• 9 Μαΐου 2024,

Νάσος Αθανασίου στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7: « Είμαστε μια οικογένεια στον ΑΟΚ»

 Νάσος Αθανασίου στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7: « Είμαστε μια οικογένεια στον ΑΟΚ»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ Νάσος Αθανασίου στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7.

Ο ήρωας της Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι πιστεύει την άνοδο της ομάδας. Ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο της Καβάλας ενώ χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

 Ερώτηση: Μίλησε μας για τη διαδρομή σου, πριν καταλήξεις στον ΑΟΚ;

Απάντηση: Ξεκίνησα από την ΑΕ Πιερέων, που δυστυχώς τώρα δε συμμετέχει στη Σουπερ Λιγκ της ΕΠΣΚ. Στη συνέχεια ήρθε ο Οδυσσέας Κορδελιού, όπου πανηγυρίσαμε την άνοδο από το Περιφερειακό στη Γ` Εθνική. Τα δυο τελευταία χρόνια ήμουν στον Απόλλων Σμύρνης, στη FootBall Leagke αλλά και στη Σουπερ Λιγκ.Δεν είναι υπεροπτικό αυτό που λέω αλλά ο ΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που θα πήγαινα στη Γ` Εθνική.  Αυτό από την αγάπη μου, για την ομάδα. Θέλω να βοηθήσω σε μεγάλο βαθμό, όπως και τα παιδιά που είναι στον ΑΟΚ. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Θέλουμε όλοι μας να βοηθήσουμε πάρα πολύ τον ΑΟΚ.

Ερώτηση: Ηρθαν παίκτες φέτος στον ΑΟΚ που αγωνιζόταν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως και εσύ.

Απάντηση: Αν εξαιρέσουμε κάποια παιδιά που προερχόταν από την Κ-20, οι περισσότεροι πέρσι ήμασταν επαγγελματίες.

Δεν είναι για μένα βήμα πίσω στην καριέρα μου. Θεωρώ ότι είναι ένα βήμα μπροστά.

Ο ΑΟΚ μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την κατηγορία. Ας μη μας υπολογίζουν κάποιες άλλες ομάδες. Αναφέρομαι σε κάποιες δηλώσεις του κ. Γκόγκα. Ανέφερε ότι μόνο ο Πανσερραϊκός και ο Αρης, πάνε για την άνοδο. Δε νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Διαψεύδουμε όλους. Καλύτερα να μην μας υπολογίζουν. Να μη μας περιμένουν.

Είναι κάποιοι Καβαλιώτες που γύρισαν στην ομάδα για να βοηθήσουν. Ο κόσμος θέλουμε να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται. Να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, εννοώ τη διοικούσα επιτροπή, που κάνουν τόσο μεγάλο αγώνα για να είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Το κάνουν λίγες ομάδες, όχι στη Γ` Εθνική αλλά σε όλες τις κατηγορίες. Είναι συνεπείς σε όλα τους. Είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Είναι ποδοσφαιριστές που μετράνε μήνες απλήρωτοι στις ομάδες τους.

 Ερώτηση: Πόσο καλό είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή μετά από θετικά αποτελέσματα, αν εξαιρέσουμε το Χ με την Αρναία.

Απάντηση: Ηταν ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα με την Αρναία. Δεν ήταν στο πρόγραμμα. Δε μπορεί να χαλάσει το κλίμα ένα τέτοιο αποτέλεσμα, παρά μόνο να μας τονώσει τον εγωισμό.

Αυτό φάνηκε στην Αλεξανδρούπολη. Μας πείραξε στον εγωισμό, το κλίμα δε μπορεί να μας το χαλάσει τίποτα. Είμαστε μια οικογένεια στον ΑΟΚ.

Πιστεύω ότι και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Ερώτηση: Πως έζησες το παιχνίδι μέσα στην Αλεξανδρούπολη, όπου αγωνίστηκες βασικός κάτω από τα δοκάρια;

Απάντηση: Αρχικά να πω ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αφενός λόγω καιρικών συνθηκών με κρύο και βροχή. Είναι μια δύσκολη μετάβαση για μας. Από τους 25 βαθμούς που παίξαμε με την Αρναία να παίξουμε τώρα στους 5.

Το κυριότερο όμως ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και ίσως να δικαιούται και άλλους βαθμούς.

Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στο φιλικό του καλοκαιριού που έγινε στο «Ανθή Καραγιάννη». Τη μέρα με τη νύχτα ίσως να είναι λίγο.

Πολύ καλή, δουλεμένη ομάδα. Σωστά αναπτυσσόταν.

Θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που θα είναι στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος.

Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Δε μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά αλλά βλέπω ότι έχει ο Εθνικός πολύ καλή ομάδα.

 Ερώτηση: Πόσο δύσκολο είναι για τη ψυχολογία ενός τερματοφύλακα να δεχτεί 3 γκολ σε 120 λεπτά ενώ πριν ο ΑΟΚ είχε δεχτεί μόνο ένα σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

Απάντηση: Δε γινόταν η ομάδα να φτάσει μέχρι του πρωταθλήματος, χωρίς να δεχτεί γκολ. Ευτυχώς ότι παρά τα γκολ που δεχθήκαμε, δεν έχει έρθει η ήττα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας επηρέασε αρνητικά.

Μετά το πέναλτι που ανοίξαμε το σκορ και ήταν πέναλτι, παρά τις διαμαρτυρίες, δεχθήκαμε την ισοφάριση, που για μας ήταν μια ψυχρολουσία.

Στο 45` και με κόντρα άνεμο. Το γκολ στο 90` ήρθε μετά από μια κόκκινη του Παύλου Σταματόπουλου. Η πρώτη κίτρινη ήταν αυστηρή, η δεύτερη ήταν. Εκεί μέναμε με 10 παίκτες και ήταν ακόμη μεγαλύτερη ψυχρολουσία. Στην παράταση δεν περιμέναμε ότι θα βγει έτσι το παιχνίδι.

Εκεί που ήταν έτοιμοι να κερδίσουμε, ξαφνικά άλλαξαν όλα για μας. Πήγαμε στην παράταση με αριθμητικό μειονέκτημα. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα και μάλιστα πολύ γυμνασμένη ομάδα.

Αν δεν ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως πιστεύω ότι χάναμε το παιχνίδι.  Ο Εθνικός στο β` μέρος της παράτασης, ήταν συνέχεια μέσα στην περιοχή του. Αμυνόταν έστω και να έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Ερώτηση: Το σκεπτικό ήταν να πάμε το παιχνίδι στα πέναλτι η έστω και με 10 παίκτες να πάρει ο ΑΟΚ το ματς στην παράταση;

Απάντηση: Από τη στιγμή που ήταν το ματς 2-2 και παίζαμε με παίκτη λιγότερο, βλέπαμε να πάμε αργά το ματς για να καταλήξει στα πέναλτι.

Δε μπορείς να βγεις μπροστά με αριθμητικό μειονέκτημα. Από τη στιγμή που ήρθε το γκολ, έπρεπε αναγκαστικά να βγούμε μπροστά. Αυτό κάναμε στο β` μέρος της παράτασης. Χάσαμε και άλλες ευκαιρίες.

Δε μπήκε μόνο το γκολ του Βασίλη.

Για το Βασίλη(Γαβριηλίδης) θέλω να πω, ότι τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους, κορυφαίους παίκτες μέχρι στιγμής της ομάδας μας.

Έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλους τους τομείς.

Μπράβο του και μπορεί να συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ δυνατός. Βέβαια κανένας δεν είναι πρωταγωνιστής από μόνος του, σ` ένα παιχνίδι. Ολοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε. Δεν θα είχαν κανένα νόημα οι αποκρούσεις μου, αν δεν έβαζε το γκολ ο Γαβριηλίδη η το πέναλτι ο Ιορδανίδης,  που ήταν και το τελευταίο.

Ερώτηση: Με την Αρναία έχασε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες ο Πόποβιτς. Πως τον είδες όλη την περασμένη εβδομάδα αλλά και στο παιχνίδι της Αλεξανδρούπολης;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι ο Λάζαρ ενοχλήθηκε. Δεν ήταν καλά.  Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι μαζί στη ψυχολογία.

Ηταν πολύ καλός στην Αλεξανδρούπολη. Με την Αρναία δεν ήταν κακός αλλά δε του βγήκαν οι φάσεις.

Αυτό συμβαίνεις σε επιθετικούς με πολύ μεγάλο όνομα, όχι μόνο στο Λάζαρ που παίζει στην ομάδα μας.

 Ερώτηση: Ένα λάθος του τερματοφύλακα, φαίνεται πολύ μέσα στο παιχνίδι;

Απάντηση: Ναι, έτσι είναι. Φαίνεται πολύ το λάθος μας.

Ερώτηση: Το θέλει το κύπελλο ο ΑΟΚ;

Απάντηση: Τώρα παίζουμε τον Καμπανιακό στην Καβάλα. Μετά πάλι στην Καβάλα αν περάσουμε, με τον Πανσερραϊκό η τον Αρη. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο Πανσερραϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Αρη.

Δε το φοβάμαι τον Αρη προς το παρών σαν ομάδα.

Ο ΑΟΚ το θέλει το κύπελλο, γιατί τα παιχνίδια δεν είναι Τετάρτη. Δεν επηρεάζει στην κούραση. Είναι και τα έσοδα από τους αγώνες. Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο περισσότερο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας.

Ανεξάρτητα με ποιες ομάδες παίζουμε. Μπορεί σ` ένα παιχνίδι η ομάδα να μην είναι καλή, μπορεί όμως με τη βοήθεια του κόσμου να πάρει τη νίκη. Να σπρώξει ο κόσμος.

Ερώτηση: Την Κυριακή παίζει ο ΑΟΚ στη Θύελλα Φιλώτα, τι γνωρίζεται γι` αυτή την ομάδα;

Απάντηση: Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Βασικά όλα τα ματς είναι πολύ δύσκολα, εντός και εκτός. Πρέπει να είσαι πολύ σοβαρός. Είναι μια ομάδα πολύ καλή, μη μας ξεγελάει η θέση της. Αυτές οι ομάδες κάνουν τη ζημιά.

Δε χρειάζεται να δώσουμε δικαίωμα. Να είμαστε σοβαροί και να γυρίσουμε με 3 πόντους.

 Ερώτηση: Είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου;

Απάντηση: Θεωρώ ότι λειτουργούμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Δεν λείπει τίποτα τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας.

Το πιο γεμάτο. Είναι προσωπική μου άποψη. Σε σχέση με άλλες ομάδες, είμαστε πιο ποιοτικοί. Δε με φοβίζει σε κάτι ο Πανσερραϊκός. Κράτησε ένα κορμό παικτών και έχει έναν προπονητή που είναι γνώστης των κατηγοριών.

Δεν είναι πιο έτοιμος από μας, είμαστε έτοιμοι και εμείς.

Το μέλλον μας πρέπει να είναι σε υψηλότερη κατηγορία. Πιστεύω στην άνοδο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης