιχη της Δανίας, στο «Ανθή Καραγιάννη».

Επίσης έκανε ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ αλλά και για την πορεία του Νέστου.

Για το αν θα παίξει μπαράζ ανόδου ο ΑΟΚ, μάλλον φάνηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις προς το τέλος του μήνα που διανύουμε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ηταν πολύ ωραία η εικόνα στο «Ανθή Καραγιάννη» στο ματς της Παρασκευής, ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Δανία, με πολλά νέα παιδιά.

Απάντηση: Ηταν πραγματικά μια όμορφη εικόνα. Ηταν ένα καίριο αίτημα να έρθουν στην Καβάλα, Εθνικές ομάδες.

Τα παιδιά διψάνε για ποδόσφαιρο. Ηταν ωραία η εικόνα με τα όλα τα παιδιά να χειροκροτούνε και τους αντιπάλους. Ηταν ένα όμορφο παιχνίδι.

Για όλο τον κόσμο δεν υπήρχε εισιτήριο.  Εκτός από τα παιδιά, δεν πληρώσανε και οι μεγάλοι. Στην αρχή υπήρχε κάποια μικρή σύγχυση, πάνω σε αυτό.

Ερώτηση: Αγωνιστικά η Ελλάδα έδειξε πολύ καλή εικόνα απέναντι σε μια χώρα που είναι προηγμένη στο ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα.

Απάντηση: Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Ηταν το τελικό τεστ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κατερίνη. Τα μηνύματα γενικά ήταν ενθαρρυντικά.

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από της ΕΠΣΚ αλλά και τη Δημοτική αρχή. Ο κ. Φιλόσογλου σχεδόν τα είχε όλα έτοιμα.  Τα  έκανε όλα μόνος του και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Ο άνθρωπος με ένα τηλέφωνο συνεννοηθήκαμε και βοήθησε πάρα πολύ.

Ερώτηση: Τελικά τι γίνεται στη Γ` Εθνική; Θα παίξουν μπαράζ και οι τριταθλητές που μέσα σε αυτούς είναι και ο ΑΟΚ;

Απάντηση: Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Η Football Leagke πήρε μια απόφαση να μη συμπληρώσει με ομάδες της Γ` Εθνικής. Θα κάνει ένα αίτημα στην ΕΠΟ να παραμείνουν ομάδες από την ίδια κατηγορία. Το τι θα γίνει θα το δούμε στην εξέλιξη.

Ο ΚΑΠ ορίζει το όποιος πέφτει… πέφτει και το όποιος δεν πέφτει… μένει στην κατηγορία. Απλά τα πράγματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στη Football Leagke παίξουν 17 ομάδες.

Ερώτηση: Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. Είστε ευχαριστημένος με τη φετινή διεξαγωγή;

Απάντηση:  Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι. Απ` ότι μιλάμε με τα σωματεία, υπάρχει ικανοποίηση και σε αυτά. Υπήρχε ένα θέμα με τους δυο ομίλους στη Σουπερ Λιγκ. Αυτό το διορθώνουμε φέτος και πλέον θα είναι ένας όμιλος με 16 ομάδες. Από τη επόμενη σεζόν θα είναι οι 14 ομάδες. Στην Α` κατηγορία, θα έχουμε δυο ομίλους.

Στη Β` κατηγορία θα έχουμε έναν όμιλο.  Κυρίως μας ενδιαφέρει η υποδομή και η ανάπτυξη. Φέτος τα πήγαμε πολύ καλά. Πολλά τουρνουά, πολλά πρωταθλήματα, πολλά παιδιά στα γήπεδα.

Ερώτηση:  Ο Νέστος είχε μια καταπληκτική χρονιά, ως σωματείο της ΕΠΣΚ.

Απάντηση: Βεβαίως.  Ηταν η καλύτερη χρονιά, τα πήρε όλα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, για μια ομάδα. Συγχαρητήρια στους συντελεστές της επιτυχημένης χρονιάς.

 

*ΑΟΚ:  Εβδομάδα με λύση στο διοικητικό;

Ο ΑΟΚ μπήκε σε μια εβδομάδα, όπου ίσως ανακοινωθεί οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν υπήρχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Επαφές και μόνο επαφές.   Αυτή την ώρα το σενάριο που φαίνεται ότι θα προχωρήσει, είναι η από κοινού συνδρομή Καβαλιωτών επιχειρηματιών συν μέλη της περσινής διοικούσας επιτροπής.

Υπάρχει μια ομάδα ατόμων που θα άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, φαίνεται ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια για τη νέα σεζόν.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής θα είναι συμπαραστάτες στις επαφές με χορηγούς αλλά και με τον απλό φίλαθλο κόσμο, που θα ζητηθεί και φέτος η βοήθεια του.

Ποιος θα είναι ο πρόεδρος αυτής της προσπάθειας; Μάλλον εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Βέβαια αυτό το σενάριο πρέπει να προχωρήσει αρκετά γρήγορα, αφού η ομάδα πρέπει να οργανωθεί για τη νέα σεζόν, έχοντας αυτή τη φορά πολύ χρόνο μπροστά της. Επίσης ο ΑΟΚ πρέπει να προλάβει τις προτάσεις που έχουν αρκετοί από τους περσινούς βασικούς παίκτες της ομάδας.

Γενικά είναι κρίσιμες οι μέρες. Ο Ερασιτέχνης περιμένει ενώ παράλληλη μέλη του, έχουν επαφές με επιχειρηματίες της Καβάλας.  Προσπαθούν να βρεθεί η χρυσή τομή.

Δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα.

Το θέμα είναι να μη γίνει σήριαλ…

Διαβάστε επίσης